Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2020, 02:17
3883
16

Луїш КАШТРУ: «Шахтар в матчі з Боруссією буде шукати перемогу»

Наставник дав коментар за підсумками нічиєї в матчі УПЛ

| Оновлено 23 листопада 2020, 02:17
3883
16
Луїш КАШТРУ: «Шахтар в матчі з Боруссією буде шукати перемогу»
shakhtar.com

Тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував нічию 1:1 в матчі УПЛ проти «Олександрії», а також майбутній матч Ліги чемпіонів з «Боруссією» з Менхенгладбаха.

- Вилучення Мораеса оголило проблему другого форварда «Шахтаря». Чи згодні ви з тим, що йому немає альтернативи і цю проблему потрібно вирішувати?
- Ні, у нас є Фернандо і є Дентіньо. Коли відбулося вилучення, нам потрібно було дещо трохи поміняти. Ситуація була несподіваною, ніхто не розминався. Необхідно було дати час гравцям розігрітися перед виходом на поле, тому що у нас і так вже повно травм. У таку погоду не хотілося випускати «холодного» футболіста - дали йому розім'ятися. На позицію нападника, крім Мораеса, є Фернандо і Дентіньо. Ми прийняли рішення поставити Дентіньо. Пізніше відтягнули його на фланг, Тете - на позицію лівого захисника, випустили також Фернандо. Протягом матчу ми використовували трьох нападників, які у нас є. Поставили Фернандо нападаючим і відтягнули Дентіньо наліво, щоб відкрити більше зон для Тете. На іншому фланзі був Додо. Ми дали більше свободи в атакуючих діях Майкону, зафіксувавши Степаненка. Плюс є Соломон. Кількісно попереду було все добре. На жаль, не змогли перемогти, незважаючи на все те, що намагалися робити в команді.
 
- Катерина Монзуль вже не в перший раз вилучає гравців за подібні фоли. Як ви прокоментуєте червону картку Мораеса?

- Аналізувати суддівство не в моїх звичках, я не буду цього робити. Пані арбітр прийняла рішення, що це вилучення. Скажу, що я бачив і відчув: Мораес послизнувся, це було не спеціально. Думаю, це видно. Те, як він послизнувся і врізався в суперника, було несподівано для самого гравця. Арбітр прийняв рішення про вилучення. Воно відбулося дуже рано. У нас і так було стільки проблем до гри. На жаль, не змогли перемогти, а це була наша мета.
 
- Відсутність Хочолави, Бондаря, Трубіна і Марлоса можна пояснити поїздками і поверненням зі збірної. З якої причини до заявки не потрапив Тайсон?

- Усі футболісти, яких не було сьогодні, або травмовані, або на карантині. Я можу зараз говорити про кожного. Коваленко з коронавірусом, Тайсон і Хочолава травмовані. Малишев, Коноплянка - травмовані. Марлос, Трубін, Бондар - на карантині через те, що мали контакт з іншими хлопцями зі збірної України. Не знаю, чи забуваю зараз про когось - у нас 9-10 гравців, які не можуть бути з нами або через хворобу, або через травми, або через карантин. Це світ, в якому ми живемо сьогодні. Багато складнощів для тренерів. Намагаємося приймати найкращі рішення, але є дуже важкі і комплексні моменти. На жаль, зараз живемо в дуже дивному світі. Все непросто.
 
- Ви вирішили задіяти зліва Сіпріано, а не змістити Матвієнка на цю позицію. Чи варто очікувати бразильця з перших хвилин в Німеччині?
- Прийняв це рішення, тому що повернулися зі збірної центральні захисники Матвієнко і Кривцов, які дають певну стабільність. Була і друга ідея. Зараз у нас немає ні Бондаря, ні Хочолави, тому ми поставили б Вітао з Кривцовим, а Матвієнка могли б відтягнути наліво. Але в такому випадку була б пара центральних захисників, які не так звикли один до одного, і Матвієнко грав би на тій позиції, до якої не звик. Тобто могли б створити нестабільність в двох зонах, а це недобре. Сіпріано прекрасно тренувався. Так, він дуже рано отримав жовту картку - мені тоді здалося, що це було незаслужено. У будь-якому випадку, я пояснив.
 
- Ваша думка про ситуацію зі скасуванням матчу збірних України і Швейцарії? Яке рішення може бути?
- Що коментувати? Зараз є дуже дивні ситуації, яких ми не розуміємо. Я навіть не знаю, що сказати. Одні матчі скасовують, інші - не скасовують. Одні можуть грати, а інші чомусь не можуть. Зараз взагалі все незрозуміле відбувається в футболі. На стадіонах немає публіки, але є публіка на якихось інших заходах. Або сьогодні можна, а післязавтра не можна. Або в Лізі чемпіонів можна, а в чемпіонаті не можна. Чесно, я не розумію деяких речей. Думаю, з правилами можна все робити. За правилами можна приводити людей на стадіони. Повинні бути правила, щоб жити в цьому новому світі. В кінотеатри люди ходять, а на стадіони - ні. Вболівальників не вистачає на стадіонах - без різниці, наших чи інших команд. У стадіону повинна бути енергія і душа. А вони порожні - без серця і без душі. Психологічно це жахливо діє на всіх нас. Плюс сезон почався відразу після попереднього. Все це змушує нас втомлюватися.
 
- Наступний матч - в Лізі чемпіонів з «Боруссією» М. Яким «Шахтар» постане в цій грі?
- «Шахтар» буде шукати перемогу, як робить це завжди. Дуже часто вважається, ніби те, що сталося раніше в чемпіонаті або Лізі чемпіонів якось логічно подіє. Ні, зараз у футболі логіки немає, все може статися. Наша мета - показати хороший виступ в наступному матчі Ліги чемпіонів і домогтися гарного результату, який залишить нас у цьому змаганні.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Хавбек Ісландії назвав українського футболіста, який його найбільше вразив
Футбол | 27 березня 2024, 13:24 0
Хавбек Ісландії назвав українського футболіста, який його найбільше вразив

Йон Дагур Торстейнссон відзначив гру Андрія Луніна

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nicksaf
И что найдёт?
DKTheBest2
Це якщо німці не сховають за декількома голами ту перемогу від Шахтаря.
Микола Хобзей
пздц шакхтарю
DK1961
Что найдёт шлюхтер в Германии, я лучше не напишу. А то забанят. С 4 очками останетесь 4-ми в группе. А Динамо обыграет венгров в и войдёт в евровесну.
Invulnerable
Случайно неслучайно никого не интересует Монзуль Браво !!! И Мораеса и Сидорчука костоломов нужно на пару месяцев дать наказание
zzg77
Искать, конечно, будет, но только что найдёт! Дома тоже искал, а нашёл то, о чём даже не мечтал!!!
bolelschik
Если сыграют достойно, это будет сенсация
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
На правах рекламы.
-----------
Продаю собаку ищейку.
Vipfishman2
Да брось , Каштру 🤣🤣🤣 В немецких фильмах для взрослых все роли давно расписаны ..🤣🤣🤣и вы там , по сюжету , отнюдь не победу искать будете ... а кое что другое , причём много раз и в себя как недавно в Киеве
Pavelgorov
Все команды в ЛЕ и ЛЧ от Украины выглядят очень плохо
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил