Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

15 листопада 2020, 12:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Туреччини 2020. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 16 листопада 2020, 00:49
4285
3

Неймовірний Хемілтон красиво виграв Гран-прі Туреччини і 7-й титул

Льюїс Хемілтон видав супергонку і виграв чемпіонський титул

| Оновлено 16 листопада 2020, 00:49
4285
3
Неймовірний Хемілтон красиво виграв Гран-прі Туреччини і 7-й титул
Sky Sports

Топ-10: Хемілтон, Перес, Феттель, Леклер, Сайнс, Ферстаппен, Альбон, Норріс, Стролл, Ріккардо

Очко за найшвидше коло: Ландо Норріс (Макларен)

Гонка Гран-прі Туреччини розділилася на дві частини. По-перше, це ймовірний 7-й чемпіонський титул Льюїса Хемілтона. Пілотові потрібно було фінішувати вище напарника Валттері Боттаса. А по-друге, боротьба за перемогу і подіум. З огляду на не найкращу форму Мерседеса в Туреччині, нас могли чекати цікаві результати.

Старт проходив в дуже складних умовах, траса була залита водою, тому багато хто втратив свої позиції. Однак Ленс Стролл зберіг лідерство, а його напарник Серхіо Перес вийшов на 2-е місце! Відзначимо помилку на мокрій трасі Боттаса, який відкотився на останнє місце, а ось Хемілтон тримався в топ-5. Не можна не відзначити суперстарт Феттеля, який з 11-го місця перемістився на 3-е, скориставшись великою кількістю помилок суперників.

А поки траса висихала, Стролл впевнено лідирував, показував найкращі часи кола і відривався від напарника. У такій ситуації було питання, коли гонщики почнуть переходити на проміжну гуму. Першими за іншим типом покришок вирушили Леклер і Боттас, які невдало стартували і перебували поза топ-15. Далі в бокси поїхали Феттель і Хемілтон, а за ними лідери Стролл і Перес. А ось Макс Ферстаппен по радіо передав, що краще затриматися на трасі і нарощувати перевагу.

Після піт-стопів і обидва боліди Рейсінг Поінт, і Ферстаппен, і Феттель, і Хемілтон виявилися поруч один з одним і почалася боротьба в складних умовах, коли на трасі все ще було багато води. Краще за всіх себе почував Стролл, мав 10 секунд переваги над Пересом.

Відзначимо Альбона. Алекс скористався боротьбою Хемілтона і Феттеля і проскочив обох, вийшовши на 4-е місце. Тим часом попереду Ферстаппен насів на Переса в боротьбі за 2-ту позицію, однак без системи DRS і на мокрій трасі атакувати дуже складно і небезпечно. І Макс, звичайно, пішов в атаку! І голландця яскраво розвернуло на трасі. На щастя, без контакту з бар'єрами, але Ферстаппен відправився за новою гумою і вилетів за межі топ-5. Уф.

Пілоти ж почали чекати, коли можна перейти на гуму слик. Команди не очікували дощу до кінця гонки, а тому думали над переходом на швидкісні шини. Втім, той же Хемілтон заявив, що перейти на сліки не вийде, бо що все ще занадто мокро. Топ-5 (Стролл, Перес, Альбон, Феттель, Хемілтон) розділяло менше 10 секунд, і боротьба за перемогу тільки починалася.

Поки Феттель і Альбон поїхали за новою проміжної гумою, в топ-3 піднявся Хемілтон. Льюїс поступово скорочував відставання від дуету Стролл - Перес. Першим на піт поїхав Стролл, а ось Перес залишився на трасі, але тільки для того, щоб його пройшов Хемілтон. Льюїс, який близький до 7-го титулу, вирвався в лідери гонки. Дивно, як британець зумів зберегти в порядку свої шини, коли у всіх інших були проблеми.

За 10 кіл до кінця залишалося питання, чи поїде Хемілтон на піт або спробує доїхати так. З огляду на, що Перес відставав на 20 секунд, Льюїс цілком міг дозволити собі доїхати до чемпіонства. Відзначимо, що в топ-3 піднявся Леклер, але відставання було занадто великим, щоб претендувати на перемогу.

У підсумку Хемілтон виграв цю гонку, стартуючи з 6-го місця і з одним піт-стопом! І не можна сказати, що справа в найкращому боліді. З огляду на погоду і мокру трасу, все якраз залежало від умінь, досвіду і роботи з шинами. І Льюїс поставив красиву крапку в сезоні, вигравши свій 7-й чемпіонський титул! Валттері Боттас в гонці, де йому потрібно було обов'язково перемагати, фінішував поза топ-10. Тут все зрозуміло.

Разом з Хемілтоном на подіум зійшли Серхіо Перес і Себастьян Феттель. Пілот Феррарі видав неймовірну гонку і прорвався в топ-3 з 11-ї позиції. Його напарник ще на останньому колі був третім, але пішов в атаку на Переса, припустився помилки і пропустив на подіум Феттеля.

Прикро, що володар поула Ленс Стролл закінчив тільки 9-м.

 

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

IDM. Дзанетті виграв першу гонку на Заксенрінгу, Михальчик – 14-й
Авто/мото | 05 травня 2024, 12:35 0
IDM. Дзанетті виграв першу гонку на Заксенрінгу, Михальчик – 14-й

Український райдер виграв старт, але помилився у першому повороті

Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1
Футбол | 06 травня 2024, 12:08 6
Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1

Відомий тренер вважає, що коуч розраховує отримати роботу в «Поліссі»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Вот такие гонки ждешь каждый раз!
Александр Шевченко
Феттель на подике. Ну че, хейтеры есть еще порох в пороховницах. Дайте ему нормальную машины, аля того Ред Була, когда он доминировал и будет всех разносить. А Хем, ну еще сезон покатается и закончит, думаю когда станет 8кратным свалит