Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 грудня 2020, 04:39
2196
18

В'ячеслав ШЕВЧУК: «Шахтар в Лізі Європи може претендувати на Кубок»

Спеціаліст – про виліт «гірників» з Ліги чемпіонів

| Оновлено 11 грудня 2020, 04:39
2196
18
В'ячеслав ШЕВЧУК: «Шахтар в Лізі Європи може претендувати на Кубок»
ФК Шахтар Донецьк

Колишній захисник збірної України В'ячеслав Шевчук прокоментував нічию донецького «Шахтаря» з міланським «Інтером» (0:0) в матчі заключного туру групового раунду Ліги чемпіонів.

«Вітаю «Шахтар» з нічийним результатом і виходом у весну Ліги Європи. Хлопці показали хорошу організацію гри проти «Інтера», зробили хороший аналіз. Тренерський штаб настав на свою гру, відійшли від своєї системи, зіграли в три центральні захисники. Це було несподівано для вболівальників, для мене, для «Інтера». Ніхто не очікував, що «Шахтар» виступить з такою обороною і низьким блоком. В результаті зіграли позаду на «нуль».

Складно було атакувати «Шахтарю» в першому таймі, нічого не вдавалося. У другому таймі були хороші шматочки, коли контролювали м'яч і змушували «Інтер» бігати без м'яча. Були 2-3 хороші контратаки, де можна було краще зіграти в завершенні. Гра в атаці не вдалася, але в обороні зіграли відмінно.

Хотів би індивідуально виділити Степаненка, який виступав на позиції центрального захисника. Тарас був ключовим гравцем, який підказував і займав важливу позицію, виграв багато єдиноборств. Плюс потрібно відзначити й Трубіна. Молодий голкіпер додає з кожною грою і вселяє впевненість своїм спокоєм. Коваленко також відмінний матч провів на позиції «шістки». Трубін, Степаненко, Коваленко - це стрижень з трьох ключових гравців, які вчора були важливі для «Шахтаря» і були лідерами на полі.

Звичайно, тактика дуже важлива в сучасному футболі. «Шахтар» в цих моментах був на висоті. Якби грали в 4 захисники, у «Шахтаря» був би простір на флангах. Довелося перебудуватися, щоб його закрити і дати супернику мінімум можливостей туди проникати. При атаці наші фланги підіймалися високо, була глибока лінія при обороні. Все вдалося закрити, адже по суті у «Інтера» було два моменти в матчі.

Я думаю, що «Шахтар» хотів більшого - пройти в плей-оф Ліги чемпіонів. «Шахтар» - це команда для Ліги чемпіонів. Просто зараз такий сезон «гібридний», немає стабільності, не можна передбачити рахунок і гру, яка буде в матчі. Відмінно, що команда залишається в єврокубках. Потрібно відповідно підготуватися, провести нормально збори, підтягнути деякі позиції. І тоді можна в Лізі Європи претендувати на завоювання Кубка», - сказав Шевчук.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі
Футбол | 24 квітня 2024, 00:35 3
У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі

«Каноніри» перемогли з рахунком 5:0

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
Коннчно может, как только передумают в турнире участвувать: рома, Арсенал, Милан,Наполи, Тотнем и МЮ, так сразу на кубок вы первые🤣🤣🤣🤣
Володимир Петрик
Может - но к сожалению там нет Реала, но говорят есть типа Боруссия М. Будем посмотреть.
Igor Jejera
Это не лечится,жаль футболист был хороший
Вадім Рубік
Ще в одного фантазії влажні.. Бляя, кроти, коли вы вже до реальності спуститесь.. Те шо вам повезло з убогим в захисті Реалом, які давав гігантські зони-це одне.. А дай пресингуючу команду в ЛЄ-одразу 10...особисто я хочу Аякс для Динамо і Шахтар шось пресингуюче...
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wojsergivan
когда этот колхозник заткнется при таких затратах ахметки на ротов как минимум 1 4 лч а не ле дебилы все проиграли
zzg77
Так там все команды могут претендовать! Даже Брюгге и Краснодар. Только кто же им позволит? А Шахте дай бог пройти первый этап с таким уровнем игры. Главное не повторить результаты с Боруссией.
bzzzzz
Шахтер конечно вроде в форме. А когда он в форме обычно в ЛЕ далеко заходит.
Но кубок возьмет ктото из Англии, даже сомнений нет.