Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 15 листопада 2020, 18:14
41567
4

Німецькі ЗМІ: «Три стійки! Фортуна відвернулася від України»

Sport.ua представляє огляд німецької преси після поразки збірної України від Німеччини (1:3)

| Оновлено 15 листопада 2020, 18:14
41567
4
Німецькі ЗМІ: «Три стійки! Фортуна відвернулася від України»
Bild

У суботу, 14-го листопада, збірна України з футболу на виїзді програла Німеччині (1:3) у поєдинку групового етапу Ліги націй. Німецькі ЗМІ докладно розповіли про матч, який відбувся в Лейпцигу.

«Вернер! Вернер! Знову виграв!», — дуже емоційний заголовок авторитетного видання Bild.

«Збірна Німеччини здобула перемогу над Україною з рахунком 3:1 у поєдинку групового етапу Ліги націй. І це друга перемога для німців поспіль. Головний тренер збірної Німеччини Йоахім Льов вважає найближчі матчі підготовкою до майбутнього чемпіонату Європи.

Але на початку матчу оборона команди Льова була вельми хиткою. У перші 20 хвилин поєдинку українці більш впевнено і рішуче володіли м'ячем. На 11-й хвилині Яремчук ударом метрів з 11-ти не залишив шансів Мануелю Ноєру, який проводив свій 95-й матч за збірну Німеччини. За цим показником Ноєр наздогнав Зеппа Маєра (воротаря збірної ФРН з 1966-го по 1979-й роки — прим. ред.).

Це вже десятий м'яч, яка збірна Німеччини пропустила в останніх семи міжнародних матчах. Але Німеччина не впала духом — Леон Горецка повів німців до перемоги!

23-я хвилина: Горецка відвоював м'яч і віддав його на правий фланг Сане, який поцілив у дальній кут.

33-я хвилина: Кох відпасував на Горецку, який казково прийняв м'яч і зумів прострілити на Вернера. Тому залишалося тільки підставити голову — 2:1.

Після перерви Вернер зробив рахунок 3:1. На щастя, Україна тричі (!) влучила у стійку в другому таймі.

Німеччина зуміла перевернути гру, за що треба дякувати Горецкі. Лідер півзахисту не тільки неймовірно сильний у відборі, але і відразу включається в атаку. У 28-ми матчах за збірну Німеччини на його рахунку 16 результативних дій (12 м'ячів і 4 гольові передачі).

Льов довірив місце на полі турбо-тріо. Вперше за два роки у стартовому складі німецької національної команди вийшли 24-річний Леруа Сане, 25-річний Серж Гнабрі і 24-річний Тімо Вернер. Сане і Вернер швидко знайшли спільну мову, і тільки Гнабрі випадав з гри.

Варто відзначити, що збірна Німеччини залишається непереможеною у восьмому поспіль матчі проти України — на рахунку німецької команди п'ять перемог і три нічийних результати.

Після нічиєї Іспанії зі Швейцарією (1:1) збірна Німеччини захопила лідерство в своїй групі Ліги націй. У вівторок одного очка в матчі з Іспанією вистачить, щоб виграти групу і потрапити у фінальний раунд за титул чемпіона!», — пише Bild.

«Дякувати Горецкі та Вернеру: Німеччина посідає перше місце», — говорить заголовок знаменитого видання Kicker.

«Збірна Німеччини перемогла Україну з рахунком 3:1 у Лізі націй і очолила групу 4 Ліги А. Німецька команда рано пропустила, але потім швидко зуміла переломити хід гри.

Йоахім Льов дав запасним гравцям проявити себе у матчі з Чехією (1:0). Але в Лізі націй у збірної Німеччини був куди сильніший склад.

Тренер збірної України Андрій Шевченко, який втратив чотирьох гравців через коронавірус, зробив шість замін у порівнянні з нещодавнім поєдинком проти Польщі (0:2). Пятов, Соболь, Забарний, Степаненко, Маліновський і Марлос вийшли замість Луніна, Михайличенка, Кривцова, Макаренка (всі в запасі) і Коваленка з Ярмоленком (обидва здали позитивні тести на коронавірус).

Господарі спробували взяти гру під свій контроль, але українці діяли дуже небезпечно. Зубков вирвав м'яч у штрафному і передачею знайшов Яремчука, який з 11-ти метрів пробив у правий верхній кут. Збірна України під керівництвом Шевченка грала сміливо і зовсім не тушувалася.

Німецька команда швидко оговталася після пропущеного гола. Горецка відібрав м'яч і точно віддав на Сане. Футболіст «Баварії» на 23-й хвилині увійшов до штрафного по правому флангу і влучно пробив у дальній кут. Гол додав хоробрості підопічним Льова, Горецка ледь не зробив рахунок 2:1, але на шляху м'яча став Пятов. Сім хвилин потому чемпіон світу 2014-го року переломив хід гри: Кох добре віддав на Горецку, який якомога краще обробив м'яч і передачею знайшов Вернера. Нападнику залишалося не схибити і влучити у ворота з кількох метрів. Господарі контролювали гру, в якій було не так вже й багато моментів.

Після перерви Зінченко влучив у стійку. Ймовірно, у Ноєра не було б шансів. Німеччина намагалася збільшити розрив у рахунку, але не могла зломити опір української оборони. Але господарі продовжували атакувати і були винагороджені — на 64-й хвилині м'яч потрапив до Вернера, який оформив дубль. Однак форварду пощастило, що м'яч зрикошетив від Забарного і став нерозв'язним завданням для Пятова.

Однак гості довго не здавалися. Фортуна безумовно відвернулася від України після перерви. На 75-й хвилині м'яч після удару Марлоса влучив у дальню штангу. На 82-й хвилині Жуніор Мораес, який вийшов на заміну, завдав удару з дальньої дистанції — знову штанга! Горецка мав шанс забити четвертий м'яч, але він ним не скористався. Таким чином, рахунок залишився 3:1, що вивело збірну Німеччини на перше місце у групі завдяки нічийному результату Іспанії та Швейцарії (1:1)», — розповідає про невезіння збірної України Kicker.

«Після корона-хаосу: збірна Німеччини націлена на перемогу в групі Ліги націй», — вважає видання Reviersport.

«Команда Йоахіма Льова обіграла Україну в Лейпцигу з рахунком 3:1. Лерой Сане (23-я хвилина) і Тімо Вернер (33-я, 64-а) перевернули хід гри своїми голами після того, як Роман Яремчук забив на 12-й хвилині.

УЄФА дав «зелене світло» грі всього за чотири години до її початку. Раніше всі тести на коронавірус були негативними для обох команд. Але само проведення матчу було під сумнівом, тому що чотири футболісти збірної України, включаючи екс-гравця «Боруссії» Дортмунд Андрія Ярмоленка, здали позитивні тести в п'ятницю.

У Німеччині були проблеми в обороні. Незважаючи на повернення до складу Нікласа Зюле, українці своєю швидкою комбінаційною грою часто створювали проблеми для чотирикратних чемпіонів світу.

Господарі недовго були шоковані голом Яремчука. Горецка взяв гру на себе. Після його відбору і розумного пасу Сане зрівняв рахунок в матчі. Збірна Німеччини продовжила домінувати, але була вразливою для контратак.

Удар Горецки з дальньої дистанції став здобиччю Пятова на 26-й хвилині. Потім Кох віддав на Горецку, а той примудрився навісити на голову Вернеру, який відправив м'яч у ворота. Льов задоволено зааплодував.

Але після перерви тренеру збірної Німеччини довелося пережити шок. Олександр Зінченко на 52-й хвилині влучив у штангу. Господарі дозволили собі трохи розслабитися, але потім швидко включилися, особливо старалося турбо-тріо. Вернер зробив рахунок 3:1. На 75-й хвилині Ноєру пощастило, коли м'яч влучив у стійку після удару Марлоса. Жуніор Мораес, який вийшов на заміну, також влучив у каркас на 82-й хвилині», — пише Reviersport.

Німецькі ЗМІ віддають належне активному початку матчу у виконанні збірної України, а також відзначають невезіння команди Андрія Шевченка, чиї гравці тричі влучили в каркас воріт у другому таймі. При цьому журналісти хвалять свою команду за те, що вона зуміла швидко переломити хід зустрічі після невдалого старту. Найбільше компліментів отримали Горецка, який вів гру німців, і Тімо Вернер, який оформив дубль.

У матеріалі використані фото Bild.

 
Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 4
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kherson384
Непруха и много дров на ломали своими ошибками.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kum_Poltava_
А при нічиїй могли б претендувати на перше місце в групі