Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2020, 15:52
2343
1

Екс-тренер Зорі: «Луганчани награли на перемогу в матчі з Лестером»

Юрій Коваль – про перемогу команди Віктора Скрипника над англійським клубом

| Оновлено 04 грудня 2020, 15:52
2343
1
Екс-тренер Зорі: «Луганчани награли на перемогу в матчі з Лестером»
Meta-ratings.com.ua. Юрій Коваль

Екс-тренер «Зорі» Юрій Коваль прокоментував перемогу луганчан над англійським «Лестером» (1:0) в п'ятому турі групового раунду Ліги Європи.

«На прикладі виступу «Зорі» в груповому раунді ще раз переконуєшся, що для досягнення позитивного результату потрібен час. Особливо, якщо брати до уваги, що футбол наставника луганчан Віктора Скрипника вимагає від гравців серйозної розумової роботи. І, звичайно, трохи прикро, що лише до фінішу групового турніру «Зоря» вийшла на той рівень взаєморозуміння, який її шанувальники чекали ще на початку сезону. Однак відхід Богдана Михайличенка, Богдана Леднєва, Олександра Тимчика не був безболісним і з новими виконавцями командний механізм «Зорі» не відразу обходився без збоїв.

До речі, з досить відчутними кадровими втратами «Зоря» зіткнулася і у вчорашньому матчі з «Лестером». Особливо вразливою здавалася позиція в центрі оборони через відсутність дискваліфікованого Віталія Вернидуба - гравця харизматичного, який вміло діє на «другому поверсі» і агресивно у відборі. Віктор Скрипник довірив цю позицію опорного півзахисника Дмитру Іванисені, і не прогадав. Новоспечений стоппер був одним з кращих на полі, не тільки надійно захищаючись, а й встигаючи підігравати партнерам. На жаль, і вчора «Зоря» була не безгрішною у своєму штрафному майданчику, але в футболі не буває без помилок, та й не забувайте, хто протистояв луганчанам - одна з найсильніших команд АПЛ! «Лестер» приємно здивував великим обсягом виконаної чорнової роботи, тому завоювання «Зорею» трьох очок - дорогого коштує. Наші хлопці, незважаючи на статус суперника, не змінили свого ігрового стилю і, вважаю, на перемогу награли.

І, дійсно, шкода, що збалансованість в діях «Зорі», коли кожен гравець чітко знав свій маневр, не з'явилася місяцем раніше. Не програй вдома АЕКу, луганчани цілком могли розраховувати на вихід до плей-оф. Однак це теж цінний досвід, який обов'язково стане в нагоді. Сподіваюся, що «Зоря» не зупиниться на досягнутому і постарається здобути третю перемогу поспіль - над «Брагою». Адже на кону не тільки важливі рейтингові очки, але і можливість взяти реванш у португальців за поразку в Запоріжжі і відчутно поповнити клубну касу.

Нагадаємо, що «Зоря» зайняла третє місце в своїй групі, набравши шість очок.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vgbasov
Чет, не понял.... Что, уже подвели итоги группового турнира?