Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 грудня 2020, 20:25
30913
10

Я це робила! Російська біатлоністка зізналася у вживанні допінгу

Анфіса Резцова три рази вигравала Олімпіаду в лижних гонках і біатлоні

| Оновлено 08 грудня 2020, 20:25
30913
10
Я це робила! Російська біатлоністка зізналася у вживанні допінгу
Ugra TV. Анфіса Резцова

Російська біатлоністка і лижниця Анфіса Резцова, триразова олімпійська чемпіонка (1988, 1992, 1994), зізналася, що використовувала допінг під час спортивної кар'єри:

«До Олімпіади-1988 ми готувалися двома групами. У нашій групі допінгу не було – тільки кров. У нас забирали кров 3 або 4 рази на підготовчий період. Тренери бачили, коли ми відчуваємо себе добре, і відправляли на здачу. У нас брали 800 мл, виливали в банку. Її в холодильник, потім нам вводили взимку – нашу ж кров. Напевно, комусь це допомагало – чесно, за ефектом я нічого не відчувала.

Біатлоністу Сєргєю Тарасову ввели кров на Олімпіаді-1992 – клінічна смерть, ледве відкачали. У нього трохи інший випадок. Нам вводили як: в Москві забирали, заморожували, потім піднімали температуру до 36,6 перед введенням – все в стаціонарі. Сєрьожі ввели вже у Франції. Доктор Кузнецов, царство небесне, взяв все на себе: ми довеземо до Франції, і вона як раз розморозиться до 36,6, я проконтролюю. А вона не доїхала до Франції живою – так розморозилася, що вводити вже не можна.

Тільки приїхали в Альбервіль – ми пішли в їдальню, а Кузнецов до Тарасова: потрібно якнайшвидше ввести, поки не зіпсувалася. Але кров вже була мертва. Тарасову вводили першому, хоча там ще інші хлопці були – кров брали на всю естафетну четвірку. Ми йшли з їдальні – вже приїхала амбулаторка. Така тривога, я все дізналася тільки потім. Іншим хлопцям вже не вводили – вони й не дуже виступили там. Тарасов довго лежав в реанімації між життям і смертю – спочатку у Франції, потім вдома в Новосибірську. Але слава Богу.

Коли кров вводили мені, я не відчувала. А відчувала допінг, коли нас кололи в усі місця: і сюди, і сюди, і сюди. Так, ефект був. Це коли я повернулася у лижі в 96-м. Працювала як лось, і мені сказали: треба ще робити це. У нас була Данилка – Ольга Данилова, тренувалася у Грушина, дві або три Олімпіади проїздила чисто символічно. І тут в 98-м раптом виграє. Нічого не розумію – яким місцем? А у неї був спонсор, Владімір Александров – по-моєму, виробник телевізорів «Рубін». Він їй робив програму через доктора.

Так ось, в 96-му я повернулася у лижі після пологів Кристюши. Бігала літо-осінь, всіх обігравала на контрольних. І тут на першому етапі Кубка світу в Фінляндії підходить Александров: треба робити це, це і це – я все проплачу. Я: а це що? Він: ну це потрібно, це вітаміни, всі роблять. Я: ладно, а чого мені проплачувати? Я сама проплачу. Заплатила 2,5 тисячі доларів доктору. Хоча тренери говорили: їй не треба нічого робити, вона з біатлону, не повинна нас обігравати. Не побіжить – значить, не побіжить, мінус конкурент.

Я прийшла до лікаря: всім робите, давайте і мені. Треба заплатити за 4 місяці. І ось тут насправді відчула добавку в організмі. Не відрікаюся від допінгу, я це робила. Я не знаю, допінг це чи не допінг, допомога або не допомога? Жодного препарату не знаю і знати не хочу. Мені це допомагало – і все. Якби мене зловили б, то, напевно, вже відповідала б. Перед іконою кажу: я не знаю, що мені кололи. Добавка – по кайфу, я їх обігрую і слава Богу. Я знаю, що зараз допінг усюди.

Чому попалася Лазутіна, знаю. Я приходила до неї, вона весь час підвищувала гемоглобін до 16 – таке значення дозволялося. Я питала: це що? А вона: тобі не треба, у тебе і так його багато. Гаразд, не питання. У неї було написано: гемоглобін – треба зробити сьогодні, щоб післязавтра було 16. І ще у неї багато-багато чого було. Я дивувалася: навіщо, нам же доктор все це робить? Тоді я не вникала, а потім стала розуміти. Нікого не засуджую».

 
Оцініть матеріал
(241)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Какие откровения, но ни для кого это не секрет. Только в России думают, что их обижают и целенаправленно русофобят
Саша Яковенко
кто бы сомневался.
олег инкогнито
кров,яний допінг-на ньому свого часу спортсмени НДР здобували перемоги та встановлювали рекорди-виявляється що і в Росії цим не гребували
Konstantin Krichun
какая жесть...
bolelschik
Про иногстранцев бы рассказала. наверняка понимали, кто кололся
Al Zolo
во все времена большой спорт рекордов стоял на допинге..... не надо быть детьми что у спортсменов США меньше допингистов нашли...... Просто травля кого-то обычно имела заказ
Standard
Не здивуюсь, якщо цю скислу мертву кров на Росії трохи розбавили водою, і запатентували, як вакцину від коронавірусу.
pike1
Сюда по тому как она строит предложения, она до сих пор под чем-то
lenares85
какой ужос , уже спорт превратился в соревнование кто хитрей. Я за то чтобы отменили места , должна быть красота соревнований а не места.