Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 грудня 2020, 12:50
9951
15

Грюкнути дверима не вдалося. Зоря програла Бразі і завершила євросезон

Команда Віктора Скрипника може сконцентруватися на виступі в чемпіонаті України

| Оновлено 11 грудня 2020, 12:50
9951
15
Грюкнути дверима не вдалося. Зоря програла Бразі і завершила євросезон
twitter.com/SCBraga

Це був заключний матч луганської «Зорі» в нинішньому розіграші Ліги Європи. Набравши 6 очок в двох останніх матчах групи G, підопічні Віктора Скрипника, на жаль, втратили шанси на вихід в плей-оф. Проте, було дуже важливо для них, по-перше, завершити цей турнір на мажорній ноті, по-друге, взяти реванш за домашню поразку в першому колі, а, по-третє, було б непогано взяти очки для клубного коефіцієнту УЄФА.

А ось господарі поля в разі перемоги в сьогоднішньому матчі ще могли розраховувати на перше місце в групі. Але була ще одна умова: в паралельному поєдинку «Лестер» не повинен був виграти у грецької команди «АЕК».

Зі стартовим свистком арбітра португальці пішли вперед великими силами на мокрому від дощу полі і вже на 4-й хвилині могли відкривати рахунок у цій зустрічі. Після прострілу зліва, Циганікс невдало вибив м'яч до лінії воротарського майданчика і Зе Карлуш із забійної позиції пробив вище воріт. Футболісти «Браги» продовжували володіти перевагою і наступного разу потурбували воротаря гостей Шевченка на 14-й хвилині, коли Новайш наважився на удар здалеку. Але капітан українського клубу зіграв надійно і забрав м'яч в руки. А на 20-й хвилині Орта приблизно з лінії штрафного майданчика пробив над поперечиною.

Ближче до середини тайму гра вирівнялася. Тепер вже і «Зоря» стала частіше наближатися до воріт місцевої команди, ось тільки з ударами у наших гравців ніяк не виходило. Як, наприклад, з моментом на 24-й хвилині, коли Громов зліва пробіг майже до лицьової лінії, але не зміг зробити гостру передачу на Гладкого.

А «Брага» продовжувала атакувати і бити по воротах з-за меж штрафного майданчика, можливо сподіваючись на слизький газон. Так, тричі завдавав удари Орта, проте всі вони не досягли мети. Проте передача Зе Карлуша на 34-й хвилині на Галено цілком могла стати результативною, але його партнер, вже перебуваючи у воротарському майданчику, також пробив неточно. І вже зовсім було небезпечно, коли на 36-й хвилині своєрідний футбольний буліт вийшов у форварда господарів поля Руїса. Він вибіг сам на сам із Шевченком, однак Микита ногою зумів парирувати його удар і врятував свої ворота.

І тільки після цього у гостей нарешті вийшла швидка контратака, яку ударом в дальній кут завершував Кабаєв. На жаль, але і він пробив повз ворота. А вже перед самою перервою Владлен Юрченко промахнувся з лінії штрафного майданчика.

Відразу після перерви «Зоря» заграла активніше. Вона провела кілька непоганих атак, одну з яких на 47-й хвилині мав завершувати Кабаєв. Але м'яч просто звалився з ноги українського футболіста і полетів в сторону від воріт. Португальці відповіли черговим дальнім ударом вже у виконанні Гільєрме і знову м'яч пролетів повз ціль.

Ближче до успіху «Брага» була на 56-й хвилині, коли зі штрафного, призначеного поблизу воріт гостей, небезпечно пробив Новайш. М'яч вдарився у поперечину і вилетів за межі поля. Проте, вже за п'ять хвилин рахунок в матчі був відкритий. Галено зліва увірвався до штрафного майданчика українців і сильно пробив в дальній кут. Абу Ханна спробував вибити м'яч на кутовий, однак зрізав у сітку воріт.

Господарі поля на цьому зовсім не збиралися зупинятися і на 64-й хвилині хороший шанс для того, щоб подвоїти перевагу, упустив Руїс. Тепер вже справа він завдавав сильного удару, але в ціль не влучив. Втім на 68-й хвилині приблизно з тієї ж позиції не схибив Рікарду Орта. А прекрасний гольовий пас йому на хід видав Мадейруш. Цікаво, що обидва ці гравці вийшли на заміну буквально за хвилину до взяття воріт.

Пропустивши два голи, «Зоря» пішла відіграватися і створила кілька непоганих моментів. Так, на 72-й хвилині Фаворов справа робив простріл на Гладкого, але того на мить випередив захисник і вибив м'яч на кутовий. На 79-й хвилині Гринь, який вийшов на поле замість Громова, справа, швидше за все, виконував передачу, але м'яч влучив у бокову стійку і вилетів за лінію воріт. А ще через три хвилини після передачі Кочергіна вже Перович (до речі, він теж вийшов на заміну) головою пробив трохи неточно.

В підсумку «Брага» виграла 2:0, але повного задоволення не отримала, адже «Лестер» в Англії з таким же результатом обіграв «АЕК». У «Зорі» прощання з Лігою Європи вийшло сумним, бо на відміну від двох попередніх матчів луганчани навіть на нічию відверто не награли.

Ліга Європи. Група G. 6-й тур.

«Брага» - «Зоря» - 2:0

Абу Ханна (61, автогол), Рікарду Орта (68)

«Брага»: Са - Зе Карлуш (Віана, 73), Карму, Тормена, Раул Сілва - Франсержіу, Новайш (Аль-Мусраті, 77), Андре Орта (Рікарду Орта, 68) - Галено, Гільєрме (Паулінью, 68), Руїс (Медейруш, 68).

«Зоря»: М. Шевченко - Фаворов (Хомченовський, 87), Іванисеня, Абу Ханна, Циганікс - Назарина - Юрченко, Кабаєв (Луньов, 77), Кочергін (Піддубний, 87) - Гладкий (Перович, 77), Громов (Гринь, 77).

Арбітр: Даніель Стефанські (Польща)

Стадіон «Брага Мунісіпал» (Брага, Португалія)

БРАГА - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
Класс Браги выше...єто видно не вооруженным глазом. Но спасибо Заре за 6 очков...
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pavelgorov
На этом сайте админы есть вообще?
Alehandro
До сих пор не понимаю зачем брали Гладкого? Просто обеспечить пенсионеру безоплачную старость?) Матч только начался, а Саша уже не бежит. Считай, в десятером играли. Ну, и Фаворов, как чужеродное тело в команде - играет отдельно от всех...
П.С. Не веселите неадеквата - не отвечайте на его сообщения
Sunrise
Динамичная игра, интенсивная. Учитывая погоду думаю забрала немало сил. Брага в такой игре выглядела убедительней. И ошибок у Зари хватало, и в завершающей стадии Брага действовала увереннее и мастеровитей.
Матч смотреть было интересно, но в Запорожье Заря сыграла с Брагой явно лучше.
В целом законное расположение команд в группе. Жаль выше головы не прыгнули. Но ниже своего уровня не упали.
Sunrise
Динамичная игра, интенсивная. Учитывая погоду думаю забрала немало сил. Брага в такой игре выглядела убедительней. И ошибок у Зари хватало, и в завершающей стадии Брага действовала увереннее и мастеровитей.
Матч смотреть было интересно, но в Запорожье Заря сыграла с Брагой явно лучше.
В целом законное расположение команд в группе. Жаль выше головы не прыгнули. Но ниже своего уровня не упали.
scorpio16
Что-то у Зори вообще все печально... Брага ничего особенного и все равно так легко Зорю обыграла. Смотрел матч и поймал себя на мысли, что это наверное самый слабый состав Зори , который играл в еврокубках ( я имею ввиду класс игроков )
VAD
А разговоров до матча было, но это уже привычно от зари, до матча много слов а на выходе пшик.
serg
а где параллельно Селтик и Глазго набирают сразу 4 очка за 2 победы и снова обходят нас в рейтинге стран.
У нас остается 31.700 балла, а шотландцы за сегодня добавив целый 1,0000 балл, набирают 32.125. А наша Зорька не сподобилась даже на ничью
axel5
Какое-то там грюкнуть дверями
Надо для начала в свои ворота не забивать
axel5
Какое-то там грюкнуть дверями
Надо для начала в свои ворота не забивать
axel5
Какое-то там грюкнуть дверями
Надо для начала в свои ворота не забивать
Dell Dnieper
Непонятно, зачем хвалить игру, если ее нет…Шахта два раза отскочила от Интера…фарт никто не отменял, потом влетела рекордно Боруссии М, и игры с Реалом….но это же Реал…у него это бывает…звезды, но он свое возьмет….и взял…..уровень Шахты первый групповой ЛЧ, дальше посмотрим на Динамо К, сквозонули без вариантов в группе ЛЧ, отскочили, так как Ференц в группе оказался…и что еще, …этому составу Динамо К ни один тренер игру поставить не может….все не так….может проблема не в тренере?..а в этом составе...Ну и Зоря….прибили мертвый АЕК, потом у Лестера типа выиграли, который решил сэкономить в игре….сейчас все понятно становиться, это команды уровня УПЛ….только между собой дергаться по кругу…