Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 19 листопада 2020, 16:48
3245
7

Драфт НБА-2020. Кого обрали команди

Сьогодні вночі відбулася церемонія вибору молодих талантів найсильнішої ліги світу

| Оновлено 19 листопада 2020, 16:48
3245
7
Драфт НБА-2020. Кого обрали команди
CBS Sports. Ентоні Едвардс

Найочікуваніша подія в міжсезоння НБА - Драфт молодих талантів. Команди вибирають топових проспектів і вирішують, як їм рухатися далі: розвивати наявну молодь (що з'явилася), міняти піки на баскетболістів, які вже відбулися, або брати кращого з решти і вже далі думати, що з цим добром робити. Але головне - вибрати. Особливо, якщо мова йде про лотерейну частину драфта. А гравців рівня Кваме Брауна, Ентоні Беннетта або Марвіна Вільямса залишити за межами першої 10-ки.

Отже, кого ж обрали команди і як це вплине на їхній розвиток у подальшому?

1. Ентоні Едвардс, 195 см; 102 кг («Міннесота»)

ESPN

Хто такий? Баскетболіст вважається мало не головним талантом драфту-2020. Він єдиний, хто знаходився в топ-3 піках усіх авторитетних видань. І найчастіше його прогнозували як лідера драфта цього року. Едвардсу - 18 років.

Як грає? Найкращий скорер цього драфту. Здатний кинути з будь-якої точки майданчика, а його силові проходи під кільце будуть ефективними навіть на рівні НБА. Шат-селекшн і оборонні навички потребують доопрацювання.

Сумісність із командою? «Міннесота» взяла найталановитішого гравця свого класу, тим цікавіше буде дивитися, як уживуться Едвардс і Расселл на паркеті та за його межами разом. Але команда вже підстрахувалася на випадок можливого запиту про обмін КЕТа і того ж Расселла.

На кого схожий? Віктор Оладіпо, Ерік Гордон - в кращому випадку; Діон Вейтерс - в гіршому.

2. Джеймс Вайзмен, 216 см; 106 кг («Голден Стейт»)

ESPN

Хто такий? 19-річний атлетичний центровий, який має високий потенціал у розвитку. Немає перекосу в оборонний або атакуючий боки. Здатний приносити користь на обох кінцях майданчику. До драфту високо котирувався у фахівців (топ-3).

Як грає? Вміє блокувати і підбирати (під обома щитами). Вміє грати пік-ен-роли, але також здатний кинути з дистанції (але не часто). Джеймс - позитивна людина, а ще працьовита і старанна. Але має слабкий шат-селекшн, погано веде м'яч і потребує планомірного розвитку своїх найкращих якостей. Здатний стати елітним великим в НБА.

Сумісність із командою? Те, що потрібно «воїнам»! Команда шукала центрового, здатного бути рим-протектором? Вона його знайшла. Нехай це гравець на перспективу, але його зріст і рухливість знадобляться ГСВ вже зараз. Відмінний вибір!

На кого схожий? Рашид Воллес, Хассан Вайтсайд.

3. ЛаМело Болл, 203 см; 82 кг («Шарлотт»)

ABC

Хто такий? Напевно, найбільш розкручений новачок-2020. Син ЛаВарра Болла і брат Лонзо. 18-річний ЛаМело може стати топовим виконавцем на рівні НБА. Але також може виявитися головним бастом цього драфту.

Як грає? З м'ячем він може робити все, що хоче. Асистує партнерам з обох рук так, ніби він виступає за «Гарлем Глоубтроттерс». Гарний на підбираннях і не губиться при розмінах у захисті. Але гравцеві не вистачає інтелекту і дисципліни в захисті. Погана механіка кидка, яку, як і Лонзо, в НБА почнуть ставити заново.

Сумісність із командою? У разі приходу Вестбрука - кандидат на обмін. В іншому випадку - в «Хорнетс» вже є Розір і місце в старті для ЛаМело не гарантоване. Але сімейство Болл і той галас, який вони наводять, здатні привести фанатів на трибуни і так не найбільш видовищної команди.

На кого схожий? Джейсон Вільямс (за манеру пасу), Шон Лівінгстон (за зріст і відсутність кидка).

4. Патрік Вільямс, 201 см; 98 кг («Чикаго»)

ESPN

Хто такий? Форвард до Маркканена та Картера (і замість Портера). Баскетболіст не зіграв жодного разу в старті в NCAA. І так, йому вже 19.

Як грає? Універсал, корисний на обох сторонах майданчика. Ефективний у грі без м'яча. Може вирости в якісного 3&D виконавця, головна зброя якого - інтелект.

Сумісність із командою? Маркканен - головна зірка «Чикаго», і йому потрібні захисники поруч. Та й ЛаВіна теж комусь страхувати треба. Загалом, чикагці брали потрібного конкретно їм гравця, а не найталановитішого з решти.

На кого схожий? Пі Джей Такер.

5. Айзек Окоро, 198 см; 98 кг («Клівленд»)

Bleacher Report

Хто такий? Найперспективніший вінг серед наявних на драфті-2020. Дуже хороший захисник. Але обраний дуже високо!

Як грає? Добре завершує поблизу кільця. Вміє рухати м'яч у нападі. Класно захищається. Але не вміє кидати з дистанції (28.6% дальніх). Навіть штрафні (67.4%).

Сумісність із командою? Теж потрібний гравець. Фронт-корт забитий. На позиціях «маленьких» грають два найталановитіших гравці в команді. Але Окоро цілком міг опуститися нижче! Навіщо віддавати за нього 5-й пік, якщо таланти ще залишилися?

На кого схожий? Джеральд Воллес, Джастіс Вінслоу.

6. Оньєка Оконгву, 206 см; 107 кг («Атланта»)

ABC

Хто такий? Хороший 19-річний великий, що вміє блокувати і підбирати. Грає на позиції центрового і деякими експертами вважається талановитішим за Вайзмена.

Як грає? Гарний у завершенні атак, координований. Вміє грати в пості і вести м'яч. Захищається при пік-ен-ролах (!), що є цінним у сьогоднішній НБА. Але ведеться на обманні рухи опонентів під своїм кільцем і має погану механіку кидка (з лінії «штрафних» теж).

Сумісність із командою? У «Атланти» зараз є Капела на його позиції. А значить, ближче до дедлайну обмінів Клінта можна буде вигідно відправити в іншу команду без провисання по позиції. Хороший вибір, але не оптимальний.

На кого схожий? Бем Адебайо, Антоніо МакДайес, Тедж Гібсон.

7. Кілліан Хейс, 195 см; 89 кг («Детройт»)

Piston Powered

Хто такий? А ось і потенційний стіл драфту! Чекав, кому дістанеться молодий француз. «The Ringer`s» віддавав йому перший пік! Кілліан - стрімко прогресуючий 19-річний розігруючий, який вже встиг пограти в професіоналах (з 16-и років).

Як грає? Лівша, що вміє пасувати і поводитися з м'ячем «на ти». Прекрасно розігрує пік-ен-роли і потенційно сильний «off-the-dribble 3-point shooter». Але йому потрібно розробляти праву руку і бути дисциплінованим при захисті, особливо, при розмінах.

Сумісність із командою? Ні, це не конкурент нашому Сві в силу різних позицій, але тепер у нашого шутера з'явиться надійний постачальник якісними передачами. Та й влитися в команду допоможе Секу Думбуйа (теж француз). «Детройт» закрив і потрібну позицію, і взяв талановитого гравця з решти.

На кого схожий? Ді`Анджело Расселл, Маню Джинобілі.

8. Обі Топпін, 206 см; 103 кг («Нью-Йорк»)

ESPN

Хто такий? Найкращий гравець NCAA цього сезону, 22-річний другокурсник із «Дейтона» - найбільш готовий для НБА баскетболіст цього драфту. Народився і виріс у Нью-Йорку.

Як грає? Вміє все і потроху. Зі своїми габаритами і високим баскетбольним інтелектом Обі буде хорошим захисником для «Нікс» - те, чого їм так не вистачає. А ще він вміє розігрувати м'яч і кидати «дальні» (39% в університеті). Але слабкий при розмінах і може стати проблемою в грі один-в-один проти «маленького» опонента.

Сумісність із командою? У «Нікс» є Мітчелл Робінсон, але, вміючи кидати, Обі може спокійно опуститися на позицію важкого форварда. Де є Рендл. Чекаємо обмінів від «Нью-Йорка».

На кого схожий? Амарі Стадемайр, Кайл Кузма, Маркус Морріс.

9. Дені Авдія, 205 см; 103 кг («Вашингтон»)

Bleacher Report

Хто такий? Перед драфтом Дені заявляв, що йому все одно, хто його обере, аби його таланти розкрилися. «Вашингтон»? Вони високо цінували рівень баскетболіста. І за належного поводження з цим талантом, у команди може вийти висококласний фронт-корт. Другий найталановитіший європеєць драфту. З 16-и років - у професіоналах.

Як грає? Класний плеймейкер для своєї позиції. Дружить з кидком (33.6% 3-очкових), але на рівні НБА це може виявитися проблемою. Спроможний постачати партнерів асистами з посту, як Марк Газоль. Відмінний захисник, який не боїться обмінів. Загалом, таланту там багато, але чи зуміє розкрити його «Вашингтон»?

Сумісність із командою? Відмінний напарник для Руї Хачімури, який здатний закрити проблемну позицію команди на багато років наперед. У «Вашингтоні» стало багато творців. Джон Волл на вихід?

На кого схожий? Данило Галлінарі, Даріо Шарич.

10. Джейлен Сміт, 209 см; 100 кг («Фінікс»)

ESPN

Хто такий? У школі входив до топ-20 гравців США. «Великий» з кидком і підбиранням. В NCAA реалізовував 36.8% дальніх, збирав 10.5 підбирань при 2.4 блоків. Вміє захищатися.

Як грає? Стретч-фоур із захистом - цінний актив. Сміт вміє грати в лоу-пості і пік-ен-ролах. Добре захищається під кільцем. З недоліків - мало м'язової маси і поганий пас.

Сумісність із командою? Арізонці закрили проблемну позицію робочою конячкою. А хто їм ще потрібен, коли в їхній команді бігає Девін Букер? Всі інші позиції просто зобов'язані вміти захищатися. Оптимальний вибір саме для «Фінікса».

На кого схожий? Серж Ібака, Келлі Олінік, тільки з захистом.

11. Девін Вассел («Сан-Антоніо»)
12. Тайріз Халібертон («Сакраменто»)
13. Кайра Льюїс («Нью-Орлеан»)
14. Аарон Несміт («Бостон»)
15. Коул Ентоні («Орландо»)
16. Айзея Стюарт («Детройт»)
17. Алєксєй Покушевскі («Оклахома»)
18. Джош Грін («Даллас»)
19. Саддік Бей («Детройт»)
20. Прешес Ачіува («Маямі»)
21. Тайріз Максі («Філадельфія»)
22. Зеке Ннаджи («Денвер»)
23. Леандро Больмаро («Міннесота»)
24. Ар Джей Хемптон («Денвер»)
25. Еммануель Квіклі («Нью-Йорк»)
26. Пейтон Прічард («Бостон»)
27. Удока Азібуке («Юта»)
28. Джейден Макденіелс («Міннесота»)
29. Малакай Флінн («Торонто»)
30. Дезмонд Бэй («Мемфіс»).

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Гравцям Миная пропонували здати матч з грандом УПЛ за винагороду
Футбол | 20 квітня 2024, 14:10 32
Джерело: Гравцям Миная пропонували здати матч з грандом УПЛ за винагороду

Клуб звернувся в Будинок футболу з проханням розібратися в ситуації

Визначено володаря бронзових нагород Латвійсько-Естонської ліги
Баскетбол | 20 квітня 2024, 01:23 0
Визначено володаря бронзових нагород Латвійсько-Естонської ліги

ВЕФ Рига виграв у Вентспілса з рахунком 84:76 і посів третє місце

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viacheslav
И касательно Хэйса, я бы его первым взял. Или в Шарлотт, просто Джордану сейчас реально имя важнее качества.
Lion
Если хотя бы половина из этих игроков заиграет будет хорошо...