Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2020, 15:50
449
0

Сергій ПРОЦЮК: «Маріуполь – молода команда з амбіціями»

Екс-захисник «Динамо» – про суперника киян по найближчому матчу

| Оновлено 05 грудня 2020, 15:50
449
0
Сергій ПРОЦЮК: «Маріуполь – молода команда з амбіціями»
ФК Динамо Київ. Сергій Процюк

Колишній захисник київського «Динамо» Сергій Процюк поділився очікуваннями від матчу 12-го туру української Прем'єр-ліги, в якому команда Мірчі Луческу зіграє проти «Маріуполя».

– Гадаю, гра вийде цікавою. «Маріуполь» є фарм-клубом «Шахтаря», тож мотивація обіграти «Динамо» або забрати у них очки у маріупольців буде подвійна. Вони програли «Вересу» в Кубку України, причому справедливо, хоча грали футболісти основного складу. Напевно, зараз «Маріуполь» захоче реабілітуватися. Команди закінчують першу частину сезону, тож кожна гра особливо важлива.

У попередніх матчах чемпіонату «Маріуполь» непогано виглядав по грі. У «Динамо» ж є проблеми, зокрема це щільний графік, ігри через два дні на третій. Але з огляду на те, що суперники також провели матч посеред тижня, гадаю, переваги у свіжості у них не буде.

– Після матчу з «Ювентусом» динамівці не в найкращому моральному стані підходять до суботньої гри?
– Попри поразку, потрібно набирати очки в чемпіонаті. Якщо хочемо грати в Лізі чемпіонів, потрібно підтверджувати своє лідерство, адже перевага в три очки над «Шахтарем» - це не дуже багато. А «гірники» «Дніпру-1» забили всього за три хвилини до кінця поєдинку, а після цього обіграли «Реал» - тож футбол непередбачуваний.

«Динамо» гратиме на своєму полі і, імовірно, Луческу зробить ротацію, вийдуть хлопці, які мали менше ігрової практики, наприклад, Супряга і інші виконавці. Однозначно, для «Динамо» легкої прогулянки не буде. Тим більше, погодні умови вже такі, що поле, очевидно, буде важкуватим. Будемо сподіватися, що ні снігу, ні дощу в день матчу не буде.

– Чи змінилася гра «Маріуполя» з приходом нового тренера Остапа Маркевича?
– Сказати, що змінилася тактична схема, я не можу. Команда має своє обличчя і показує непоганий футбол. Це молода команда з молодим тренером, у них є амбіції. У минулому турі вони на виїзді досить легко обіграли ФК «Львів». Команда створює моменти, з приходом Маркевича хлопці почали діяти розкуто - очевидно, він знайшов з ними спільну мову і довіряє. Футболісти в команді молоді, амбітні, хочуть доводити свою спроможність, а для деяких це трамплін на майбутнє. Якщо команда потрапляє в зону єврокубків, попит на гравців зростає.

Плюс у кожної команди є свої завдання, у «Динамо» вони одні, «Маріуполя» - інші. Кияни хочуть стати чемпіонами, а маріупольці - потрапити в зону єврокубків.

– Як ставитеся до того, що «Маріуполь» з початку сезону усі свої матчі проводить на виїзді?
– В умовах пандемії, коли глядачі не допускаються на матчі, немає великої різниці, де грати. Вони пішли на зустріч «Динамо», що вигідно і їм, і киянам. Завжди є діалог, команди можуть домовитися один з одним. У другій частині сезону «Динамо» поїде до Маріуполя, тож суті справи це не змінює. Звичайно, перед важливим матчем з «Ференцварошем», від якого буде залежати, чи потрапить «Динамо» у єврокубкову весну, нашій команді краще грати вдома. Все-таки, у підопічних Мірчі Луческу буде зайва доба для відновлення, і переїзди з перельотами не заберуть багато сил.

Матч «Маріуполь» – «Динамо» відбудеться в суботу, 5 грудня. Початок о 19:30.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 18 квітня
Футбол | 18 квітня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 18 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Мікель АРТЕТА: «Я не можу знайти потрібних слів, щоб підбадьорити гравців»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:20 2
Мікель АРТЕТА: «Я не можу знайти потрібних слів, щоб підбадьорити гравців»

Мікель прокоментував поразку у матчі-відповіді 1/4 фіналу ЛЧ від «Баварії»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.