Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2022, 05:25
4230
2

Жіноча збірна України поступилася Бельгії

Проте, шанси потрапити на Євробаскет-2021 ще залишаються

| Оновлено 30 листопада 2022, 05:25
4230
2
Жіноча збірна України поступилася Бельгії

У португальському Одівелаші відбувся, мабуть, ключовий поєдинок відбіркового турніру на жіночий Євробаскет-2021 у групі G. Далеко від батьківщини збірна України «приймала» національну команду Бельгії - лідера і фаворита, №7 в світовому табелі про ранги.

Нагадаємо, саме з поразки від бельгійок стартували наші дівчата в кваліфікації на ЧЄ. На жаль, не вдалося їм реабілітуватися і в Португалії.

Незважаючи на відсутність лідерів, збірна Бельгії почала поєдинок дуже потужно. Українки змогли набрати перші очки лише під кінець 3-ї хвилини, коли «горіли» 0:9. В результаті першу чверть програли з різницею «-12».

Все це дуже нагадало попередній поєдинок - і з Фінляндією, аутсайдером, ми примудрилися програти першу десятихвилинку. Але з фінками в другій чверті збірної України вдалося налагодити гру і навіть вийти вперед. У поєдинку з Бельгією сталося щось подібне. Друга чверть залишилася за нами. Так, «+4» за 10 хвилин не вивели вперед, але залишали якісь надії...

На жаль, подальший хід зустрічі звів нанівець всі сподівання. Третя чверть була приблизно рівною, але, тим не менше, принесла «+2» суперницям. А в четвертій стався і зовсім якийсь «надрив». Ми скоротили відставання до «-9», після чого ривок бельгійок вибив грунт з-під ніг українських баскетболісток. Склалося враження, що вони зовсім кинули грати. 4:17 - такий підсумок фінальних п'яти хвилин зустрічі. Що врешті-решт відбилося і на результаті зустрічі - 87:65 на користь збірної Бельгії.

Статистичні причини поразки цілком зрозумілі. За підбираннями ми поступилися суперницям - 34:46. Як наслідок - Бельгія набрала 32 очка з 36-секундної зони (ми - вдвічі менше, 16). В атаках «другим темпом» збірна України набрала лише 4 очка, а бельгійки - 15. Власне, двох цих показників уже досить для пояснення переваги однієї команди над іншою. Додамо до цього результативність атак: ми кидали частіше (68:65), але бельгійки точніше (49,23% проти 36,76% у збірної України).

Отже, в групі G після матчу Фінляндія - Португалія пауза до лютого. Нагадаємо, на Євробаскет потраплять переможці груп, а також деякі команди, що зайняли другі місця. При їхньому порівнянні не будуть враховуватися результати з аутсайдерами груп. Тому шанси на вихід у збірної України ще є. Залишилося виграти два поєдинки - у Португалії і Фінляндії. І - сподіватися на краще.

Відбір чемпіонату Європи-2021. Група G. 4-й тур.

Україна - Бельгія – 65:87 (17:29; 20:16; 10:12; 18:30)

Україна: Віта Горобець, Юлія Мусієнко, Уляна Дацко, Ольга Сивакова, Влада Гозалова, Єлизавета Мітіна, Аліна Ягупова (32 + 7 підбирань + 7 передач), Дар'я Дубнюк (10), Владислава Волошина, Людмила Науменко (7 + 7 підбирань), Вероніка Любінець (12 + 6 підбирань), Олена Бойко.

Бельгія: Кім Местдаг (11 + 5 передач), Антоніа Делаере (4), Марджорі Карпро, Лаура Резімон, Анн Воутерс, Ханне Местдаг (8), Серена-Лінн Гельдоф (6), Хелен Наувелаерс, Біллі Массі (15 + 12 підбирань), Жюлі Ванлі (7), Яна Раман (14 + 14 підбирань), Жюлі Аллеман (18), Беккі Массі (4).

Спорткомплекс: Pavilhão Multiusos de Odivelas (Одівелаш, Португалія).

Арбітри: Андрада Ксендер (Румунія), Есперанса Мендоса-Хольгадо (Іспанія), Блаз Жупанчич (Словенія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
a.fedorenko1953
У бельгіьок майже всі гравці очки набирають, а у нас тільки лідери.
katala9
Автору превью к матчу антиреспект... Расписал, что у соперника отсутствуют лидеры....но наших и так указали в паркет...нах такие корреспонденты?) Если бы не Ягупова, то вообще было бы-30. Оптимизм - хорошо, но здравая оценка должна быть.