Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 листопада 2020, 22:08
5086
7

6:0 за тиждень. Зоря за сім хвилин забезпечила собі перемогу над Минаєм

Підопічні Віктора Скрипника зуміли набрати хід перед вирішальними матчами наприкінці року

| Оновлено 29 листопада 2020, 22:08
5086
7
6:0 за тиждень. Зоря за сім хвилин забезпечила собі перемогу над Минаєм
УПЛ

Недільну програму одинадцятого туру Української Прем'єр-ліги відкривало протистояння в засніженому Ужгороді, де на полі стадіону «Авангард» закарпатський «Минай» приймав луганську «Зорю». Підопічні Василя Кобіна знаходилися в більш виграшному положенні, адже у них не було необхідності напередодні брати участь в єврокубковому поєдинку. Чого не скажеш про їхнього суперника – «бронзові» призери минулої першості не встигли завершити повноцінний триденний цикл відновлення після виїзної гри проти грецького «АЕК» в Лізі Європи УЄФА.

Утім, це не завадило наставнику луганчан Віктору Скрипнику виставити на поєдинок проти новачка «еліти» цього сезону майже тотожний склад тому, що захищав кольори «Зорі» в успішному протистоянні на міжнародній арені (3:0). З однією лише відмінністю – місце в воротах зайняв боснієць Нікола Василь, а не Микита Шевченко. Аргументом для цього рішення тренерського штабу виступив той факт, що «Зоря» стартувала після листопадової паузи на матчі національних збірних на кілька днів пізніше за інші команди УПЛ.

Було очевидно, що запас сил у гостей не був безрозмірною величиною. Уже за окремими моментами першого тайму, коли футболісти «Зорі» втрачали концентрацію в простих ситуаціях, це стало помітно навіть більш наочно. Право на перший гольовий момент за собою залишили підопічні Кобіна, однак двічі в одній ситуації в центральній зоні чужого штрафного Шиндер вирішив пробивати в голкіпера суперників із убивчої позиції, попередньо звільнившись від опіки якісно поставленим корпусом. Слідом за невдачею партнера на 13-й хвилині, уже через чверть ігрової години відбулася невдала спроба Меліченка ударом у дальній кут завершити випад у правий фланг чужого штрафного.

«Зоря» атакувала недостатньо інтенсивно, обравши схожу на суперників тактику підходу до чужого штрафного через довгий пас на фланг, тому за перші 45 хвилин зуміла вичавити зі своїх старань лише удар з носка від Кабаєва вбік від дальньої штанги з правого флангу. Така тенденція повинна була стати проблемною для обох сторін, адже снігопад в Ужгороді тільки набирав обертів, і вже на початку другої половини м'яч був урочисто змінений на аналогічну модель, але з «зимовим» забарвленням.

У команди Скрипника не було часу повторно розгойдуватися після перерви, тому «Зоря» перейшла на миттєву доставку м'яча до чужого штрафного, у підсумку чого тричі піймала суперників на помилках. Спочатку, центральна зона перед штрафним була кинута для розтерзання ривком від Громова, який самостійно не переграв Каніболоцького, проте Кочергіну вдалося опинитися першим на відскоку. Потім, голкіпер «Миная» допустив грубу осічку під час перехопленні подачі з правого флангу, зіткнувшись з Маембе, і пропустивши м'яч на порожні ворота для Іванісені. І вже незабаром – Кочергін покотив на порожні ворота для Гладкого з правого флангу чужого штрафного. На все вистачило славнозвісних семи хвилин.

Доля матчу була вже вирішена, тому активність господарів поля у фінальному відрізку зустрічі можна вітати, але ні до чого конкретного вона не призвела. «Минай» провів кілька змістовних атак, на завершенні яких не вистачило майстерності і холоднокровності, тому певний осад недомовленості у колективу Кобіна залишиться. Утім, суперник зіграв на зовсім іншому, прагматичному, рівні.

У наступному турі закарпатський «Минай» проведе гостьовий поєдинок проти донецького «Шахтаря», а луганська «Зоря» зіграє в Запоріжжі з дніпровським «Дніпром-1».

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Минай» – «Зоря» - 0:3

Кочергін, 53, Іванісеня, 58, Гладкий, 60

Голодюк, 15, Шиндер, 30, Нурієв, 89 – Вернидуб, 14

«Минай»: Каніболоцький – Книш (Шпак, 65), Саків, Матіч (Малепе, 65), Лопирьонок (Маємбе, 46), Меліченко – Сніжко (Хахльов, 80), Голодюк (Ткачук, 46), Нурієв – Пиняшко – Шиндер

«Зоря»: Василь – Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб (Назарина, 65), Фаворов – Іванісеня – Кочергін (Гринь, 82), Юрченко – Кабаєв (Чайковський, 82) – Громов (Перович, 74), Гладкий (Сайядманеш, 74).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 10 (2) – 6 (4)
Кутові: 5 – 2
Оффсайди: 1 – 0.

МИНАЙ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті анонсував кабмек Куртуа і розповів, у якій грі він може зіграти
Футбол | 25 квітня 2024, 13:49 0
Анчелотті анонсував кабмек Куртуа і розповів, у якій грі він може зіграти

Бельгійський воротар може скоро повернутися на поле

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 7
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Молодцы гладкий красава
Al Zolo
как так случилось-что Минай и 2 львовские вообще оказались в УПЛ?
Andrey Glory
- Бажаю Минаю підсилення, бо з цим сладом не можна чинити гідний опір таким командам як Зоря. Рахунок 3-0. Але все одно якось важко.... якось з потугами дається гра. звісно це не здобутки сопротивників, це все ще ігрова криза Зорі. Согодні перемога. але така якась невпевнена по грі.
Vadim-77
Заря избавляется от ничейного синдрома и должна вернуться в бронзовую гонку
https://t.me /fczarya
Andrey Ilyashenko
- Честно говоря меня крайне раздражают такие команды как Рух Минай, Ингулец и еже с ними... они собираются на таких ТОПов как ДК ШД или Заря... а в остальных играют абы как. Ясно что Заря 2020 это не Заря 2019. и обыгрывать подобные команды необходимо. Минай молодцы что боролись не чем больше эта команда пенсионеров не запомнилась. Заря чуть подсела в концовке... ну это и понятно. Жду игру с Лестером, жду победы...