Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

13 листопада 2020, 10:00
Формула 1
Гран-прі Туреччини 2020. Вільна практика
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 13 листопада 2020, 21:44
5406
0

Формула-1: новий контракт Хемілтона, напарник для Ферстаппена і Шумахер

Розбираємося з ринком пілотів Ф-1 на наступний сезон

| Оновлено 13 листопада 2020, 21:44
5406
0
Формула-1: новий контракт Хемілтона, напарник для Ферстаппена і Шумахер
Skysports.com

Наближається завершення сезону і року, і зазвичай в цей час всі команди Формули-1 вже мають контракти з пілотами на наступний чемпіонат. Проте не зараз. Дивно, але вільним все ще залишається одне місце в Мерседесі, і це не позиція Валттері Боттаса, який контракт підписав, а Льюїса Хемілтона. Вже майже 7-разовий чемпіон світу не має договір на наступний рік, а сам в інтерв'ю натякає, мовляв, може і не продовжити кар'єру в Ф-1 в 2021 році.

Втім, британські журналісти впевнені, що пілот нікуди йти не збирається. Раніше Хемілтон говорив, що йому цікаво випробувати нові боліди, які з'являться в Ф-1 з 2022 року. Та й за віком 35-річний Льюїс далеко не лідер: в новому сезоні у Формулі-1 буде не тільки 41-річний Кімі Райкконен, а й 39-річний Фернандо Алонсо. І втрачати шанс стати 8-разовим чемпіоном світу Хемілтон не буде.

Крім того, несподівано піти зараз - це значить підставити Мерседес, якому раптово доведеться шукати собі пілота на 2021 рік. Загалом, все говорить про те, що Хемілтон і Мерседес оголосять про новий контракт після офіційного оформлення чемпіонського титулу. Ймовірно, це буде договір на 2-3 роки, і разом з пілотом договір повинен продовжити бос Мерседеса Тото Вольфф.

Однак пілотські питання залишаються не тільки в чемпіонській команді. Ред Булл продовжує шукати для Макса Ферстаппена ідеального партнера і, схоже, Алекс Альбон таким не є. Молодий пілот по ходу минулого сезону впевнено замінив П'єра Гаслі, але поточний чемпіонат проводить відверто слабко. Бикам не потрібно, щоб напарник конкурував з Ферстаппеном, але необхідна підтримка другого гонщика під час гонки. Ред Булл не влаштовує ситуація, коли Макс попереду один бореться з двома Мерседесами, а Альбон в цей час зависає на межі проходження в топ-10. Так не виграти боротьбу за титул і Кубок конструкторів.

Skysports

Болід Биків дозволяє боротися за подіуми, і в команді незадоволені, що Ферстаппена залишають проти двох Мерседесів. Інше питання, що міняти Альбона особливо ніким. Бики звикли покладатися на свою молодіжну програму, але реальних кандидатів зараз нема. П'єр Гаслі, незважаючи на чудовий сезон, не розглядається в якості кандидата на повернення. Кажуть, француз під час своїх виступів за старшу команду посварився з кимось із керівництва, тому навіть перемога на Гран-прі Італії і високе місце в загальному заліку не повернуть гонщика в Ред Булл.

В результаті австрійська команда вперше за довгий час вивчає варіант запрошення пілота зі сторони, не зі своєї програми. Головними претендентами називають Ніко Хюлькенберга і Серхіо Переса. Вважається, що досвідчений пілот, якому не потрібно нічого доводити, зможе спокійно влитися в команду, де вже є перший номер. Ймовірно, той же Перес не зможе їхати в темпі Ферстаппена, але буде саме тим гонщиком, на якого зможе покластися команда. Сам Перес не приховує, що готовий до переходу в Ред Булл і чекає рішення керівництва. Бики поки дають Альбону шанси, але видно, що пілот зараз не може впоратися з тиском.

У Переса, який залишає Рейсінг Поінт, як і у резервного пілота цієї команди Ніко Хюлькенберга, інших варіантів у Ф-1 на наступний рік немає. Або Ред Булл, або відпустка, або статус гонщика на заміні в разі коронавірусу у когось з основних пілотів.

Skysports

Ситуація з Ред Буллом не впливає на молодшу команду Альфа Таурі. Гаслі офіційно продовжив контракт на новий сезон, а його напарником, ймовірно, стане Юкі Цунода. Японець уже провів тести і готується до дебюту в Ф-1. Гонщик замінить Данила Квята, якому місця у Формулі-1 не залишається.

Хаас - єдина команда Ф-1, яка поки що не назвала жодного пілота на новий сезон. Кевін Магнуссен і Роман Грожан залишають і Хаас, і Формулу-1, а їх, ймовірно, замінить молодь. 99%, що одним з пілотів буде Мік Шумахер. Феррарі спершу хотіла прилаштувати Міка в Альфа Ромео, але потім вирішила дати ще один шанс Антоніо Джовінацці, а ось Шумахер дебютує в Хаасі. В американській команді особливо не приховують, що беруть Міка, а ось із приводу його напарника інформації менше. Судячи з усього, Хаас візьме Микиту Мазепіна, який готовий привести з собою багато спонсорських грошей.

У Феррарі, крім Шумахера, є ще два молодих пілота з Формули-2, Роберт Шварцман і Каллум Айлотт, які готові перейти в Ф-1, але Хаас, ймовірно, обере варіант з грошима Мазепіна і популярністю прізвища Шумахер.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

ВІДЕО. Автомобіль врізався у натовп глядачів у Шрі-Ланці. 7 загиблих
Авто/мото | 24 квітня 2024, 05:00 0
ВІДЕО. Автомобіль врізався у натовп глядачів у Шрі-Ланці. 7 загиблих

Семеро глядачів загинули, ще 21 особа була госпіталізована з травмами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.