Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Збірна України
| Оновлено 09 грудня 2020, 23:27
3671
0

Вісім м'ячів! Збірна України з футзалу повторно обіграла Молдову

Підопічні Олександра Косенка завершили грудневу порцію матчів розгромною перемогою

| Оновлено 09 грудня 2020, 23:27
3671
0
Вісім м'ячів! Збірна України з футзалу повторно обіграла Молдову
futsal.com.ua

Перемога збірної України з футзалу над національною командою Молдови добою раніше (4:1) стала першим кроком підопічних Олександра Косенка в грудневій частини підготовки до майбутнього основного раунду чемпіонату Європи-2022. Наша команда в тій грі показала витримку в атаці, тому досягла успіху з відносно невеликими фізичними витратами. Цей момент був одним з найбільш актуальних ввечері у вівторок, 8 грудня, адже вже наступного дня у ранньому слоті українці знову повинні були зіграти з молдаванами на паркеті ПС «Юність» в Запоріжжі.

На відміну від першого матчу, у звітній грі команда Косенка не зустріла абсолютно ніякого спротиву з боку опонентів. Як і раніше, у Молдови виділявся своїм дриблінгом капітан Крістіан Обаде, однак до його манери виконання наша оборона звикла ще днем ​​раніше, тому витягнути інших партнерів на своїх плечах йому не вдалося. У свою чергу, Україна діяла максимально злагоджено саме в командній взаємодії.

Стартовий гол на 6-й хвилині прийшов завдяки домашній заготівці розіграшу кутового з лівого флангу, який завершив Зварич ударом в дотик прямо поміж ніг голкіперу з м'якого накидання. Успіх розвинув Корсун вже через три хвилини, коли підставив ногу під силовий пас Шотурми від центру поля. І вже через кілька хвилин Україна влаштувала гольову феєрію, відправивши у ворота суперників три м'ячі за 4 хвилини: Фаренюк ціною пошкодження розстріляв порожні ворота, Зварич випередив голкіпера Капсамуна при закиданні в лівий фланг, а потім все той же Фаренюк знову був першим при вдалому відскоку від удару Микитюка.

План за забитими м'ячами було виконано, після чого молдовани влаштували фарс із виходом п'ятого польового гравця, однак відсутність ідей в атаках з їхньої сторони зводило нанівець чисельну перевагу в розіграші м'яча. Наша збірна просто карала суперників за їхні помилки, як це було, наприклад, з голом від голкіпера Савенка, який ударом з рук зі свого штрафного вразив ворота опонентів за навісною траєкторією. Ще два м'ячі – дубль Тараса Кузя – були проявом індивідуальної майстерності і грамотного переходу з оборони в атаку. Молдова склала зброю під такою впевненою грою підопічних Косенка.

У календарі збірної України з футзалу в найближчим часом немає додаткових товариських поєдинків, однак перед стартовим матчем основного турніру чемпіонату Європи-2022 проти Данії, який відбудеться 27 січня 2021-го року, у команди Косенка буде ще один організаційний збір.

Товариський матч. 

Україна – Молдова - 8:0

Зварич, 6, 12, Корсун, 9, Фаренюк, 11, 15, Савенко, 25, Кузь, 34, 40

Україна: Юрій Савенко – Ігор Корсун, Петро Шотурма, Микола Білоцерківець, Михайло Зварич – Олександр Сухов, Кирило Ципун, Олег Єрьомін, Сергій Малишко, Микола Микитюк, Маріан Пелех, Сергій Журба, Артем Фаренюк, Олександр Педяш, Тарас Кузь.

Молдова: Олексій Капсамун – Олександру Цимбаліст, Сергій Ніколайчук, Крістіан Обаде, Леонід Підлісний – Олег Кітороаге, Костянтин Ніца, Вадим Турчанов, Роман Сирбу, Юрія Дородан, Іон Коваль, Даніель Адам, Марін Стан, Костянтин Гуржуй.

Стадіон: «ПС Юність» (Запоріжжя).

УКРАЇНА-МОЛДОВА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Збірна України U-19 розгромила команду Угорщини у першому товариському матч
Футзал | 20 квітня 2024, 21:10 0
Збірна України U-19 розгромила команду Угорщини у першому товариському матч

Українські футзалісти забили суперникам п'ять м'ячів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.