Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2020, 15:02
28725
39

10 найдорожчих тінейджерів українського футболу

Sport.ua - про найбільш дорогих українських гравців у віці до 20 років

| Оновлено 12 листопада 2020, 15:02
28725
39
10 найдорожчих тінейджерів українського футболу
ФК Динамо

Нещодавно ми, на основі даних порталу Transfermarkt, визначили найбільш цінних молодих футболістів у світовому футболі станом на сьогоднішній день. У тій топ-10 знайшлося місце для багатьох відомих зарубіжних футболістів, однак жодного українця в цій компанії не виявилося.

Читайте також: 10 найдорожчих тінейджерів світового футболу 

Сьогодні ми виправляємо цю прогалину, представляючи вам десятку найбільш дорогих молодих футболістів з українським паспортом. Головний його критерій - вік гравця не повинен перевищувати 20 років. Що ж, подивимося, хто входить до подібної «когорту обраних»...

10. Микита ТЕПЛЯКОВ - 125 тисяч євро

Вік: 19 років
Клуб: «Метал»

Микита Тепляков футболом починав займатися на Житомирщині, а також в Харківському училищі фізкультури, перш ніж влітку 2019 року перебратися в російський «Сочі». За кордоном кар'єра у Теплякова не склалася, він провів ряд поєдинків в молодіжній першості Росії, але в тамтешній Прем'єр-лізі так і не засвітився. На початку жовтня Тепляков на правах вільного агента повернувся в Україну, де підписав угоду з друголіговим «Металом». Поки провів за харків'ян тільки 2 поєдинки у Другій лізі, виходячи на заміну. Грає на позиції лівого захисника, хоча здатний діяти і на фланзі півзахисту. Відзначимо, що за останній рік, за оцінками Transfermarkt, вартість контракту Теплякова зросла з 25 до 125 тисяч євро.

8-9. Данило КРАВЧУК - 200 тисяч євро

Вік: 19 років
Клуб: «Ворскла»

Данило Кравчук є вихованцем академії столичного «Арсенала», проте з 2018 року значиться в структурі «Ворскли». Після виступів у молодіжній першості України, Кравчук нарешті зумів дебютувати в УПЛ 31 травня нинішнього року, коли вийшов на заміну в кінцівці домашнього для полтавчан матчу проти «Львова» (1:1). Всього до нинішнього моменту провів в чемпіонаті України 10 матчів, відзначившись 1 забитим м'ячем (у воротах «Львова» в поєдинку, який відбувся 3 липня і приніс нічию 2:2). Виступає на позиції флангового нападника, хоча також здатний закрити і позицію в центрі атаки. Нинішній контракт Кравчука з «Ворсклою» розрахований до літа 2022 року.

8-9. Михайло МУДРИК - 200 тисяч євро

Вік: 19 років
Клуб: «Десна» (в оренді з «Шахтаря»)

Мабуть, немає жодного вболівальника УПЛ, який би до нинішнього моменту не чув про Михайла Мудрика. Він дуже рано дебютував у першій команді «Шахтаря», коли Паулу Фонсека випустив тінейджера на заміну на 69-й хвилині кубкового протистояння з «Олімпіком» замість Жуніора Мораеса. Швидко закріпитися в першій команді «гірників» Мудрику не вдалося, а тому в березні минулого року донецький клуб відправив вінгера набиратися досвіду в оренду в «Арсенал-Київ», де Михайло і дебютував на рівні УПЛ. У серпні 2020-го «гірники» вирішили віддати Мудрика в оренду вже «Десні», де Михайло в 7 матчах відзначився поки лише 1 «гірчичником», хоча в цілому його гра дуже імпонує наставнику чернігівчан Олександру Рябоконю. Відзначимо, що контракт Мудрика з «Шахтарем» розрахований до літа 2023 року, а його трансферна вартість, за оцінками Transfermarkt, за останній рік не змінилася.

6-7. Арсеній БАТАГОВ - 400 тисяч євро

Вік: 18 років
Клуб: «Дніпро-1»

Батагов є вихованцем харківського футболу, але в 2017 році переїхав до академії «Дніпра», звідки згодом перейшов у «Дніпро-1», де встиг досить швидко дорости до гравця першої команди. Дебют Батагова в УПЛ відбувся 31 липня 2019 року, коли Дмитро Михайленко довірив юному опорному хавбеку місце в стартовому складі на матч проти «Олімпіка» (2:0). Всього на рахунку Арсенія вже 33 поєдинки за «Дніпро-1», в яких він відзначився 1 голом і 2 асистами. Батагов по праву нині вважається одним з найбільш перспективних і багатообіцяючих опорників українського футболу. Його контракт з «дніпрянами» закінчується влітку 2022 року, а за останні 12 місяців трансферна вартість гравця зросла на 100 тисяч євро.

6-7. Руслан НЕЩЕРЕТ - 400 тисяч євро

Вік: 18 років
Клуб: «Динамо»

Про Руслана Нещерета більшість вітчизняних шанувальників футболу нічого не чула до недавнього поєдинку «Динамо» в Лізі чемпіонів проти «Барселони», коли юному воротарю довелося дебютувати в рядах «біло-синіх» через коронавірусну інфекцію у Георгія Бущана та Дениса Бойка. Втім, в середовищі фахівців про талант Нещерета балакають уже досить давно. Він володіє відмінними фізичними даними, як для воротаря, а також досить спокійний і збалансований в грі на останньому рубежі. Звичайно, помилки у Нещерета трапляються, що показали останні поєдинки Руслана в «Динамо», проте в його віці це логічно і прогнозовано. За останній рік трансферна вартість Нещерета зросла вдвічі - з 200 до 400 тисяч євро. Його контракт з «Динамо» розрахований до 31 грудня 2024 року.

5. Павло ІСЕНКО - 500 тисяч євро

Вік: 17 років
Клуб: «Ворскла»

Ще один воротар в нашому списку Павло Ісенко став широко відомий в українському футболі в минулому сезоні, коли допоміг «Ворсклі» вийти у фінал Кубка України, вийшовши на серію післяматчевих пенальті з «Маріуполем», і зробивши кілька фантастичних сейвів. 3 липня молодий воротар дебютував в УПЛ, зігравши у виїзному поєдинку проти «Львова» (2:2). Завдяки яскравому дебюту ціна на Ісенка злетіла досить високо з самого початку, і нині становить півмільйона євро. Відзначимо, що в поточному сезоні Ісенко поки грає за «Ворсклу» в чемпіонатах України U-21 і U-19.

4. Анатолій ТРУБІН - 800 тисяч євро

Вік: 19 років
Клуб: «Шахтар»

Ми наближаємося до трійки найдорожчих українських тінейджерів, але поки на четвертій позиції знову бачимо воротаря - Анатолія Трубіна з «Шахтаря». Як і у випадку з Нещеретом, про талант цього молодого кіпера говорять уже кілька років, а свій дебютний матч за «гірників» він провів в УПЛ ще 26 травня 2019 року, коли Паулу Фонсека виставив його в основі на «Маріуполь» (4:0). З тих пір Трубін провів за першу команду «Шахтаря» вже 17 матчів, встигнувши в нинішньому сезоні дебютувати в Лізі чемпіонів. Після проблем з коронавірусом у Андрія Пятова, Луїш Каштру все більше і більше довіряє місце в воротах Трубіну, а тому зараз сказати, хто буде основним воротарем «Шахтаря» до кінця нинішнього сезону дуже складно. Відзначимо, що контракт Трубіна з «гірниками» розрахований до літа 2024 року, а його трансферна вартість за останній рік зросла вдвічі - з 400 до 800 тисяч євро.

3. Ілля ЗАБАРНИЙ - 1 мільйон євро

Вік: 18 років
Клуб: «Динамо»

Широкій публіці Іллю Забарного відкрив Мірча Луческу, який на тлі кадрової кризи в обороні «Динамо», почав довіряти місце в складі вихованцю клубної академії киян. За короткий період Забарний встиг дебютувати не лише в УПЛ, але й в Лізі чемпіонів та навіть національній збірній України. Недивно, що досить успішна гра молодого центрбека привела до стрімкого зростання його трансферної вартості - буквально за пару останніх місяців вона злетіла з 50 тисяч до 1 мільйона євро, за оцінками Transfermarkt, хоча далеко не факт, що боси «Динамо» погодяться відпустити Іллю за таку суму, якщо її хтось запропонує «біло-синім». Відзначимо, що не так давно «Динамо» встигло підписати з Забарним новий контракт, за умовами якого він буде грати у стані киян до літа 2025 року.

2. Георгій ЦІТАІШВІЛІ - 1,5 мільйони євро

Вік: 19 років
Клуб: «Динамо»

Цей швидкий і технічний вінгер встиг заявити про себе ще в минулому сезоні, коли більш-менш регулярно почав залучатися до виступів в першій команді «Динамо». З приходом на тренерський місток киян Мірчі Луческу, здавалося, шанси Цітаішвілі застовпити за собою місце в основі досить великі, особливо на тлі літньої кризи в грі Циганкова. Однак потім Віктор раптом різко поліпшив кондиції і почав демонструвати фантастичну ефективність, через що Цітаішвілі поки знову більше часу проводить в запасі, але Луческу не перестає повторювати, що його час незабаром прийде. Поточний контракт Георгія з «Динамо» розрахований до кінця 2023 року, а трансферна вартість футболіста за останній рік зросла з 1 до 1,5 мільйонів євро.

1. Данило СІКАН - 1,8 мільйони євро

Вік: 19 років
Клуб: «Маріуполь» (в оренді з «Шахтаря»)

Вихованець львівських «Карпат» Данило Сікан дебютував в УПЛ в рядах рідної команди ще влітку 2018 року, проте незабаром був проданий «зелено-білими» в «Шахтар» за 150 тисяч євро. Проявити себе в стані «гірників» талановитому форварду поки не вдається, у зв'язку з чим донецький клуб вдруге відправляє Сікана набиратися досвіду в оренду в «Маріуполь». Лише в нещодавньому поєдинку приазовців проти «Олімпіка» Данилу вдалося забити свій перший гол в УПЛ, що правда, з пенальті, хоча на торішньому чемпіонаті світу U-20, який проходив у Польщі, Сікан посів друге місце в списку бомбардирів з 4 голами в 6 матчах. Контракт Сікана з «Шахтарем» діє до літа 2023 року, а його трансферна вартість за останні 12 місяців знизилася з 2 до 1,8 мільйонів євро.

Олексій Сливченко
Оцініть матеріал
(160)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фани Арсенала насмішками провели Зінченка на заміну в грі з Астон Віллою
Футбол | 15 квітня 2024, 12:59 16
Фани Арсенала насмішками провели Зінченка на заміну в грі з Астон Віллою

Олександр переживає непрості часи в лондонському клубі

Довбик побив бомбардирський рекорд Саленка, що протримався 30 років
Футбол | 15 квітня 2024, 12:12 8
Довбик побив бомбардирський рекорд Саленка, що протримався 30 років

У сезоні 1993/1994 Олег Саленко забив за «Логроньєс» 16 м'ячів у чемпіонаті Іспанії

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Смехотворные суммы фигурируют,до бразильских вундеркиндов,как до Марса
DK1961
Сикан дороже всех??? Не смешите...
Олександр Мартинюк
Сікан забив свій ПЕРШИЙ гол в дорослому футболі в останньому матчі УПЛ . Здається за 1,5-2 роки. Такий собі перехід в дорослий футбол.
З.І. Забив з пенальті
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Посмотрел суперматч двух суперсборных: Молдавия - Россия 0:0!!!!!!!
До этой игры молдаване сохраняли свои ворота неприкосновенными только с Андоррой и Сан-Марино. Так что орлы Черчесова вошли в историю. Точнее вляпались.
Думаю, что в Турции и Сербии сборной России мало что светит. Мастурбировать дзюбам проще...
Артур Смайл
Мда
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maslyaspor
А що до " смехотворных сумм" то же не вечір.А з приводу бразіл то є таке да й до Голандії ще як до Марсу.
shoko
Видел вживую игру Мудрика и Трубина(за ШД),Сикана(за Карпаты),Цитаишвили (за ДК) и Нещерета с Забарным (за ДК) на уровне финалов ДЮФЛУ Ю-16 Ю-17...Мудрик топ..он самый дорогой и самый востребованный игрок атакующего плана из молодого поколения - причём не только украинскими клубами..он готовый комерческий продукт и для Европы..посмотрите его первый матч за Десну и толпы юных фанатов с криками Мудрик,Мудрик..на него уже равняется юное поколение..и за него уже давали ШД 1.7 ляма мёртвых президентов и ШД отказал посчитав сумму мизерной.. проблема в голове..рано поймал звезду и зп 10 т у.е. в месяц этому поспособствовала...посмотрим..Сикан очень работоспособный и качественный нап.-лучше Супряги,видел одновременно их на поле в 2 командах противниках..но они разноплановые так что субъективное мнение..Цитаишвили- ас дриблинга,как и Булеца..но командные действия - это не их..Трубин-сырой,много ошибается..Нещерет,просто неплохой вратарь..второй такой себе Жора Бущан..неплохой вратарь в определённых компонентах..Забарный при правильном подходе к работе может стать вторым Головко..не суперзвезда-но стабильный надёжный цепкий центрбек..Попов - фонарь..агрессивный фонарь..толку не будет если не пересмотрит своё поведение на поле..остальных не знаю лично в игре..цены взяты с потолка..повторюсь - пока реальные деньги предлагают только за Мудрика 1,5-1.7 млн..Когда говорите за Забарного лям мало,вспомните за сколько продали Михайличенко из Зари в Бельгию за Забарного сейчас лям никто не даст..не больше 500 тысяч..
Игорь Петров
Бразилия пятикратный чемпион мира, давшая мировому футболу звезду планетарного масштаба Пеле , полтора десятка футболистов мирового уровня , начиная от "черного бриллианта" Леонидаса и заканчивая Неймаром, и несколько сотен игроков высшего класса,, естественно по всем законам маркетинга их молодежь ценится на порядок выше, чем в других странах , не говоря уже про Украину . Где на футбольной карте мы и где Бразилия .
Trasher311987
Скоро к ним присоединится Ванат, Судаков, Вьюник, Волошин.
Александр Шевченко
Кроме Забарного, здесь некого больше выделить.
Robert Monroe
Суммы, как я понимаю, с трансфермаркета взяты - это считай с потолка.
Того же Забарного за такие смешные деньги никто не продаст сейчас.
Хотя его скоро наверняка переоценят и накинут ещё пару миллионов.