Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

29 листопада 2020, 16:10
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Бахрейну 2020. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 30 листопада 2020, 07:50
4867
8

Хемілтон виграв драматичну гонку в Бахрейні з двома великими аваріями

А Ред Булл заїхав на подіум двома болідами

| Оновлено 30 листопада 2020, 07:50
4867
8
Хемілтон виграв драматичну гонку в Бахрейні з двома великими аваріями
Skysports.com

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Альбон, Норріс, Сайнс, Гаслі, Ріккардо, Боттас, Окон, Леклер

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Старт гонки Гран-прі Бахрейну вийшов спокійним для Льюїса Хемілтона, який впевнено зберіг лідерство. А ось Валттері Боттас провалився з 2-го місця на 6-е. У топ-3 прорвалися Ферстаппен і Перес. Однак на першому ж колі з'явилися червоні прапори після страшної аварії Романа Грожана. Болід Хааса буквально розвалився і загорівся після контакту з бар'єрами. Давно такого не доводилося бачити. Вибух - і машина була у вогні. На щастя, з Грожаном все відносно в порядку, але його забрали на швидкій в лікарню. Такого в нинішніх болідах Ф-1 бути не повинно. Пам'ятаємо, як у минулому році в гонці Ф-2 загинув Антуан Юбер, але тоді болід розвалився після удару на величезній швидкості на швидкісній трасі в Бельгії. Тут все було інакше.
 

Більше 60 хвилин стюарди і організатори гонки лагодили бар'єри і чистили трасу, а потім дирекція Ф-1 дозволила рестарт гонки з місця.

На рестарті Хемілтон, Ферстаппен і Перес зберегли свої позиції, але знову виїхала машина безпеки: цього разу після контакту з суперником перекинувся болід Ленса Стролла. На щастя, з гонщиком все в порядку, але напруга збільшувалася.

Другий рестарт не змінив ситуацію серед лідерів, а в топ-5 піднялися Альбон і Норріс. Поки Хемілтон їхав від Макса, а Перес залишався третім, в топ-10 йшла активна боротьба між Маклареном, Рено і Феррарі. З огляду на, що на трасі багато місць для обгонів, пілоти регулярно змінювали позиції.

Середина гонки пройшла спокійно. Після двох піт-стопів Хемілтон тримав відрив в 3-5 секунд від Ферстаппена, а ось Серхіо Перес не зміг зберегти своє 3-е місце. За три кола до кінця на його боліді згорів двигун. Сумна новина для мексиканця, який розраховує отримати місце в Ред Буллі на новий сезон.

Хемілтон здобув чергову перемогу, а в топ-3 піднявся Алекс Альбон. Два пілоти Ред Булла на подіумі. Відзначимо, що Ферстаппен в загальному заліку продовжує скорочувати відставання від Боттаса в боротьбі за 2-е місце.

У битві за 3-е місце Кубка конструкторів Рейсінг Поінт не взяла жодного очка, а ось Макларен заробив багато пунктів в командний залік.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Обидві аварії спровокував Квят. Офігенно провів гонку.😁😁😁
Snork
Без Квята гонка була б нудною
DKTheBest2
Бачу, що кротівня, яка навіть не бачила гонку, дружньо мінусує.