Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 05 грудня 2020, 15:45
30010
2

Харчування для підняття тестостерону у чоловіків

За які важливі функції відповідає тестостерон

| Оновлено 05 грудня 2020, 15:45
30010
2
Харчування для підняття тестостерону у чоловіків
https://ru.wikipedia.org/

Що таке Тестостерон і чому це головний чоловічий гормон

Тестостерон це головний чоловічий гормон, завдяки якому на тілі зростає більше волосся, а на голові вони раніше випадають. Густіша борода, більш густа рослинність на руках, ногах, спині і грудях. Підвищує енергійність, працездатність, стресостійкість, ерекцію, сексуальний потяг, зростання м'язів, витривалість і швидкість, - якщо тренуватися, звичайно.

За які важливі функції відповідає тестостерон

Зазначу, що волохатість тіла, бороди і розміри м'язів не є прямим доказом високого тестостерону. Не можна точно сказати, що у чоловіка з густими чорними волоссям на руках, рівень тестостерону вище, ніж у чоловіка з рідким, тонким світлим волоссям на руках. Те ж саме стосується волосся на тілі та обличчі.

Волохатість залежить від кількості і типу волосяних фолікул на тілі, а також від рецепторів реагують на тестостерон. Більш важливим є не рівень тестостерону, а те, як він проявляється. Якщо в ваших м'язах багато рецепторів, добре реагують на тестостерон, то у вас будуть добре рости м'язи від мінімального підвищення тестостерону. Аналогічно м'язам можуть реагувати волосяні фолікули. Простіше кажучи у одного тестостерон йде в м'язи, в іншого в волосся, у третього і туди і туди.

Також тестостерон впливає на силу характеру, стійкість до стресів, розумові здібності, здатність терпіти дискомфорт, швидко відновлювати сили і багато інших чоловічих функції.

Що буває при нестачі даного гормону

Чоловік перетворюється в нерішучого скиглія, змінює свої рішення по 14 разів на день, боїться власної тіні, переживає з приводу. Також порушується ерекіця, падає загальна витривалість, м'язова маса. В цілому страждає його здоров'я і він швидше старіє, з'являються депресії.

Що буває при надлишку тестостерону?

Надлишок тестостерону буває зазвичай в тих випадках, коли ви самі собі його колете або їсте тестостеронового таблетки. Що в довгостроковій перспективі нічого хорошого це не принесе, крім знищення гормональної системи. Також може випадати волосся на голові, а на тілі рости густим килимом. Прищів, - на спині, грудях, обличчі, - може з'явитися більше, ніж зірок на небі в ясну, безхмарну погоду, темної ночі.

Без втручання в роботу гормональної системи, своїми брудними руками такого не буде. Організм сам відрегулює баланс гормонів, надлишку тестостерону боятися не варто.

У яких продуктах міститься елемент який допомагає виділенню тестостерону

Немає таких продуктів, це міфи, придумані некомпетентними письменниками для ще менш компетентних читачів, які з радістю читають байки про продукти, що підвищують тестостерон. Жоден продукт не підвищує тестостерон, крім тестостеронових таблеток. Продукти харчування не підвищують тестостерон, а нормалізують його.

Умовно кажучи якщо в вашому раціоні домінують страви з хліба, майонезу, кетчупу і вермішелі швидкого приготування, при цьому ви не їсте фруктів, овочів, зелені і рідко п'єте чисту воду, - то від будь-якого продукту, який наближає вас до нормального харчування, у вас буде підвищуватися тестостерон. Що можна буде відстежити здавши аналізи до і після. Тому що за поганого харчування він у вас гранично низький, а при включенні будь-якого корисного продукту, стане трохи краще.

Додаєте гречку - і зростає тестостерон, додаєте зелень - і теж зростає тестостерон, додаєте чисту воду - і він зростає, прибираєте майонез - і він зростає, додаєте м'ясо замість ковбаси - і він теж зростає. Прибираєте бургери, фастфуд і їсте нормальну їжу багату білками, повільними вуглеводами, фруктами, салатами і зеленню, - у вас росте тестостерон. Починаєте нормально спати - і він теж зростає.

Простіше кажучи, - все що наближає вас до природного повноцінного способу життя, - підвищує ваш тестостерон. Якби тестерон підвищувався від конкретного продукту, то можна було б збільшити наприклад вживання руколи в 30 разів і тестостерон повинен був вирости пропорційно, - логічно ж? Але досить просто закрити відсутню ланку в харчовому ланцюжку, в потрібній кількості, і якщо збільшити його дозування в 10 разів, то тестостерон від цього не підвищуватиметься.

А тому немає сенсу запам'ятовувати від якої трави зростає тестостерон, треба просто привести своє харчування і спосіб життя в порядок. Тестостерон від продуктів харчування може вирости, але тільки до нормального рівня, нескінченно він рости не буде.

Харчування для нормалізації рівня даного гормону

Їжте м'ясо, їжте каші грубого помелу або цільнозернові, гарячу їжу, фрукти, овочі, салати і зелень. Пийте чисту воду і приведіть своє харчування в порядок. Так тестостерон буде рости. Варіантів правильного харчування є нескінченно багато. Якщо вам хтось скаже, що від цього правильного харчування вибухає тестостерон, а від цього ні - це вигадки.

Якщо обидва варіанти харчування повноцінні, то вони приблизно однаково буде нормалізувати тестостерон і загальний рівень гормонів. При цьому такі дієти можуть сильно відрізняться один від одного візуально і по набору продуктів. Тому я не люблю давати меню для кожного і список продуктів.

Це виглядало б професійно, але швидко приїдається і потім неможливо виконувати. Тому я вчу своїх клієнтів правильно харчуватися, на курсі правильного харчування, щоб вони вміли будувати своє меню по максимуму з огляду на свої смакові уподобання, бюджет, доступність і якість тих чи інших продуктів в їх регіоні.

До речі, все те що приписують тестостерону, - сила, витривалість, домінантність, ерекція і так далі, - залежить далеко не тільки від тестостерону. Це залежить від загального стану вашої гормональної системи. Говорити що тестостерон - це головне, він на все впливає і якщо його багато, то все буде добре, - невірно.

Як якщо сказати, що головне в машині - це залізо. Не помічаючи домішок інших металів і мінералів, які роблять із заліза сталь потрібних марок, для кожної деталі. Не помічаючи елементів з кольорових металів, пластику, гуми, полімерів. Одне тільки залізо ніколи не поїде, і кількість використаного заліза в автомобілі, не сильно впливає на його якість.

Крім харчування, що ще потрібно робити

Секс у нормальних кількостях на рівень тестостерону не впливає. Надлишок сексу його знижує, а тривала його відсутність, - підвищує. Ті, хто був одружений, помітили по собі, що рівень тестостерону, коли жив сам, - був високим. Коли пожив з дівчиною пару років, - рівень впав. Коли знову пожив сам півроку, тестостерон відновився.

Жінка впливає на рівень тестостерону, можна в це не вірити, але хочемо ми цього чи ні, - це так. Коли ти спиш з жінкою щоночі, кілька років поспіль, проводиш з нею багато часу, постійні обнімашки, і все як в найромантичніших фільмах, - то вже через пару років сексуальне бажання знижується в рази. Років через п'ять вона вже збуджує тебе не більше ніж диван, звідти криза в стосунках і ви розбігаєтеся. Не просто так, 70% шлюбів в СНД розвалюється в перші 5 років.

Якщо довго і часто знаходиться з жінкою, чіпати її, вдихати її запах, - тестостерон падає, чого не помітить тільки сліпий романтик. Тому треба якомога менше проводити часу з жінкою, якщо не хочеш отримати тестостеронового просідання. Саме тому у холостяків з цим все добре. Саме тому у моряків далекого плавання з тестостероном теж все добре. З цієї ж причини аристократи спали в різних кімнатах.

Зараз люди так роблять рідко, тому що економлять квадратні метри і взагалі це суперечить усталеним традиціям суспільства. Спати в різних кімнатах, - спробуйте сказати це своїм друзям або подругам, і вони скажуть що ви хворий сектант, з мисленням старого діда і взагалі у вас проблеми з головою. Але хочете ви чи ні, - це найсильніший фактор, який впливає на рівень тестостерону. Тренування, відпочинок і їжа, за важливістю я б поставив вже після цього.

Як балансувати в собі тестостерон до старості

Не занадто багато часу на добу проводити з жінкою, частіше розлучатися на тиждень-два. Правильно і повноцінно харчуватися, не менше двох разів на тиждень тренуватися і пити чисту воду, а потім робити це постійно. Якщо ви працюєте по 16 годин на день, то краще 8-10. Обов'язково відпочивати у вихідні і зробити собі приємне дозвілля вечорами. Побільше часу проводити на вулиці, на природі і поменше стресу. Важливо щоб вам ніхто не виносив мозок, а це один з головних чинників знищення тестостерону.

Висновки

Я написав, що робити і чому, незалежно від усталених міфів про підвищення тестостерону і традицій нашого суспільства. Як це буде виглядати в очах вашої дівчини або сусіда, я не думав. Всі ті бонуси, які ви хочете отримати від високого тестостерону, дає не тільки тестостерон, є багато інших гормонів. А в цілому хороший результат дає налагоджена гормональна система.

Щоб гормоналка була в порядку, треба тримати в формі тіло, стежити за режимом, правильно харчуватися. Ще я не писав про важливість мати цілі і сенс життя. Якщо об'єднати всі плюси, які ви хочете отримати від тестостерону і постаратися висловити це одним словом, то вийде, - сила.

А сила не дається просто так. Сила дається для чогось. Ми ганяємося за лайфхаками, - яку траву з'їсти, який продукт підвищити, які вправи робити, щоб отримати гарматне зростання тестостерону, не розуміючи, що це не головне. Найголовніше для високих показників тестостерону, - це психологічне здоров'я і сильний характер.

Важливо мати сильний характер, високі моральні цінності і сильні переконання. Якщо їх підкріпити яскравими цілями, здоровим способом життя і тренуваннями, то виходить гарматний ефект. Я проводив курс підвищення тестостерону два рази, тривалістю 90 і 180 днів. Бачив, як змінюються люди, їхні показники сили і витривалості, якщо зміцнити характер, опрацювати страхи і переконання. Пробиваються ті самі генетично стелі в тренуваннях, які хлопці не могли пробити роками і ростуть м'язи, як вони і не мріяли.

З середини 2017 року до кінця 2018, - я провів до 90% часу в гірничо-лісистій місцевості. Зі зручностями рівня 19 століття, де немає рівної землі, питну воду та їжу треба було носити на собі за 3 кілометри. Взимку, треба було підкидати дрова два рази за ніч, щоб не замерзнути від холоду, а дрова тягати з лісу, пиляти й колоти. З водних процедур душ і обливання водою вуличної температури. Влітку це просто душ, взимку це щоденне загартовування.

В результаті ходити по гірських схилах стало також легко і природно, як по рівній землі. Показники сили і витривалості в тренуваннях виросли приблизно вдвічі, відновилося втрачене здоров'я.

Тестостерон, - дуже глибока тема, в цій статті про тестостерон і способах його підняти дуже коротко. Про неї треба не тільки читати, а ще й практикувати, робити те, що некомфортно. Запам'ятай, - сила не дається просто так, сила дається для чогось і в нагороду за щось.


Автора статті: дієтолог, Фітнес тренер Михайло Яцик

 

 

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleg.
Правильно написано
ZyXEL
И балансировать тестостерон надо, как питанием так и физ активностью и будет результат, кстати читал в https://dirclub.ru/testosteron/ что результат не только физический, но и на уровне бизнеса и дел в общем.