Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 грудня 2020, 02:59
802
0

Захисник Реала: «Шахтар - швидка і динамічна команда»

Начо Фернандес - про матч проти «Шахтаря»

| Оновлено 01 грудня 2020, 02:59
802
0
Захисник Реала: «Шахтар - швидка і динамічна команда»
ФК Шахтар. Начо Фернандес

Захисник «Реала» Начо Фернандес поділився очікуваннями від матчу п'ятого туру Ліги чемпіонів проти «Шахтаря» (1 грудня):

- Начо, пам'ятаєш матч з «Ліверпулем» у фіналі Ліги чемпіонів в 2018-м на НСК «Олімпійський», коли «Реал» переміг 3:1? Які враження залишилися від арени, де завтра зустрінетеся з «Шахтарем»?
- Завжди подобається грати на стадіонах, з якими пов'язані приємні спогади і знакові перемоги. НСК дуже хороший стадіон. Сподіваюся, той успіх мотивує нас на нову перемогу тут.

- Напередодні чергову травму отримав Еден Азар. Згоден, що опоненти свідомо грубо грають проти бельгійця, щоб він не зміг показати свій клас?
- Азар - важливий футболіст нашої команди, який може доставити масу проблем суперникам, тому до нього завжди особлива увагу з їхнього боку і гра носить грубий характер. Зараз у Азара чорна смуга з травмами, але я думаю, скоро ці неприємності закінчаться і він нам допоможе в частині сезону.

- Серхіо Рамос травмований, і у тебе зараз є можливість показати себе, як це було, наприклад, в матчі з «Інтером», коли тобі протистояв Лукаку. Але якщо Рамос не продовжить контракт з «Реалом», чи готовий надовго зайняти його місце в центрі оборони?
- Серхіо - основоположний гравець нашої команди. Але вважаю, що і у мене є певні якості, затребувані тренерами: універсалізм і вміння вийти на будь-якій позиції в обороні. Я діяв скрізь, але, звичайно ж, мені особливо до душі рідна позиція в центрі захисту. І я готовий замінити Серхіо, поки він не одужає. Разом з тим, як уболівальник і футболіст «Реала», а також як його друг, я б дуже хотів, щоб Рамос підписав новий контракт з клубом.

- Останнім часом результати «Реала» нагадують гойдалки: після переможного матчу з «Інтером» була домашня поразка в чемпіонаті від «Алавеса». Наскільки психологічно і функціонально команда готова знову демонструвати стабільність в грі і результатах?
- Дійсно, ми поки не можемо домогтися стабільності. Провели чудовий поєдинок з «Інтером», де контролювали гру і добилися заслуженої виїзної перемоги з рахунком 2:0, а потім з «Алавесом» ми хоч і виглядали не так уже й погано і мали моменти, але добитися результату не змогли і поступилися 1:2 . Однак «Реал» має в своєму розпорядженні відмінний склад, який дозволяє боротися за будь-який трофей.

- Ця нестабільність свідчить про брак концентрації і мотивації?
- Ні. Насправді у гравців нашого клубу ніяких проблем з мотивацією немає, можу вас запевнити. Кожен переживає за свою справу і б'ється за ті кольори, які захищає. Але це футбол, і ми звичайні люди, також можемо помилятися. У нас бувають вдалі і погані дні, але ми шукаємо баланс і хочемо якомога швидше повернути стабільність.

- У цьому сезоні показники гри «Реала» в обороні значно гірші...
- Дійсно, цифри свідчать про те, що ми стали гірше захищатися, але потрібно враховувати, що суперники нас вивчають дуже ретельно і шукають наші слабкості. Незважаючи на це ми повинні зробити якісний крок вперед в грі в захисті. Працюємо над цим, тим більше що в атаці ми забиваємо регулярно.

- Ти довго знаходишся в «Реалі», але ніколи не був стабільним футболістом основи. Ти б хотів змінити це?
- Я з дитинства мріяв виступати саме за «Реал». І якби мені тоді сказали, що я проведу тут стільки матчів, як зараз, і доб'юся того, чого вже досягнув, я б знову підписав контракт з «Реалом» не дивлячись. Але, звичайно, я хочу грати більше, не 20 матчів в сезоні, а 50. І все ж я радий тому, чого добився в цьому клубі.

- Що скажеш про «Шахтар»?
- «Шахтар» - досить швидка і динамічна команда, яка може швидко вибігти з оборони і створити проблеми захисту суперника. Найголовніше в завтрашньому матчі, щоб ми були уважними і сконцентрованими при грі в обороні. Важливо також постаратися забити першими і показати хорошу гру.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Тоналі загрожує ще одна дискваліфікація за ставки
Футбол | 28 березня 2024, 16:42 0
Тоналі загрожує ще одна дискваліфікація за ставки

Тепер хавбеку «Ньюкасла» висунула звинувачення футбольна асоціація Англії

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.