Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 грудня 2020, 05:43
14219
15

Ігор СУРКІС: «Луческу можна порівнювати тільки з Лобановським»

Ідея призначити румунського фахівця наставником «Динамо» була завжди, стверджує президент клубу

| Оновлено 10 грудня 2020, 05:43
14219
15
Ігор СУРКІС: «Луческу можна порівнювати тільки з Лобановським»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс підсумував переможний домашній матч із «Ференцварошем» (1:0), який вивів українську команду до 1/16 фіналу Ліги Європи, а також прокоментував чутки про можливе посилення та відповів на інші актуальні питання, що стосуються життя команди.

- У мене чудовий настрій. Вітаю всіх, хто вболівав за київське «Динамо», з хорошим результатом і виходом в євровесну. Гра забувається - результат залишається, - сказав Ігор Михайлович в ефірі каналу «Бомбардир». - У цій грі головним був результат. Можна було феєрити, грати дуже добре, але програти. Однак це був свого роду фінал - в таких іграх важливий результат.

- Ігоре Михайловичу, чи чекати посилення складу в зимове міжсезоння?
- Нам поки треба визначитися, де ми будемо проводити збори у зв'язку з коронавірусом. Зрозуміти, де будуть спаринги. Мені потрібно зустрітися з головним тренером і розуміти, які позиції він хоче посилити, які є кандидатури і можливість придбання цих футболістів. Я зараз кажу не про гроші, а про тих, хто реально посилив би команду, а не просто для кількості прийшли б якісь легіонери, які будуть гіршими за наших хлопців. Тому я вважаю, що ця розмова передчасна до закінчення сезону. Залишилося зовсім небагато чекати, тому нехай уболівальники ще трохи потерплять. І ми будемо оголошувати про свої плани на міжсезоння.

- Як ви сприйняли інформацію в румунській пресі про те, що Мірча Луческу взимку може покинути команду?
- Це спеціально розгойдують. Я на це не реагую. Луческу працює - і, що найголовніше, він хоче працювати. Працює по 24 години на добу. Він - той тренер, який на сьогоднішній день з тими ж футболістами домігся, я вважаю, великого прогресу. Виграв Суперкубок, ми потрапили в євровесну. А найголовніше - що команда грала в Лізі чемпіонів. У чемпіонаті ми поки йдемо на першому місці, йде боротьба за лідерство. Все буде вирішуватися, звичайно, навесні. Але є ще фактор того, що футбол без глядачів - це не той футбол, який ми звикли бачити... Можливо, якби вболівальники були на трибунах, то і якість гри було б кращою. У матчі з «Ференцварошем» нам би глядачі точно не завадили, вони гнали б команду вперед.

- Чи був момент у матчі з «Ференцварошем», який змусив серйозно хвилюватися?
- Такого у мене не було. Був момент, коли гравці «Ференцвароша» вивалилися на наші ворота в другому таймі, і час ще залишався. Хід гри мені був зрозумілий, чому ми грали обережно. «Ференцварошу» треба було забивати, але вони не відкривалися, тримали м'яч, іноді навіть просто заради утримання. Не було якихось небезпек. На жаль, у нас не вийшло зіграти гостріше в контратакуючий футбол. Але забили м'яч і виграли. З чим я і вітаю наших уболівальників і всіх, хто переживав за команду.

- Чи відчуваєте, що «Шахтар» вже запереживав?
- Ми дивимося на свою команду, а переживає «Шахтар» чи ні - я не знаю. Але я думаю, коли прийшов Луческу, вони з самого спочатку розуміли, що це той тренер, який створить конкуренцію. У всякому разі, вже не буде розриву в 23 очки, який був у минулому сезоні.

- Хто вам порадив кандидатуру Мірчі Луческу?
- Ця ідея виникала, в принципі, давно. Коли ти хочеш призначити головного тренера, ти розглядаєш безліч кандидатур. Ідея з Містером була завжди, але було незрозуміло, чи захоче він, чи піде. Він тренер із величезним стажем роботи, професіонал до мозку кісток. Я вам скажу, що його можна порівнювати тільки з Валерієм Васильовичем Лобановським, який так працював.

- Чим Луческу найбільше вас вразив за період його роботи в «Динамо»?
- У його віці 24 години на добу говорити про футбол може тільки великий професіонал. Залишити свою сім'ю в Румунії та переїхати жити на базу, хоча ми йому пропонували квартиру. Ні, він каже, що хоче жити на базі, щоб повністю познайомитися з командою, з гравцями, бути ближче до них. Він - великий професіонал. Це найголовніше.

Ми ж хочемо бути в Європі, прагнемо до Європи, кричимо, що нам потрібно в ЄС, а розмірковуємо, вибачте, як «совки». Якщо ми візьмемо того ж Моурінью - він працював у «Манчестер Юнайтед», в «Челсі», зараз очолює «Тоттенхем». У грі проти «Челсі» він робив усе можливе, щоб їх обіграти. Це професійні тренери, вони хочуть працювати. І Містер прийняв цей важкий виклик. Але він його прийняв, тому що професіонал. Адже він не перейшов до нас відразу з «Шахтаря». Луческу ще чотири роки працював в інших клубах, а потім два роки був без роботи. Як можна було цим не скористатися? Тим паче, почався коронавірус, не можна ні з ким зустрітися, кудись вилетіти, нормально провести посилення. А він прийшов і сказав, що буде працювати з цими хлопцями, і йому ніхто не потрібен. Він знає потенціал команди.

Не було такого, щоб хтось прийшов і сказав: «Візьміть Луческу». Виникла така ідея. І слава Богу, що всі, хто брав у цьому участь, виявилася праві.

- При цьому витримали хейт, який клуб отримав на свою адресу після призначення...
- Є група людей, які кричать, шумлять, палять. Я розумію, якщо приносять якусь користь для команди. А «користь» полягає тільки в тому, що кожен рік клуб платить за них божевільні штрафи. Так, у них своя думка. Я згоден, що потрібно прислухатися до своїх ультрас. Але ви почекайте, дайте можливість людині попрацювати, судіть по результату.

Якщо ми прагнемо жити в Європі, то повинні мислити по-європейськи, а не як середньовічні люди. Професіонал сьогодні очолює київське «Динамо» і дає певний результат. Що найголовніше у футболі? Результат. А розмови, що нам все одно який тренер, хоч на 10-му місці будемо... Я бачив, що вони кричали, коли тренером був Хацкевич і інші. «Фізруки» і так далі... Було? Я ж нічого не придумав.

Я готовий знаходити спільну мову, розмовляти. Я хочу, щоб уболівальники підтримували команду, особливо такі активні люди в секторах. Вони нам необхідні, тому що дають дуже сильний заряд. Команда відчуває відповідальність. Але коли 20 тисяч уболівальників зібралося на матчі з «Ювентусом», футболісти теж уже стали мислити інакше. Зазвичай вони підходили подякувати за підтримку до сектору ультрас, а тоді аплодували всьому стадіону. Тому що вони працюють на футбольному полі і в тренувальному процесі, а коли їх приходять і освистують - яка ж у цьому підтримка?

Поки я буду президентом клубу, я буду робити все для результату. Хочу, щоб це засвоїли всі. Вкладаючи здоров'я, душу, гроші, буду робити все, щоб тільки був результат. Результат на чолі кута.

- Наскільки правдива інформація про те, що «Динамо» цікавиться Шахабом і Драговичем?
- З жодним із цих гравців ми не вступали в переговори.

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
ахахаха))) Боже. Я хоть и фан ШД, но даже мне обидно за Васильича после таких сравнений.
При Лобановском ДК было реальной силой при очень скромном ресурсе. При цыгане Динамо это просто посмешище. Без обид реальное посмешище, которое глотает 4 от немотивированного дубля и отбивается весь матч от команды из Венгрии. Венгрии, Карл))
Trasher311987
Игорь тут дураку ясно что сборы будут в Турции.
Потому что это вторая Родина Луческу.
Насчёт усилений надо опытные люди.
Kevko
Луческу добился некоторого прогресса. Это заметно. Но еще больше заметны проблемы с качеством состава команды. Молодой - не значит талантливый и перспективный. С имеющимся подбором игроков Луческу скорее всего не сможет построить команду качественно другого уровня
scorpio16
Как по мне сравнение неуместно , если в плане,что оба помешаны на работе, тогда ок , а в целом...у Луческу не выйдет грандиозного успеха , причина в том, что он уже скоро на пенсию уйдет и тут строить новую философию , которая есть в Шахтере ,на это у него ж самого нет времени такого + нету финансов. В Украине как и раньше и будем между первым и вторым , если так Шахта будет партачить, в Европе это 1/8ЛЕ максимум
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman75zpr
Такое сравнение - некорректная глупость! С Лобановским можно сравнивать только того, кто может выводить игроков на более классный уровень, которые демонстрируют стабильный класс игры. А не тот, кто будет показывать достойную игру только после того, как ему купят игроков подороже, а с имеющимися игроками показывать позорную игру, пусть даже иногда с результатом (с таким подходом это временно). Но сейчас какая-то Луческомания или шизофриния, которая многих ослепила.
ALud
Луческу це Луческу,Вернидуб це Вернидуб, Павлов це Павлов, навіть Хацкевич це Хацкевич, всі вони тренери, правда різної кваліфікації і із різними досягненнями, а Суркіс це суркіс, не президент, а ПРОфан, цими своїми недолугими порівняннями він образив і пам'ять Лобановського, і як завжди опустив Динамо, але вже не поступком, а словом.
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
Ну циган хороший тренер, про те не варто рівняти гімно із пальцем, де Лобан, Маур, та інші. а де циган.....