Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

13 грудня 2020, 15:10
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Абу-Дабі 2020. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 13 грудня 2020, 17:18
2934
1

Ферстаппен виграв фінальну гонку сезону Ф-1 в Абу-Дабі

Ферстаппен фінішував першим, Боттас і Хемілтон на подіумі

| Оновлено 13 грудня 2020, 17:18
2934
1
Ферстаппен виграв фінальну гонку сезону Ф-1 в Абу-Дабі
Skysports.com

Топ-10: Ферстаппен, Боттас, Хемілтон, Альбон, Норріс, Сайнс, Ріккардо, Гаслі, Окон, Стролл

Очко за найшвидше коло: Даніель Ріккардо (Рено)

Перемога в кваліфікації Абу-Дабі давала Максу Ферстаппену шанс виграти гонку і здобути лише другу перемогу для Ред Булла в сезоні. Для цього на старті потрібно було утримати позаду Валттері Боттаса і Льюїса Хемілтона.

І старт Максу вдався. Пілот зберіг лідерство, залишивши Боттаса і Хемілтона на 2-й і 3-й позиції. У топ-5 були Норріс і Альбон.

Ферстаппен досить швидко поїхав у відрив, а Мерседес не міг підтримувати темп суперника. Раніше в німецькій команді заявили, що були змушені знизити потужність мотора, який знаходився на межі після ряду складних гонок. У топ-6 себе непогано почували обидва пілоти Макларена, яким потрібен був хороший результат для успішної боротьби за 3-е місце Кубка конструкторів з Рейсінг Поінт.

Якраз у Рейсінг Поінт все було не дуже позитивно. Серхіо Перес, який проводив останню гонку в команді, був змушений зійти з дистанції через проблеми з мотором. Шкода, що мексиканець так закінчує сезон і, можливо, кар'єру в Ф-1 на найближче майбутнє.

Інцидент з Пересом викликав машину безпеки і змусив багатьох пілотів їхати на піт, в тому числі Ферстаппена і обох гонщиків Мерседеса. Зупинка в боксах пройшла спокійно, тому топ-3 зберегла свої позиції.

Макс на рестарті повернув свою перевагу в 5-6 секунд і спокійно контролював хід гонки.

В результаті Ферстаппен фінішував першим і здобув другу перемогу в сезоні. Шкода, що Ред Булл кожен раз здатний боротися з Мерседесом тільки в кінці року, коли в чемпіонаті все вже вирішено. Разом з Максом в останній гонці сезону на подіум піднялися Боттас і Хемілтон.

У пілотському заліку топ-3 за підсумками сезону склали Хемілтон, Боттас і Ферстаппен. У Кубку конструкторів слідом за Мерседесом і Ред Буллом закінчив Макларен. Для команди це перший фініш в топ-3 з 2012 року.

Відзначимо, що ця гонка стала останньою в Феррарі для Себастьяна Феттеля. Ймовірно, без команди на новий сезон залишиться Серхіо Перес. Поза Ф-1 будуть Кевін Магнуссен, Роман Грожан і Данило Квят.

Загальний залік за підсумками сезону.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy_P
Кими на Альфе опередил обе Феррари