Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 23 листопада 2020, 12:34
113620
35

ШЕВЧЕНКО: «Україна не заслуговує на техпоразку. Повинне бути перегравання!»

Головний тренер збірної України прокоментував скасування матчу Ліги націй

| Оновлено 23 листопада 2020, 12:34
113620
35
ШЕВЧЕНКО: «Україна не заслуговує на техпоразку. Повинне бути перегравання!»
Футбол 1. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував скасування матчу Ліги націй між Швейцарією та Україною:

«Люцерн – прекрасне місто, але мені не вдалося його побачити, тому що ми весь цей час провели в готелі. Ситуація, в якій опинилася наша збірна, яку нам організували, вона була дуже важкою для команди.

Розгляд в УЄФА? Мені сценарій ще невідомий. Думаю, що будуть розглядати наші доводи. Вони досить сильні. Наша сторона має всі доводи, щоб довести – як мінімум, ми не заслуговуємо на технічну поразку. Я вважаю, що все має вирішити перегравання. Ми повинні зіграти цей матч і з'ясувати, яка команда сильніша і має залишитися в елітному дивізіоні.

Це була дуже важка ситуація буквально вже з другого збору перед поїздкою до Франції. Було важко уявити, як ми зможемо вийти з цієї ситуації, маючи таку кількість хворих. Ми не розуміли, у що це може вилитися. Але чудово спрацювали наші лікарі. Вони прекрасно розуміли ситуацію, ми змогли локалізувати проблему. Команда змогла зіграти.

Ми подальші матчі теж грали на досить хорошому рівні. Перемога над Іспанією – це заслуга хлопців. Вони довели свою волю і бажання грати за збірну України. Наступний збір – у нас матчі з Польщею і Німеччиною. Теж дуже багато хворих, нестабільна ситуація. Команда проявила сильні якості, показала хорошу гру. Я дуже задоволений тим, як команда зіграла і проявила себе в цей важкий час. Я вважаю, що ми заслужили своєю грою, враховуючи, в яку ситуацію потрапили, щоб залишитися у вищому дивізіоні.

Незрозуміла ситуація з Мораесом і Кривцовим? Я вивчив цей інцидент. Коли здається повторний тест тими, хто перехворів, десь вірус у них залишається, але вірус мертвий. Тому багато випадків було, коли люди перехворіли та знову здавали позитивні тести. При цьому вони не можуть інфікувати нікого, але тест показує вірус. Тому такі тести називають хибнопозитивними. Але про те, що вони хибнопозитивні, говорили тільки на наступний день, а не в день, коли ми повинні були грати. Ця вся історія була представлена ​​трошки по-іншому в день гри.

Так, команду не пустили в роздягальню в Швейцарії. Неприємна ситуація. У Німеччині, коли ми дізналися про результати тестів, ми повинні були виїжджати на тренування, нас попросили почекати. Ми виїхали через годину. Прес-конференція відбулася. І ми переодягалися в нормальних роздягальнях, нам надали всі можливості, щоб команда себе комфортно почувала.

У Швейцарії такого не було. Там була скасована прес-конференція, нас попросили переодягнутися в готелі. На стадіоні нас не пустили в роздягальню, щоб хлопці хоча б могли взути бутси. Таке в перший раз. Мені важко відповісти на питання, чому так вийшло. Навіть якщо вони дуже сильно переживали, що наша команда інфікована. Але та ж ситуація була і у швейцарської команди. У них теж було кілька позитивних гравців. І весь світ переживає цей момент. Ми повинні бути більш відкритими, усвідомлювати ситуацію. Хвороба – це нормальна ситуація. Для мене було дуже дивним таке ставлення, і мені це не сподобалося.

Я однозначно можу сказати: ми повністю виконали весь протокол. У нас була достатня кількість гравців, щоб ми могли зіграти матч в той день або на наступний. Нашої провини однозначно в цьому немає. Комісія буде розбиратися, і вона зобов'язана винести правильне рішення. Від цього буде залежати майбутнє дуже багатьох ситуацій. Навіть не хочеться уявляти, що може бути.

УЄФА має визначити для себе. Якщо є дати для перегравання, це був би найкращий варіант. Цей матч повинен бути зіграний з точки зору фейр-плей. В цьому і полягає весь сенс. Якщо не буде місця і часу для перегравання – є механізми, жереб. Але про технічну поразку однієї чи іншої команди мови не повинно йти. Технічна поразка – це буде неправильно!

Чому особисто я не захворів? Я здав більше 50 тестів. Не знаю, перехворів я чи ні. Але я також здавав тест на антитіла, і у мене їх немає. Думаю, краще було б уже й перехворіти. Але я дуже акуратний. Навіть зараз, коли я в Україні після інцидентів з хлопцями, перебуваю на самоізоляції вдома. Я здав ще один негативний тест, тому незабаром повернуся додому до дружини та дітей».

Опитування

Голосів 757
Яке рішення повинен прийняти УЄФА щодо матчу Ліги націй між збірними Швейцарії та України, який був скасований через спалах коронавірусу?

Технічна поразка Україні

35 голосів 4.62 %

Технічна поразка Швейцарії

161 голос 21.27 %

Технічна поразка двом командам

37 голосів 4.89 %

Перегравання в іншу дату

462 голоса 61.03 %

Жеребкування результату монеткою

49 голосів 6.47 %

Важко прийняти рішення

13 голосів 1.72 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(622)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Врач-болельщик имел возможность вмешаться в футбольные дела - он и вмешался.
Вот, и все доводы.
Богдан Саженко
Тех поразка швейцаріі. Інакшє нічого не варта техпоразка Норгам
Михаил Степанов
Шева привел хорошую параллель с Германией...Отношение к Украине- вот основной фактор повлиявший на отмену матча
Віталій Ткачук
Технічна поразка швейцарцям і баста. Про ніяке жеребкування навіть мова не може йти. Вони відмовилися проводити матч, при явці і заявці з нашого боку. Навіть при переграванні виникне величезний прецедент.
Богдан Саженко
Цей дохтор з люцерна грав на користь швейцарів ,а вони ім смачно і прикрилися.Грати не хотіли волни ,а рішення чомусь приймав якійсь заштатний лікар.він що представник фіфа ,чи на стаді на матчі повинні були бути вболівальники?
Сергей Резниченко
Насколько я понимаю регламент нарушен швейцарией. Согласно протокола уефа требуется разрешение местных властей но с точки зрения эпид ситуации в регионе, а не с точки зрения любой из команд.
Выглядит как явное превышение полномочий врачем и оценка того что он не должен оценивать.
Саша Яковенко
ничего-ничего, так закалялась сталь.
откровенно говоря, швейцарцы, как принимающая сторона за отказ от игры, должны получить техпоражение.
или как минимум штраф. потому как летать туда-сюда, и опять туда-сюда накладно для любой команды.
Юрій Бордуляк
Не розумію , якою твариною потрібно бути щоб проголосувати за технічну поразку збірної України....ужас ...
IronValdemar
Є правила УЕФА - місцева влада втрутилась і відмінила матч не маючи на це повноважень. Це тех.поразка для Швейцарії. Можна було домовитись РАНІШЕ про перенесення матчу на пізнішу дату, але швейцарці вирішили скористатись нашою бідою за що повинні бути покараними.
Норвежці вже розплатились за дії своєї влади, тому якщо УЕФА буде послідовними, то результатом буде технічна поразка Швейцарії. Бо при іншому рішення буде порушення своїх же правил.
Vbolivalnyk-Peter
1. Технарь швейцарцями ніхто не впаяє!
2. Жереб для нашої команди=поразці ( не вірю я в "сліпий" жереб, для УЄФА вибір між Україною та Швейцарією - очевидний).
3. Найкращий для нас варіант - перегравання на нейтральному полі. ( Тоді буде шанс, хоча, відчуваю, що суддівство, ще те буде).
4. "Сирники" вигадали чіткий план, як залишитися у Лізі А - домовилися з іспанцями про непрограш ( не вірю, я що іспанці, які кількома днями пізніше просто винесли ногами вперед німців не змогли просто обіграти швейцарців ..), "замутили" усю катавасю з КОВІД-інфікованими, свідомо казали, щоб наші везли іншу збірну хоча прекрасно усвідомлювали, що зробити це за один день просто нереально ( молодіжка грати не могла, оскільки напередодні проводила свою гру)... Оскільки переконані на 200%, що найгірше, що для них може бути - це перегравання в інший день....
didin87
Как говорил когда-то Штирлиц - запоминается последнее слово. Поэтому вьюха Шевы вышла сегодня. Перед рассмотрением дела, когда все вроде бы все сказали. Шева в футбольном мире отнюдь не последний чел.
Думаю, мы обо всем, что за кулисами, не узнаем, или узнаем, но все.
Дело сложное, т.к. это Швейцария, поэтому так осторожно вынимаются на белый свет аргументы. То, что нам кажется очевидным, кажется очевидным и швейцарцам, но с точностью до наоборот.
Надо ждать решения УЕФА и вряд ли оно всем понравится.
Robert Monroe
Очень правильные слова, но почему так поздно сказаны?
Надо было сразу это интервью запускать в прессу.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fifadinamo
Чемп Бельгии, Беерсхорт 13 матчей 35 забито 31 пропущено 3 е место, что не матч Бразилия. Походу мужики играют без защиты, болелам можно только завидовать
Олександр Нео
Ждем тупейших и необъективных аргументов картавого главреда....
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
upiter8
Я не пончо, а наши гондурасы так мне подали встречу на тех поражение швейцсрарам???... тогда конченые ибо всё очевидно... либо бояться профуканных денег в офшорах швейцсрарии
Ярошук Денис
Еще много аукнется за майдан , ой как аукнется, толи ещё будет ой ой ой!!!