Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 листопада 2023, 13:37
13136
13

Іспанські ЗМІ: «Боязка тактика Луческу. Барселона помстилася Динамо»

Sport.ua представляє огляд іспанської преси після поразки киян від каталонської команди (0:4)

| Оновлено 10 листопада 2023, 13:37
13136
13
Іспанські ЗМІ: «Боязка тактика Луческу. Барселона помстилася Динамо»
ФК Барселона

У вівторок, 24-го листопада, відбувся поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів, в якому київське «Динамо» вдома розгромно програло «Барселоні» (0:4). При цьому каталонці грали далеко не найсильнішим складом. Іспанські ЗМІ приділили чимало уваги цьому матчу.

«Майбутнє починається в Києві», — оптимістично налаштоване видання AS.

«Дубль «Барселони» забезпечив вихід «блаугранас» до плей-оф Ліги чемпіонів з таким складом, в який ми не повірили б ще місяць тому. «Барселона» перемогла з рахунком 4:0, довівши, що майбутнє команди, яким би воно не було, має спиратися на закладені в Києві основи. «Блаугранас» завоювали свою путівку в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, граючи з Дестом, Мінгесою, Пучем, Педрі, де ла Фуенте, Аленьєю та Трінканом.

Куман вирішив провести максимальну ротацію, заздалегідь заявивши, що ситуація в групі цьому сприяє. Він залишив Мессі і Де Йонга в Барселоні, а в Києві Альбу і Грізманна на лавці запасних.

В результаті, у стартовому складі «Барселони» опинився лише один футболіст, який грав у фіналі Ліги чемпіонів проти «Ювентуса» у 2015-му році — голкіпер тер Штеген. Результатом такого підходу стало те, що з самого початку команда була більш енергійною, ніж ефективною, але у підсумку перемогла суперника завдяки його помилкам.

Серед хороших новин можна виділити появу на полі Мінгеси. Аленья також показав своє бажання завоювати місце у стартовому складі. Варто відзначити і Педрі. Напередодні свого дня народження футболіст став справжньою душею команди, у нього виходило все. Саме він був лідером, незважаючи на присутність на полі Коутіньо і П'янича.

У першому таймі «Динамо» практично не атакувало, за винятком декількох моментів. Можна згадати небезпечний простріл де Пени, який не знайшов адресата.

Після перерви «Барсі» потрібно було використовувати свої сильні сторони — високий темп та інтенсивність гри. Рішення прийшло звідти, звідки його не чекали. До атаки підключився молодий Сержіньо Дест, в якого, мабуть, вселився дух Беллетті (порівнювати його з Дані Алвесом поки зарано), щоб відправити м'яч у дальній кут повз Бущана. Гол розбудив «Барсу», яка через п'ять хвилин скористалася кутовим ударом у виконанні дебютанта Мінгеси — голом відзначився Брайтвейт.

За рахунку 0:2 Куман дав шанс Рікі Пучу, а також випустив Грізманна та Альбу. «Барселона» зберегла малюнок гри, навіть коли замість Педрі вийшов маловідомий Матеус. Гості повели з рахунком 3:0 після того, як Брайтвейт реалізував пенальті. Потім Грізманн забив четвертий гол, повернувши «Динамо» рахунок 4:0, з яким команда Шевченка і Реброва перемогла «Барселону» 23 роки тому (5-го листопада 1997-го року «Динамо» на виїзді розгромило «Барселону» з рахунком 4:0, хет-триком відзначився Шевченко, ще один гол на рахунку Реброва — прим. ред.). Той рахунок закритий, а попереду відкривається обнадійливе майбутнє», — розповідає про матч AS.

«В 1/8 фіналу з дублем», — підбиває підсумок поєдинку Marca.

«Переповнена запасними гравцями, «Барселона» в Києві вирішила завдання виходу до плей-оф Ліги чемпіонів. Залишилося тільки одне питання — вийде «Барса» з першого або з другого місця в групі.

Здобувши чотири перемоги в чотирьох поєдинках групового етапу, «Барселона» повторила свій найкращий старт в історії Ліги чемпіонів, який видала в сезоні 2002/2003, на якийсь час забувши про нестабільний виступи в чемпіонаті. Матч на «Олімпійському» став шансом для багатьох гравців «блаугранас». Можна виділити дебют центрального захисника Мінгеси, гравця молодіжної команди, який зараз буде дуже важливий для Кумана на тлі травм основних захисників. Добре увійшов у гру Аленья, який перевершив П'янича у творенні. Фірпо і Дест були активні на флангах, а в другому таймі прокинувся і Брайтвейт.

Дублери з самого початку матчу з «Динамо» взяли ініціативу в свої руки. Киянам було ясно, що їхнє завдання — знайти слабкі місця в складі «Барселони». Незважаючи на явну перевагу гостей, вони практично не створювали небезпечних моментів. Максимум — декілька дальніх ударів у виконанні Коутіньо і Трінкана. Підопічні Мірчі Луческу відчували себе досить незатишно, тер Штеген у гру практично не втручався.

Після перерви все змінилося. Обидві команди вийшли з іншим настроєм, українці за перші п'ять хвилин більше атакували ворота тер Штегена, ніж за весь перший тайм. Мінгеса завадив киянам відкрити рахунок, а в складі «Барселони» не схибив Дест, який «вкрав» м'яч у Брайтвейта і влучив у кут ворота Бущана. «Барселона» не пробачила «Динамо» — Брайтвейт відзначився дублем, і гра була закінчена. Перший гол він забив з передачі Мінгеси, другий — з пенальті.

Коли підсумок матчу був ясний, Куман дав дебютувати Пучу, Матеусу і американцеві де ла Фуенті. Останній міг відзначитися забитим голом, ледь вийшовши у складі першої команди, але з гарної позиції вдарив вище. А ось Грізманн не схибив з-за меж штрафного майданчика, встановивши остаточний рахунок — 4:0 на користь «Барселони». Каталонці впоралися із завданням без Піке, Де Йонга, Бускетса, Ансу Фаті, Серхі Роберто, Дембеле... І це хороші новини. Але успіхи в єврокубках повинні бути підтверджені в Ла Лізі. Наступний матч — із «Осасуною», — пише Marca.

«План Кумана» вийшов видатним», — визнає видання Mundo Deportivo.

«План нідерландського тренера Рональда Кумана вдався. «Барселона» перемогла з гарним рахунком у матчі проти самого київського «Динамо» і вийшла до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Зі складом, повним молодих гравців, без Мессі і Де Йонга, які залишилися в Барселоні, без Грізманна, Бускетса, Альби і, звичайно, без травмованого Піке в старті. Молодь «Барселони» вимагає робити на неї ставку.

«Барселона» домінувала з самого початку зустрічі і дуже добре контролювала м'яч. Вона задала хороший темп в першому таймі, але забувала бити по воротах. Гості тиснули з далеко висунутими вперед вінгерами і загнали у кут «Динамо», що оборонялося.

Тактика Мірчі Луческу була набагато більш боязкою, ніж на «Камп Ноу». «Динамо» захищалося практично удев'ятьох. У першому таймі кияни створили лише кілька напівмоментів: тер Штеген зловив м'яч після удару де Пени, а постріл Вербича був заблокований в останню секунду.

Після перерви «Динамо» вийшло з роздягальні куди більш бадьорим, ніж в першому таймі. Але і «Барса» була куди більш потужною. Все вирішилося в одну мить. Спочатку Дест відзначився своїм першим голом за «Барселону», потім дубль оформив Брайтвейт. Датчанин замкнув дальню штангу після передачі Мінгеси, а потім реалізував пенальті після фолу Попова. Крапку в матчі поставив Антуан Грізманн», — підбиває підсумки зустрічі Mundo Deportivo.

Іспанські ЗМІ дуже хвалять молодих гравців «Барселони», які видали якісну гру з «Динамо». Журналісти бачать у цих футболістах майбутнє каталонської команди. «Динамо» ж вибрало занадто боязку тактику, що не врятувало київський клуб від поразки з великим рахунком.

У матеріалі використані фото ФК «Барселона».

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

СІКАН: «Самі собі зробили проблеми. Розслабилися, і Зоря нас покарала»
Футбол | 20 квітня 2024, 05:14 0
СІКАН: «Самі собі зробили проблеми. Розслабилися, і Зоря нас покарала»

Форвард «Шахтаря» прокоментував перемогу над «Зорею» в УПЛ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alekos59
Эта динама просирает все достижения своих великих предшественников! Где голос динамовских ветеранов! Пора разгонять эту шоблу. Перестал смотреть их футбол впервые с 65го года!
Виктор Волков
Украинские команды никогда не выиграют у топ клубов, если будут играть с трясущимися коленками. Этот страх заложен в них тренерами, которые учат их "терпеть" 2 тайма (шаг вправо ,шаг влево - расстрел),,с надеждой на случайный гол. Надо играть , не оглядываясь назад. Не выиграете - хоть удовольствие получите, а не страх. Фоменко - вот образец трясущегося тренера, а все остальные - его ученики. Стыдно , господа. Слово "вытерпели" стало постоянным в комментариях наших тренеров и комментаторов. Когда же играть будем , а не "терпеть"?
Elblanko
У внутрішньому чемпіонаті програють всім підряд, а тут приїхали і винесли 0-4, вперед ногами. То ж яке Динамо дно, щоб програти мертвій Барселоні, так ще й без основних. Так коли ж перегравати ту барсу, як не зараз....
Богдан Саженко
Динамо потрібно в найближчі роки віддячити Барсі тим же ,щоб знов була інтрига і стосунки поміж клубів.
Al Zolo
Единый вывод-у Барсы растет достойная смена а Динамо Киев-существует ток для внутреннего колхозного чемпионата