Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 листопада 2020, 04:32
7952
23

Луїш КАШТРУ: «Гравці не бігали, тому що були багато часу без м'яча»

Тренер «Шахтаря» взяв на себе відповідальність за поразку в Менхенгладбаху

| Оновлено 26 листопада 2020, 04:32
7952
23
Луїш КАШТРУ: «Гравці не бігали, тому що були багато часу без м'яча»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїша Каштру дав прес-конференцію в Менхенгладбаху після поразки в матчі Ліги чемпіонів від «Боруссії» М (0:4).

- Містере Каштру, що це таке, що два матчі Ліги чемпіонів поспіль «Шахтар» грає дуже мляво? Тільки в кінці були удари по воротах.

- Сьогодні було два абсолютно різних тайми. Перший, де ми помилялися, особливо в стандартних положеннях, пропускали м'ячі з кутових і штрафних. Це недобре подіяло на нас, але ми знали, що матч не закінчується на 45-й хвилині. Я відчував, що на команду все-таки діяло те, що сталося в грі з «Боруссією» в Києві. Складний результат для нас. Якщо в першому матчі в Україні рахунок 0:6 відповідав тому, що сталося на полі, то сьогодні, коли у нас було 53% володіння м'ячем, 5 кутових проти 4, 138 наших атак і 101 «Боруссії», по 38 небезпечних атак, 6 ударів «Боруссії» по воротах і 4 забитих м'ячі. Тому, думаю, сьогоднішню гру результат не відображає. Ми могли зробити набагато більше.

- Тайсон не прилетів до Німеччини. Ваші офіційні джерела повідомляють, що він травмований. Яка ймовірність, що ми побачимо Тайсона в двох заключних матчах групового етапу Ліги чемпіонів?

- Тільки медичний департамент може більш конкретно відповісти на питання про те, чи зможе Тайсон виступити в двох наступних матчах. Наші надії і очікування, звичайно, в тому, що він якнайшвидше повернеться. Є речі, які не під нашим контролем: дискваліфікації, травми, все, що відбувається протягом цього нестабільного сезону. Дуже складно діяти.

Деякі гравці вилітають через травми, деякі через коронавірус, є хлопці, які прибувають в розташування команди тільки напередодні матчів. У цьому році дуже складно мати стабільність в команді. Сподіваюся, Тайсон повернеться якомога швидше, як і Коноплянка, Хочолава, Ісмаїлі, Корнієнко, всі ті, хто зараз травмований. Коли нас більше, ми завжди будемо ближче до перемог, ми завжди сильніше.

- У перерві офіційний сайт УЄФА дав статистику: гравці «Боруссії» набігали на 3 кілометри більше. Після матчу ця статистика збільшилася до 8 кілометрів. Це говорить про різницю в стилях і ігрових філософіях, про пресинг «Боруссії» чи проблема в фізичних кондиціях вашої команди?

- У нас проблема з усіма. Коли ми залишаємося без 11 гравців, які «захворіли» через коронавірус, а інші хлопці травмувалися... Як я і сказав, ми переживаємо дуже складний момент, коли практично немає часу відновлюватися. Є футболісти, які просто переповнені матчами, вони не роботи, а люди. Вся ця втома накопичується. У мене не було статистики по тому, скільки пробігли гравці команд, але якщо ви говорите, я повірю, що так і є, що «Боруссія» пробігла сьогодні більше, ніж «Шахтар». Можливо, не бігали, тому що були менше часу без м'яча – одне завжди взаємопов'язано з іншим. Бігти багато – не означає завжди бігти добре.

- Ви сьогодні знову пропустили після кутового. Ця проблема була і до вас, вона залишається і зараз: практично кожен кутовий призводить до удару по ваших воротах. З чим пов'язано, як ви намагаєтеся це змінити і що не виходить?

- Ми дуже-дуже багато відпрацьовуємо стандартні положення в атаці і обороні. Не виходить вирішити проблему. Команда дуже крихка в цьому, і даний момент змушує нас дуже переживати. Все тренувальний час ми намагаємося приділяти і цій проблемі. Не завжди виходить - будемо продовжувати. Немає нічого, що не вирішується старанною роботою. Ми постараємося в цьому додати. Сьогодні навіть намагалися високо пресингувати «Боруссію», щоб не приводити гру до стандартних положень, відвести її якомога далі від наших воріт.

На жаль, навіть так, з чотирьох кутових, які були, нам забили. Не було багато кутових, і стратегія була в тому, щоб не дозволяти створити багато кутових біля наших воріт. Проте супернику вдалося з чотирьох корнерів оформити один м'яч. Це означає, що у них сьогодні 25% успіху в кутових, якщо не говорити про штрафні, де вони також змогли оформити два м'ячі в наші ворота.

- Після поразок завжди є критичні питання. Чи відчуваєте ви і гравці настрій уболівальників? Адже половина команди не володіє однією мовою з уболівальниками, можливо, це відсутність комунікації трохи впливає.

- Розумію, радіти вболівальникам зараз нічому. Коли результати нехороші, я перша людина, яка відчуває поганий настрій - як свій, так і навколо себе. Радість тренера і радість команди - робити своїх уболівальників щасливими. Якщо в минулому сезоні вихід в півфінал Ліги Європи і чемпіонат з 23 очками відриву від другого місця подарували багато радості нашим уболівальникам, на жаль, в цьому у нас поки не так багато щасливих днів і моментів. Всі розуміють, через які труднощі ми проходимо. Не було міжсезоння, ми перейшли з сезону в сезон за три дні, і не було практично іні дня відпочинку. Перейшли з дуже втомленими футболістами.

Проблеми накопичувалися, потім на нашу команду навалилася хвиля коронавірусу - ми втратили на кілька тижнів досить багато гравців. Через те, що хлопці вже на початку сезону відчували себе не дуже добре, а потім додалося ще і все це, важко. Ми намагаємося відновити команду, але це дається дуже складно. Розуміємо, як зараз неприємно нашим вболівальникам через наш перформанс. Мені як тренеру не потрібно тиснути на кого-небудь, щоб перемагати. Я тисну сам на себе, у мене є відповідальність тиснути на самого себе. І хто знайомий зі мною багато років, прекрасно знає, що я відповідальний за все те, що відбувається з результатами команди. Якщо результат не найкращий, я відповідальний. Тренер відповідальний за ці погані результати.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 17
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 8
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
Очень болезненные результаты. Игры нет. Команда плохо подготовлена
pont0017
– Мистер Каштру, говорят что вы лох.
- Лох? Какой еще лох?
- Говорят, что конкретный.
Zloi_Tip1
А чому не бігали, щоб м'яч забрати? п.с. коментую заголовок, всі інші слова .. не маю так достатньо вільного часу, навіть щоб дочитати
Vbolivalnyk-Peter
Яка нафіг втома. Ви 3 тижні перед цією грою "шари ганяли". Коли тобі казали ще літом після матчу за Суперкубок, що в тебе захист та опорна зона повне лайно - ти слухав горе-експертів, які сватали мало не пів команди в ТОП клуби і тішився, замість того, щоб щось міняти. А тепер скиглиш....
Bolshoi
Бежать много – не значит всегда бежать хорошо.
----------------------
Поэтому решили вообще не бегать, чтобы чего не вышло
andrei saenko
Каштру менять надо, 0-4,0-5,0-6,шшахтер в хоккей играет, результаты пугают. Менять надо и притом срочно, пока есть время что то поменять и наладить. Моё мнение, нужен добротный немецкий специалист. Короче жопа в Шахтере.
cooperchack
Тут надо задуматься,а н.а.х.у.я этот тренер?2 матча 0-10
Trasher311987
Аааа так это перформанс был ?
Tristan
В каждом своем интервью Каштру напоминает о 23 очках отрыва в прошлом сезоне... утомил уже... Педро Кальдерон когда-то написал:
Когда бы ты мне жизни не дал,
Я б о тебе не говорил;
Но раз ты дал, я проклинаю,
Что ты меня ее лишил.
Дать - непостижное деянье
По благородству своему;
Но кто дает - и отнимает,
Тот низок, вечный срам ему...
Tristan
В каждом своем интервью Каштру напоминает о 23 очках отрыва в прошлом сезоне... утомил уже... Педро Кальдерон когда-то написал:
Когда бы ты мне жизни не дал,
Я б о тебе не говорил;
Но раз ты дал, я проклинаю,
Что ты меня ее лишил.
Дать - непостижное деянье
По благородству своему;
Но кто дает - и отнимает,
Тот низок, вечный срам ему...
Hemingway
Про вихід з групи можна забути. Попереду боротьба з Інтером за вихід в ЛЄ.
stopor2016
Так купите им мяч ! А вообще-то , в расшифровке всё наоборот - Шахтёр больше владел мячом. Чужим. Своего не купили ...
usn1967
Думаю это уже слив Фиделя Каштру.
Viktor Skeptik
Ахмєтка, не знущайся над хлопцями, купи і роздай їм нарешті ті м'ячі, нехай потішаться.)))
George Abuladze
Странно, самый богатый олигарх Украины, постоянно участвует в дележе бюджета, обдирает украинцев как липку, а нормального тренера подписать не хочет, не понимаю этого совсем, да нормальный тренер будет получать больше зарплату, но и денег за выигранные матчи будет больше и перекроют разницу в оплате услуг физрука и нормального тренера
Trasher311987
Все познается в сравнении.
Динамо играло с Барселоной даже при счёте 0:2 могли забить барсе.
Да играли с другими игроками.
Но были Дест Гризманн Пьянич Лангле Педри это не резерв.
Тут вообще без шансов вы посмотрите на Патрика он такое чувство что набрал вес.
Насчёт сабо и Маркевича что им сказать когда команду просто разбили.
Боруссия бросила играть к 65 минуте.
Физика бразил никакущая ковид или не ковид.
Опять же вопрос нафига они отдали 14 игроков Мариуполю
Что Каштру не участвовал в этом?
Там как минимум 6 игроков усилили бы сейчас Шахтер
Это Кащук Чех Танковский Сикан Топалов Очеретько.
И не забывайте у игроков таких как Коваленко Матвиенко Дентинью Тайсон заканчиваются контракты в 2021 году.
Вообще очень интересно будет
Виталий Мельник
Я тебе олень дам ответ, вы сука уроды во время войны торговали с Германией так и Швейцарией, на спать тебе , вот на шару взял 3 очка в Мадриде и ска прям Македонский. Тварь без полая