Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 18 листопада 2020, 13:05
24203
7

Засніжений бліцкриг у Ковалівці. Україна U-21 обіграла Північну Ірландію

Команда Ротаня на мажорній ноті завершила мінорний виступ у відбірному раунді ЧЄ-2021

| Оновлено 18 листопада 2020, 13:05
24203
7
Засніжений бліцкриг у Ковалівці. Україна U-21 обіграла Північну Ірландію
УАФ

Украй насиченим на події для футбольної громадськості нашої країни вийшов вівторок, 17 листопада 2020 року. У цей день ми мали намір подивитися поєдинки відразу двох вікових категорій українських футболістів, однак коронавірус COVID-19 здійснив свій нищівний удар по амбіціях зіграти у визначені строки матч національної збірної України проти Швейцарії. Утім, домашню гру молодіжної збірної проти одноліток з Північної Ірландії навіть зафіксовані випадки захворювання скасувати не змогли. Команда Руслана Ротаня виходила на свій останній матч у невдалій кваліфікації до чемпіонату Європи-2021.

Київська область опинилася у цей вечір під впливом сильного снігопаду. Постраждала від погодного явища і Ковалівка, а новому стадіону «Колоса» довелося вперше пройти випробування снігом. Агрономи боролися, але природа виявилася наполегливішою – на поведінку футболістів на полі за ходом гри серйозно впливав обсяг снігу, що повсякчас поповнювався.

Але команда Ротаня навіть у таких важких умовах намагалася грати в дрібний пас, у той час як суперники полишили цю справу вже під кінець першої чверті ігрового години, перейшовши виключно на верхові передачі в штрафний. Гра виглядала фрагментами, а їхня черговість була аналогічною положенню назв команд на табло. Україна вистрілила трьома небезпечними моментами біля 23-ї хвилини, однак Кухаревичу двічі не дав відзначитися голом голкіпер суперників, а ще один раз під удар форварда львівського «Руху» з близької дистанції кинувся Мюнс.

У гостей був тільки один серйозний випад – убік Трубіна припало два послідовних удари перед відходом на перерву, які суперники завдали після подачі кутового з правого флангу. Наш голкіпер без зусиль впорався з загрозами, а в контратаку не дав утекти головний арбітр – аж надто не хотілося йому перебувати на полі хоча б зайву секунду. І його можна зрозуміти! Північноірландці просто тікали якомога хуткіше до підтрибунних приміщеннь.

У другий тайм наша команда входила надто важко, тому суперники більшу частину часу до закінчення повної години поєдинку володіли ініціативою в атаці, і навіть відзначилися випадковим влучанням у ліву штангу наших воріт під час подачі з правого флангу, яка зрізалася з ноги у Лайвера. Це був єдиний момент за всю гру, коли можна було з упевненістю стверджувати, що голкіпер Трубін помилився в епізоді.

Однак ударні шість хвилин, починаючи від 68-го оберту секундної стрілки, дозволили Україні здобути перемогу з вагомим рахунком на табло. Повторився сценарій гостьового поєдинку проти Румунії, ось тільки на цей раз пропускала в свої ворота не наша команда.

Бабоглу першому вдалося завершити подачу кутового з лівого флангу ударом головою в падінні, після чого суперники розсипалися. Ще один навіс від Стецькова з тієї ж сторони поля – у стрибку на дальній штанзі завершує Ісаєнко, а вже через дві хвилини Кухаревич скористався нечіткими діями голкіпера, який запанікував після невдалого пасу назад від партнера з лівого флангу, і переправив м'яча у сітку порожніх воріт ударом з- за меж штрафного майданчика. І все було б добре, ось тільки в такому ж стилі необхідно було грати в першій зустрічі на полі суперників.

У момент триразового свистка головного арбітра цієї зустрічі Рауфа Джабарова шлях молодіжної збірної України до чемпіонату Європи-2021, який пройде в Угорщині і Словенії, було офіційно завершено. На превеликий жаль, під керівництвом Руслана Ротаня тріумфатори чемпіонату світу-2019 у Польщі не змогли реалізувати свій потенціал з першого разу, проте їхній шлях у «дорослому» футболі на цьому тільки починається. Чекаємо наступних спроб.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група H. 10-й тур.

Україна U-21 – Північна Ірландія U-21 - 3:0

Бабогло, 68, Ісаєнко, 70, Кухаревич, 74

 Бабогло, 7, Бражко, 41, Стецьков, 53 – Тоул, 31, Бойд-Мюнс, 57, Бансал-Макнолті, 86, Маккалмонт, 90

Україна U-21: Трубін – Дубінчак (Д. Кравчук, 78), Снурніцин, Бабогло, Якимець – Вантух, Бражко (Білошевський, 87), Ярмолюк (Михайленко, 90) – Ісаєнко, Шевцов (Стецьков, 46), Кухаревич (А. Кравчук, 87).

Північна Ірландія U-21: Уеббер – Амос, Браун, Тоал, Меррон – Бансал-Макнолті, Бойд-Мюнс, Маккалмонт, Хам – О’Ніл, Лайвері.

Арбітр: Рауф Джабаров (Азербайджан).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 10 (5) – 5 (2)
Кутові: 4 – 7
Оффсайди: 3 – 5.

УКРАЇНА U-21-ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ U-21.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Треба було не в Ковалівці, а в Північній Ірландії обігрувати....
Roma Ukraine
нарешті Ротань піде!!!
rasheed_iverson
Позорний виступ чемпіонів світу. Завдячуйте ротаню, мегодосвідчений тренер
kylt_lichnosti
Все игроки должны сказать спасибо Ротаню за ЧЕ. Хоть отдохнут.