Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Аргентина
| Оновлено 27 листопада 2020, 07:10
89075
2

Що показав розтин? Встановлена справжня причина смерті Марадони

Аргентинець помер від серцевої недостатності, яка привела до набряку легенів

| Оновлено 27 листопада 2020, 07:10
89075
2
Що показав розтин? Встановлена справжня причина смерті Марадони
Infobae. Дієго Марадона

Звістка про смерть аргентинського футболіста Дієго Марадони 25 листопада шокувала весь світ.

Спочатку мало що було відомо про причину, яка призвела до фатального результату для зірки футболу. Марадона видужував у своєму будинку в Тігре після операції з приводу субдуральної гематоми, яку він переніс на початку листопада.

І вже відомі перші результати розтину, проведеного для визначення причини смерті колишнього капітана збірної Аргентини, чемпіона світу 1986 року.

У попередньому звіті про розтин тіла сказано: «Дієго Армандо Марадона помер від серцевої недостатності, яка привела до гострого набряку легенів і раптової смерті».

У звіті говориться, що експерти виявили у серці сліди, сумісні з хронічною серцевою недостатністю, причина якої не ясна. Не встановлено, чи відбулося це через серцевий напад, або ж пов'язано з вживанням шкідливих речовин, таких як кокаїн або алкоголь.

Кардіолог Хуан Пабло Костабель пояснив: «Вони, ймовірно, побачили серце, яке було більше, ніж повинно бути, з більш тонкими стінками, ніж зазвичай. Серце працює, забираючи кров, яка надходить з вен. І після того, як кров проходить через легені і насичується киснем, серце відправляє кров іншим частинам тіла. Гострий набряк легенів – це те, що відбувається, коли серце не може належним чином обробляти обсяг крові в організмі».

Кардіолог Франсіско Тоскано Кілон доповнив: «Серце – це насос, який виштовхує кров умовно ззаду вперед. Вперед – це все органи тіла, мозок, а ззаду – це легені. Коли неможливо штовхати вперед, кров починає накопичуватися в легенях, і простір, який повинен бути зайнятий повітрям, починає заповнюватися рідиною».

Оцініть матеріал
(408)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
edi
вічна пам*ять! раджу подивитися фільм, я дивився на мегого, але думаю є в інтернеті, Diego Maradona (2019). Неуки зi спорт уа, навчіться нарешті кристуватися перекладачем, там є можливість редагувати і перестаньте знущатися з української мови