Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 12 липня 2023, 22:22
1143
0

Кастер Семеня виграла апеляцію в Європейському суді з прав людини

ЄСПЛ постановив, що уряд Швейцарії не захистив спортсменку від дискримінації

| Оновлено 12 липня 2023, 22:22
1143
0
Кастер Семеня виграла апеляцію в Європейському суді з прав людини
Getty Images/Global Images Ukraine. Кастер Семеня

Європейський суд із прав людини ухвалив рішення на користь дворазової олімпійської чемпіонки в бігу на 800 м Кастер Семеня у справі, що стосується рівня тестостерону у спортсменок.

32-річна південноафриканка народилася з відхиленнями у статевому розвитку і не може брати участь у змаганнях на дистанціях від 400 м до милі без приймання препаратів, що знижують рівень тестостерону.

Семеня веде тривалу суперечку з керівним органом World Athletics відтоді, як 2018 року було запроваджено правила, що зобов'язують її приймати гормональну терапію для зниження природного рівня тестостерону.

Їй двічі не вдавалося скасувати це рішення в судовому порядку.

Справа в ЄСПЛ була порушена проти уряду Швейцарії за те, що він не захистив її права, і бере початок з рішення Верховного суду Швейцарії, ухваленого три роки тому.

В об'ємному рішенні, опублікованому у вівторок, ЄСПЛ ухвалив, що уряд Швейцарії не захистив Семеню від дискримінації, коли Верховний суд країни відмовився скасувати рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), який залишив чинними правила World Athletics, що регулюють участь спортсменів із DSD.

Семеня стверджувала, що приймання препаратів, що знижують рівень тестостерону, може загрожувати її здоров'ю, і що це рішення позбавляє її та інших спортсменів із DSD права покладатися на свої природні здібності.

Через це рішення триразова чемпіонка світу в бігу на 800 м не змогла захистити свій титул у бігу на 800 м на відкладених Олімпійських іграх у Токіо, що відбулися на рік пізніше, ніж планували, 2021 року.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.