Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
4912
13

Луїш КАШТРУ: «Маккабі - складна команда»

Наставник «Шахтаря» - про жеребкування Ліги Європи

Луїш КАШТРУ: «Маккабі - складна команда»
twitter.com/fcshakhtar

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру поділився враженнями від жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи, яке звело його команду з «Маккабі» Тель-Авів:

– «Маккабі» вийшов з другого місця в групі після «Вільярреала». Наразі у своєму чемпіонаті вони перебувають на п’ятому місці, за чотири очки від команди, що лідирує. Я ніколи не розглядаю суперників за позицією в турнірній таблиці – це статистика. Єдине, що правильно: попереду два матчі, які, ми знаємо, будуть дуже складними. Усе після зимової перерви. Ми матимемо міжсезонні збори, аби підготуватися до другої частини чемпіонату та до Ліги Європи, набрати чудову форму й повернутися готовими до таких матчів. «Маккабі» – складна команда, проте я гадаю, що ми також будемо складними для них.

– Чи зустрічалися раніше з клубами з Ізраїлю?
– Ні, ніколи проти них не грав. Знаю, що в них гарні футболісти, наприклад, у Лізі націй ми бачили відмінну команду. І водночас до топп’ятірки Європи вони не входять. Це може змусити людей недооцінювати суперника. Однак ми протягом останнього часу вже маємо достатній життєвий досвід: із «Реалом» відчули, що вони не надто серйозно до нас поставились, і ми перемогли. Гадаю, ми повинні дуже серйозно ставитися до свого суперника, аби здолати «Маккабі».

– «Маккабі» проведе 13 матчів до зустрічі із «Шахтарем».
– Я знаю. Проте минулого сезону було те саме, втім ми дісталися півфіналу. Ми маємо знайти стратегію для того, щоб розвинути нашу команду, вивести «Шахтар» на дуже високий рівень. Є чемпіонат, Кубок і Ліга Європи, і ми підготуємось якнайкраще. Так, «Маккабі» гратиме далі. А для нас дуже важливими є відпустка та збори, і потім ми будемо дуже міцними й проведемо гарний сезон.

– Якими є цілі «Шахтаря» в Лізі Європи?
– Їх чудово окреслено, принаймні в головах. Ми, тренери, часто можемо будувати якісь цілі та плани, але не знаємо, що буде в нас на шляху. Чого прагнемо? Пройти до наступного раунду, обігравши «Маккабі». Щось планувати, не знаючи, якими будуть суперники, дуже складна вправа. У кожному разі ми маємо кисло-солодкий присмак від єврокубкового шляху минулого сезону. З одного боку, було приємно дістатися півфіналу Ліги Європи, проте з іншого – погано, що не дісталися фіналу. Ми живемо між двома цими почуттями. Хотіли б дійти до кінця. Працюватимемо і знаємо, наскільки це складно. Усі команди, які беруть участь у турнірі, прагнуть дістатися фіналу.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ilya
Глупые эти пресс-конференции и вопросы, какой бы противник не был.
Какой ответ все ждут?
-А там они лошки мы их обыграем?
pike1
Хто вам не Реал!
bullyUA
Сейчас ситуация с футболом в Израиле резко меняется. После установления дипотношений с ОАЭ один арабский шейх купил иерусалимский Бейтар. Если другой шейх купит Маккаби, кто его знает какой состав и тренер будет в этом клубе. Надо дождаться февраля, тогда и можно будет прогнозировать.
Віталій Ткачук
Маккабі десь рівня Інгульця. Бомжі засцяли зіграти з Інгульцем, то чому для них ізраїльтяни не гранд
М@kS7777⚒⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил