Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 листопада 2020, 15:27
1116
1

Сергій КОВАЛЕЦЬ: «З Боруссією Шахтар грав без емоцій»

Експерт проаналізував розгромну поразку української команди

| Оновлено 26 листопада 2020, 15:27
1116
1
Сергій КОВАЛЕЦЬ: «З Боруссією Шахтар грав без емоцій»
УЄФА

Відомий український тренер Сергій Ковалець прокоментував поразку «гірників» від менхенгладбахської «Боруссії» (0:4) в четвертому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

«Впало в око, що «Шахтар» немов грав без емоцій, футболісти перебували в пригніченому стані. А якщо немає азарту і зарядженості, то буде страждати і якість гри, без емоцій складно розраховувати на успіх. Не виходив у гостей і вихід з оборони в атаку, чим завжди відрізнявся «Шахтар». Практично не було швидких флангових підключень, не було цілісної гри. І це при тому, що німці зіграли точно так же, як і в Києві: високий пресинг, жорсткий відбір м'яча на межі фолу. А у «гірників» знову не клеїлася гра в атаці.

Гравці «Шахтаря» програвали багато єдиноборств, не було пристрасті і азарту. «Боруссія» виходила з оборони за допомогою довгих передач, м'яч адресувався на двох нападників, які чіплялися за нього і нав'язували боротьбу захисникам. Такі матчі неможливо витягнути за рахунок самовіддачі однієї-двох осіб, вся команда повинна як оборонятися, так і атакувати.

Потрібно віддати належне тренерському штабу «Боруссії», який досконально вивчив сильні і слабкі сторони «гірників». Німці вміло вдавалися до тактики дрібного фолу, не дали розбігтися Марлосу, Соломону і Тете, переграли «Шахтар» в командних діях.

З позитивного зазначу ту обставину, що навіть при двох поразках поспіль, у команди Луїша Каштру залишаються шанси вийти до плей-оф Ліги чемпіонів, але потрібно знаходити резерви, щоб решту матчів з «Реалом» й «Інтером» провести на гарному рівні. Розумію, що накопичилася втома, складна ситуація з гравцями, які перехворіли на коронавірус, але це Ліга чемпіонів - тут не буває просто.

Щиро бажаю тренерському штабу «гірників» знайти ресурси, знайти потрібні слова, щоб дограти матчі, що залишилися і гідно закінчити цей рік. Ще ж нічого не втрачено, команда може продовжити грати в єврокубках і навесні. Скоро буде зимова пауза, і можна буде перевести подих, розвантажити футболістів і провести хорошу селекцію», - сказав Ковалець.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 22
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Дві серії пенальті. Визначено фінальну пару Юнацької ліги УЄФА
Футбол | 19 квітня 2024, 21:19 0
Дві серії пенальті. Визначено фінальну пару Юнацької ліги УЄФА

Мілан у футбольній лотереї здолав Порту та зіграє у фіналі з Олімпіакосом

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Skeptik
Копанка грала без яєць, дома залишила.)))