Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2022, 05:28
6045
0

Українки розібралися зі збірною Фінляндії

Наша команда здобула другу перемогу у відборі на жіночий Євробаскет

| Оновлено 30 листопада 2022, 05:28
6045
0
Українки розібралися зі збірною Фінляндії
fiba.basketball

Через пандемію коронавірусу формат кваліфікаційного турніру на чемпіонат Європи з баскетболу серед жінок зазнав зміни формату. За два «спарених» тури тепер вирішено грати в одній з країн-учасниць. Що й казати: збірній України не пощастило. Перший домашній поєдинок, зі збірною Португалії, українки виграли рік тому. А от інші два нашим дівчатам потрібно було провести в Португалії.

Перша зустріч з цих двох відбулася проти національної команди Фінляндії. Команди, котра зірок з неба не хапає. Якщо жіноча збірна України - 26-та в світовому рейтингу, то Фінляндія - 35-та в Європі! Проте, фактор нейтрального поля, проблеми через коронавірус - все зіграло свою роль.

Бо першу чверть наша команда програла! Так, зробимо знижку відразу на чотирьох дебютанток, одначе й у суперниць відразу дві баскетболістки вперше вийшли на паркет в майці збірної. Причому одна з них - 17-річна Хенна Сандвік - ще в минулому році грала за команду U-16.

Втім, відразу після малої перерви все стало на свої місця. Поступово наші дівчата зрівняли рахунок, а потім і вийшли вперед. Після чого продовжили нарощувати перевагу, тож перша половина зустрічі завершилася з цілком комфортними «+11».

А друга почалася з двох точних дальніх кидків Сівакової, після чого і Любинець не схибила: наша перевага незабаром виросла до «+19». Після чого все в матчі стало ясно, і напруга поступово спала. То команди обмінювалися результативними атаками, то втратами. У підсумку наші баскетболістки збільшили перевагу ще на 3 очки.

Фінальна чверть перетворилася на обмін помилками - майже три хвилини команди не могли завершити жодної атаки. В результаті за 10 хвилин на двох набрали 24 очки - менше, ніж збірна Фінляндії в першій чверті! Проте, і за цю десятихвилинку наші дівчата отримали «+4». Завершився ж матч точним кидком Любинець на останніх секундах: 84:66.

Відзначимо ще кілька статистичних показників. Так, Аліна Ягупова оформила черговий «тріпл-дабл»: 22 очка (4 з 5-ти двоочкових, 2 з 4-х триочкових, 8 з 10-ти штрафних), 12 підбирань (3 в атаці і 9 в захисті) і 10 результативних передач на рахунку нашого лідера! Ну а 6 блок-шотів у виконанні Вероніки Любінець - на даний момент рекорд нинішнього відбору на Євробаскет.

Однак все ж хотілося б побажати нашій команді попрацювати над володінням м'ячем, щоб уникнути непотрібних втрат. Та й в захисті справи йшли не кращим чином: занадто часто українки дозволяли суперницям кидати по кільцю протягом однієї атаки - по два, а то і по три рази! Бо ж на нас чекає зустріч з лідером групи. Хоча на даний момент лідером є якраз збірна України, але команда Бельгії має матч в запасі, який майже напевно виграє у Португалії. З нетерпінням і надією чекаємо суботнього поєдинку з бельгійками.

Відбір чемпіонату Європи-2021. Група G. 3-й тур.

Україна - Фінляндія – 84:66 (22:25; 28:14; 20:17; 14:10)

Україна: Віта Горобець, Юлія Мусієнко, Уляна Дацко, Ольга Сивакова, Влада Гозалова, Єлизавета Мітіна, Аліна Ягупова, Дар'я Дубнюк, Владислава Волошина, Людмила Науменко, Вероніка Любинець, Олена Бойко.

Фінляндія: Санні Туомісто, Софія Пеландер, Еліна Коскіміс, Маріанна Калин, Лінда-Лотта Леторанта, Анніка Холопайнен, Аннііна Ейянен, Джанетта Аарніо, Хенна Сандвік, Сага Укконен, Лотта-Май Лахтінен.

Спорткомплекс: Pavilhão Multiusos de Odivelas (Одівелаш, Португалія).

Арбітри: Андрада Ксендер (Румунія), Саймон Ансворт (Великобританія), Маріон Ортіс (Франція).

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.