Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 10 грудня 2020, 02:04
771
0

ДРАБІКОВСЬКИЙ: «ФБУ довелося екстрено фінансувати поїздку збірної»

Генеральний секретар Федерації баскетболу України - про неприємну ситуацію з фінансуванням

| Оновлено 10 грудня 2020, 02:04
771
0
ДРАБІКОВСЬКИЙ: «ФБУ довелося екстрено фінансувати поїздку збірної»
ФБУ. Володимир Драбіковський

Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський пояснив причини зупинки чемпіонатів України з баскетболу та інші проблеми українського баскетболу:
 
«Ситуація серйозна для всієї країни. Ми призупинили чемпіонат, але, думаю, і інші види спорту зазнають труднощів через брак грошей. Призупинення виплат казначейства за незахищеними статтями меншою мірою, але вплинула на ситуацію. Через це ми не можемо допомагати клубам при проведенні чемпіонатів. Можливо, ми б їх і підтримали зараз, але нам довелося відправляти збірну України на чемпіонат Європи на кваліфікацію до Словенії за свої гроші. Казначейство нам повинно було виділити кошти, але за день до від'їзду сказали: вибачте, грошей немає. Довелося фінансувати за кошти федерації, причому в екстреному порядку. Такого я справді не пам'ятаю, щоб національна збірна країни їхала на чемпіонат Європи за свої гроші.
 
Основні проблеми пов'язані з тим, що місцеві бюджети теж призупинили всі виплати. Більшість команд фінансувалися в більшій мірі саме за рахунок місцевих бюджетів. Цей процес безпосередньо пов'язаний з минулими виборами. Прийшла нова влада. Зобов'язання своїх попередників хтось виконує, а хтось ні. Дефіцит бюджету всюди, в будь-якому регіоні. А десь влада ще не сформована. Тому ми і взяли паузу. Щоб цей фінансовий рік завершити як є, щоб клуби мали можливість акумулювати якісь кошти на початок наступного року, адже невідомо, коли приймуть бюджет.
 
Гроші, які дає Мінспорту, можуть витрачатися тільки на проведення внутрішніх змагань, чемпіонату України, підготовку збірної команди і на її участь в міжнародних змаганнях. У попередні роки, візьмемо, наприклад, 2019 рік, нам вистачало коштів на існування, але хотілося б збільшення фінансування. Проблеми були завжди. Ми міняли систему проведення змагань, скорочували через брак коштів, але ще не було такого, щоб ми робили перерву», - сказав Драбіковський.
 
Всі чемпіонати України з баскетболу, включаючи Суперлігу, припинені на період з 23 грудня 2020 року по 10 січня 2021 року.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»
Баскетбол | 24 квітня 2024, 15:54 2
Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»

Іменитий литовський баскетбольний тренер дав ексклюзивне інтерв’ю Sport.ua

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.