Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 грудня 2020, 21:54
9455
11

Трохи гамору перед паузою. Минай у Полтаві відібрав очки у Ворскли

Підопічні Юрія Максимова зуміли відігратися лише в другому таймі

| Оновлено 12 грудня 2020, 21:54
9455
11
Трохи гамору перед паузою. Минай у Полтаві відібрав очки у Ворскли
УПЛ

Футбольну суботу для України відкривало протистояння в рамках тринадцятого туру Прем'єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та закарпатським «Минаєм» на полі однойменного до назви команди Юрія Максимова стадіону ім. О. Бутовського. Це була остання гра для обох команд у році, що минає, тому їхнє прагнення забезпечити собі найбільш успішний результат було цілком очевидним.

Для «ворсклян» проблема завоювання очок стала досить гострою на тлі двох поразок поспіль у попередніх матчах національної першості, до яких також додавався виліт із Кубка України вже на стадії 1/8 фіналу. Про фізичний спад лідера турнірної таблиці на старті нового сезону в таких умовах не говорив тільки ледачий, ось тільки шляхів виходу з кризи перед відходом на зимову паузу ніхто пропонувати не поспішав. Гра проти «Миная», із точки зору календаря, була досить зручним приводом набрати максимум балів, проте у суперників також був попит стосовно до досягнення позитивного результату.

Команда Василя Кобіна нещодавно невдало пройшла через випробування тоді ще двома учасниками єврокубків: «Шахтарем» (1:5) і «Зорею» (0:3), тому у «Ворскли» точно не було шансів зіграти на контрасті рівнів опонентів за календарем у закарпатської команди. «Минай» абсолютно не боявся команду навпроти, а підопічні Максимова, який дивився гру з трибун, як бачиться, просто неправильно підібрали шипи перед виходом на підмерзлий газон рідного стадіону в першому таймі.

Поки гравці господарів поля ковзали по покриттю, їхні суперники вже планували розвиток своїх наступів після напруженого стартового відрізка поєдинку, за 15 хвилин якого у ворота обох воріт так і не було нанесено жодного удару. Першими рішучий крок зробили саме гості: ривок Анатолія Нурієва в правий фланг чужого штрафного завершився ударом під голкіпером Різником. «Ворсклу» такий сценарій явно не влаштовував, тому полтавчан можна було вже незабаром спостерігати у власних позиційних атаках.

Два моменти в середині першого тайму – найбільш гостро обговорювані ситуації в цій грі. Щербак і Скляр залишилися без забитих м'ячів на своєму рахунку за підсумком застосування системи VAR, яка підказала головному арбітру Денису Шурману, що футболісти господарів поля потрапляли до офсайду перед настанням розв'язок епізодів. І якщо щодо скасування голи півзахисника питань особливо і не було – явний офсайд у Щербака, який віддавав йому передачу з лівого флангу, то алаверди декількома хвилинами раніше так і залишилися незрозумілими ніким – глядачам просто не показали фінальну замальовку з прокресленою лінією офсайду у форварда «Ворскли».

Напевно, пощастило в цій ситуації бригаді арбітрів, що Юрія Максимова не було в технічній зоні в цей вечір. З місця на трибунах він міг тільки докричатися до рефері, немов справжній шанувальник команди. Довгий час цей емоційний сплеск залишався єдиним привабливим епізодом у поєдинку, але вже на початку другого тайму господарі почали більш рішуче навідуватися зі своїми атаками на чужу половину. На 63-й хвилині «Ворскла» зрівняла рахунок у досить простий комбінації, зробивши це так, що причепитися було ні до чого: простріл з правого флангу від Пердути припав на порожні ворота для Кравчука, який вийшов на заміну трохи раніше.

Після того, як рахунок на табло знову став рівним, команди помітно заспокоїлися в позиційних атаках, зосередившись на боротьбі в центрі поля. Крім кількох грубих зіткнень, емоцій з трибун від Максимова, і фінального розміну атаками в компенсований час, в цій грі складно було знайти щось варте уваги. Але градус напруги був високим, незважаючи на навколишню зимову обстановку.

Після зимової паузи полтавська «Ворскла» повернеться гостьовим поєдинком проти львівського «Руху», а «Минаю» належить на своєму полі прийняти ПФК «Львів».

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Ворскла» – «Минай» - 1:1

 Кравчук, 63 – Нурієв, 14

Пуцлін, 38, Яворський, 52, Скляр, 62 – Ткачук, 65, Голодюк, 81,Малепе, 85, Матіч, 90+2

«Ворскла»: Різник – Сапай (Пешич, 54), Ндіайе, Яворський – Якубу (Ребенок, 70), Челядін (Кравчук, 61), Пуцлін, Пердута – Кане, Скляр – Щербак (Васін, 46).

«Минай»: Попович – Саків, Лопирьонок, Матіч, Меліченко – Пиняшко (Книш, 68), Сніжко (Хахльов, 90+1), Ткачук (Голодюк, 68) – Нурієв (Шпак, 82), Шиндер, Кожанов (Малепе, 46).

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 7 (3) – 8 (4)
Кутові: 3 – 4
Оффсайди: 5 – 1.

ВОРСКЛА-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -3°C

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:51 3
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
2 гола отмененных ВАРом в течении 2 минут-сочувствую Максимову
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Шони
е@ать у села есть деньги на ВАР чистейший 1 гол отобрали у Ворсклы а так ровный матч