Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 листопада 2020, 02:14
2342
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Збірна України повинна зіграти і за себе, і за країну»

Збірну України чекають матчі відбору до Євробаскету

| Оновлено 25 листопада 2020, 02:14
2342
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Збірна України повинна зіграти і за себе, і за країну»
fbu.ua

Збірна України з баскетболу прибула до Словенії, де команда проведе два матчі відбору до Євробаскету - проти Словенії 28-го листопада і Австрії 30-го листопада.

Наставник Айнарс Багатскіс прокоментував ситуацію перед цими поєдинками.

Про матчі в «бульбашках безпеки»

«Як на мене, це – найбезпечніший спосіб проводити змагання в командних видах спорту. Проте, туди потрібно ще дістатися, адже це подорож, аеропорти, людні місця. Та все ж, якщо всі заходи безпеки застосовані – це кращий варіант проводити ігри такого масштабу. Не дивлячись ні на що, життя не повинно зупинятися. Чемпіонат і спорт повинні жити. Як це вплине, я не знаю. Всі команди в однаковій ситуації. Зазвичай, коли граєш вдома, в тебе є, як то кажуть, шостий польовий гравець».

«В тебе є свій глядач та домашні стіни. Зараз вболівальників у словенців не буде, в них є тільки домашній зал. Тож, кому і що допоможе, я не знаю».

Про збірну України

«В нас були збори і мені дуже сподобалося, що хлопці один за одного. Це, окрім баскетбольних мудростей, дуже важливо. Дуже важливо, щоб вони грали один за одного, стояли один за одного і десь грали за того хлопця. Звичайно, те, що немає Богдана Близнюка, Павла Крутоуса, Артема Пустового – це б’є по нам. До останнього ми розраховували на них. Дуже добре для Артема, що він почав отримувати хвилини в Барселоні – це для нього чудово, для нас не дуже. Бо, якщо б він не отримував їх, я спілкувався з тренерами Барси, у нас була домовленість, була б можливість, як і попереднього року, отримати його. Богдан та Павло, окрім їхнього таланту в нападі, вони дуже солідно виглядають і в захисті. Зараз, я просто хочу бачити, як команда компенсує все це. Вони повинні зіграти і за себе, і за країну, і за команду, і того хлопця також».

«Проте, у словенців немає Препелича, Ніколіча, я не кажу про гравців НБА. Про австрійців в мене також є різна інсайд інформація, але я зараз не буду нею ділитися, адже матч з ними буде потім. Зараз, найголовніше - це найближчий матч. У всіх є втрати, але ми повинні вміти компенсувати це».

Збірна України з баскетболу прибула до Словенії, де команда проведе два матчі відбору до Євробаскету - проти Словенії 28-го листопада і Австрії 30-го листопада.

Збірна України після двох матчів має перемогу і поразку.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.