Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 грудня 2020, 07:48
16319
17

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Боляче падати: чому за 0:4 не дають євроочок

У мід-вік «Динамо» і «Шахтар» виконали синхронні стрибки у воду

| Оновлено 02 грудня 2020, 07:48
16319
17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Боляче падати: чому за 0:4 не дають євроочок
УЄФА

У вівторок і середу, 24 і 25 листопада, відбулися матчі 4-го туру Ліги чемпіонів. Зіграно 16 поєдинків, і в таблиці коефіцієнтів УЄФА відбулися невеликі зміни.

«Динамо» і «Шахтар» виконали синхронні стрибки у воду, програвши з однаковим рахунком 0:4. Кияни вдома отримали майстер-клас від «Барселони», а донецька команда вдруге розгромно програла «Боруссії» М. Обидві команди не змогли нічого додати в єврокубкову скарбничку України, оскільки УЄФА з якихось незрозумілих причин не видає ніяких бонусів за 0:4.

У четвер, 26 листопада, луганська «Зоря» гратиме проти грецького АЕК в рамках 4-го туру Ліги Європи. «Ми приїхали до Афін не для того, щоб подивитися місто», – по-бойовому налаштовує команду Віктор Скрипник. Цікаво буде подивитися, чи розійдуться слова з ділом.

А поки що в України залишається 12-та позиція в п'ятирічному рейтингу УЄФА з відставанням від Шотландії в 0.475 бали. Позаду Туреччина на інтервалі в 0.200.

Поліпшили свої очкові показники тільки федерації з топ-9. Англія потроху намагається нав'язати боротьбу лідеру, Іспанії. Німеччина пресингує Італію за 3-ю позицію. Нідерланди за рахунок успіхів «Аякса» відриваються від Бельгії в суперечці за 8-му позицію.

Австрія, що знаходиться на 10-му місці, не змогла набрати очки, адже «РБ Зальцбург» зазнав поразки (1:3 від «Баварії»). У Туреччини був битий «Істанбул Башакшехір» (1:4 від «Ман Юнайтед»)

Нагадаємо, що 11-те місце може дати пряму путівку в груповий раунд ЛЧ, якщо виникне вакансія, залишена для переможця попереднього сезону ЛЧ (за останніх 10 років так відбувалося 9 разів). Тому для України дуже важливо повернутися на 11-й рядок 5-річного рейтингу.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2023/24)

Джерело даних: Bert Kassies

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 15
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті

Тібо опублікував короткий твіт після матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SandroKing
Чемпион и так получит легчайшего соперника в чемпионской квалификации. И если его не проходить то и делать в группе нечего. А если вылетит то в Лигу Европы. Уж лучше там играть чем влетать по 0-4. Потому никакое 11 место нам не нужно, а наоборот нужно 13 или 14 которое отсеет баласт в виде условных Колоса или Десны. Какой смысл их участия в еврокубках? Очков они не приносят. Стадионов отвечающих требованиям УЕФА у них нет. Для кого они играют тоже непонятно.
euro2012_za_2012euro
Истамбул скорее всего 4й в ЛЧ, но Сивасспор может пробиться в 1/16 ЛЕ.
Рейнджерс скорее всего проходит в 1/16 ЛЕ, у Селтика шансы маленькие, но есть в 1/16 ЛЕ.
11-ми не будем точно.
Нам 12ми бы остаться.
Ж ППА с двумя П
an52
Який сенс хвилюватися, що не буде 11-го місця? Рівень Шахтаря і ДК - це ЛЄ, ніяк не ЛЧ. Іншим командам взагалі в єврокубках нема що робити.
Robert Monroe
В ТК УЕФА в этом сезоне лучше больше не заглядывать
bzzzzz
зачем нам эта таблица, какая разница... наш уровень это ЛЕ и точка.
Robert Monroe
Заря больше всех разочаровала. Ладно у ДК с ШД в группе 4 гранда, а также мощная Боруссия и непростой Ференцварош, так ещё и коронавирус составы покосил. Но не взять за три тура ни одного очка в группе с Брагой и АЕКом при том, что с последними двумя уже сыграли домашние матчи... С другой стороны, если сопоставлять составы и финансирование, то вроде бы всё логично - даже АЕК с Брагой намного богаче и сильнее по составу, про Лестер и говорить нечего. Правда, Вернидуб даже в таких условиях умудрялся выбивать из ЛЕ ту же Брагу и до последних минут держать за горло Лейпциг.
Hemingway
Яке 11 місце з такими результатами? Сьогодні ще Турки нас переженуть.
Taykitanin
Десь сезон 21/22 втратили, верхня таблиця для нього, друга для сезону 22/23 автор, виправте. По темі -нічого страшного нема, толку з автоматичного місця Зорі в ЛЄ?
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил