Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2020, 13:51
32326
173

Кадра показала клас. Збірна України програла Польщі в товариському матчі

Команда Андрія Шевченка веде підготовку до матчів Ліги націй

| Оновлено 12 листопада 2020, 13:51
32326
173
Кадра показала клас. Збірна України програла Польщі в товариському матчі
УАФ

Збірна України з відомих причин знову зазнала серйозних змін. Нагадаю, якщо в попередніх матчах Андрій Шевченко через коронавірус не міг розраховувати на велику кількість гравців «Шахтаря», то тепер в такому ж становищі опинилися київські динамівці. Втім, склад українців виявився цілком боєздатним, а воротарську позицію зайняв Андрій Лунін. У господарів поля з різних причин теж не було багатьох досвідчених футболістів на чолі з Робертом Левандовскі, так що це цілком вирівнювало шанси суперників на успіх.

Перший небезпечний момент у цьому матчі створили гості. На 8-й хвилині Олександр Зінченко отримав передачу на половині поля суперників і наважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика. М'яч летів прямо у ворота, але Лукаш Скорупські з труднощами, але парирував м'яч. А ще за три хвилини українці заробили пенальті. Це Павел Бохневіч в боротьбі за м'яч у своєму штрафному майданчику збив Андрія Ярмоленка і сам потерпілий вирішив пробити з одинадцятиметрової позначки. Бив капітан збірної України в правий від себе кут воріт, але влучив у штангу.

Українська команда продовжувала володіти ігровою перевагою і на 15-й хвилині Олександр Зінченко вдруге вирішив перевірити реакцію воротаря збірної Польщі - той знову зіграв надійно. На 18-й хвилині Лукаш Скорупські чітко зафіксував м'яч у себе в руках після небезпечного удару Романа Яремчука, який справа увірвався до штрафного майданчика господарів поля. А на 21-й хвилині Віктору Коваленку не вистачило зовсім трохи, щоб завершити комбінацію за участю Андрія Ярмоленка та Романа Яремчука.

Тільки після цього поляки, схоже, згадали, що вони грають вдома і стали більш активніше діяти в атаці. Так, на 23-й хвилині Аркадіуш Мілік на великій швидкості наблизився до воріт нашої команди, але з ударом у нього не вийшло і Андрій Лунін м'яч забрав. А буквально через хвилину Пшемислав Плахета несподівано пробив з правого кута штрафного майданчика і тут вже голкіперу гостей довелося демонструвати свою майстерність, в стрибку парируючи важкий м'яч.

На деякий час гра заспокоїлася і обидві команди стали більш надійніше діяти в обороні. При цьому невелика перевага була у господарів поля. Але до небезпечних моментів справа не дійшла. Українці намагалися більше діяти на контратаках і одна з них на 38-й хвилині могла завершитись успішно. Олександр Зінченко точною передачею знайшов Романа Яремчука і той практично повторив свій удар, який був двадцятьма хвилинами раніше. Знову Лукаш Скорупські вибрав правильну позицію у воротах і зіграв надійно.

І тут, як грім серед ясного неба, помилився наш воротар Андрій Лунін. На 40-й хвилині він чомусь вирішив вибігти далеко з воріт на допомогу Миколі Матвієнку. Лунін першим встиг до м'яча, але зіграв невдало і круглий опинився у Петра Зелінські. Той, не довго думаючи, зробив передачу на відкритого Кшиштофа Пьонтека, якому залишалося тільки здалеку поцілити вже практично у порожні ворота. Що гравець збірної Польщі зробив майстерно.

Ось так на перерву суперники пішли за мінімальної переваги поляків, хоча, відверто, шансів забити гол було набагато більше у підопічних Андрія Шевченка.

На самому початку другого тайму на 46-й хвилині Олександр Зінченко в черговий раз завдав прицільного удару по воротах господарів поля і знову Лукаш Скорупські був на місці. Потім в збірній України могли відзначитися два гравці, які вийшли на заміну. Але удару Марлоса на 50-й хвилині трохи не вистачило влучності, а потім на 52-й хвилині Віктор Циганков пробив з правого флангу - в цьому епізоді польський воротар у стрибку відбив м'яч на кутовий.

П'ятнадцять хвилин після перерви пройшли за переваги українців, проте на 61-й хвилині гол знову забили поляки. Недалеко від штрафного майданчика гостей вони отримали право на стандарт. Після його розіграшу пішов простріл зліва в район лінії воротарського майданчика, де не прикритим опинився Якуб Модер, який щойно вийшов на заміну. Перший його удар головою прийшовся в штангу, проте Модер знову виявився спритнішим за всіх і добив м'яч у сітку воріт Андрія Луніна.

Незважаючи на такий невдалий розвиток подій, збірна України продовжувала шукати можливості для того, щоб вразити ворота господарів поля. Особливо близькі до цього наші футболісти були на 76-й хвилині, коли Марлос точним пасом вивів один на один з воротарем Віктора Циганкова. Гол, здавалося, буде неминучий, але українець пробив поруч зі штангою. Ще раз на 87-й хвилині також неточно здалеку пробив Сергій Сидорчук.

В підсумку 2:0 на користь збірної Польщі і для Андрія Шевченка знову буде серйозний привід для аналізу перед майбутнім матчем з Німеччиною у Лізі Націй.

Товариський матч.

Польща - Україна - 2:0

Кшиштоф Пьонтек (40), Якуб Модер (63)

Ігор Харатін (61)

На 12-й хвилині Андрій Ярмоленко не реалізував пенальті (штанга)

Польща: Лукаш Скорупськи, Мацей Рибус (Аркадіуш Реца, 79), Павло Бохневич, Себастьян Валюкевич, Роберт Гумни (Бартош Берешиньскі, 79), Петро Зелінськи (Каміль Южвяк, 46), Яцек Гуральські (Кароль Лінетт, 62), Матеуш Кліх, Пшемислав Плахета (Себастьян Шиманьськи, 84), Кшиштоф Пьонтек, Аркадіуш Мілік (Якуб Модер, 62).

Україна: Андрій Лунін, Богдан Михайличенко, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Юхим Конопля (Валерій Бондар, 63), Євген Макаренко, Олександр Зінченко (Ігор Харатін, 56), Віктор Коваленко (Сергій Сидорчук, 77), Олександр Зубков (Віктор Циганков, 46), Андрій Ярмоленко (Ромеро Марлос, 46), Роман Яремчук (Жуніор Мораєс, 46).

Арбітр: Мануель Шутенгрюбер (Австрія)

Стадіон «Шленськи» (Хожув, Польща)

ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 173
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonjovi
какой класс показала Польша? Наши сами себе привезли голы и не реализовали кучу моментов.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avtv5555
Главный вывод. В сборной должен играть вратарь который имеет игровую практику.
Ярослав Лапшенков
Игра, не считая ляпа Лунина, непонятного мне нахождения Коваленка на поле почти весь матч, не такая уж и плохая. Ушел Зинченко - провалился центр. Он удивил - бегал по всему полю и пытался из глубины начать атаки. Он - креатив. Понравился Цыганков. Харатина можно больше не звать. Страшно бокопорит и ничего интересного не показывает. У игрока должно быть либо мастерство, либо талант, либо стремление. У Харатина нет НИЧЕГО.
Кривцов как всегда плохо. Зубков уже смотрится поинтереснее. Может с него че и вырастит. Ярмола - ярмола. Конопля в атаке пытался сделать все по простому чтоб не ошибиться. В итоге вместо перспективных пассов он вешал в поляка... В защите - ужасно. Как вообще сейчас учат играть в футбол? Уже не первый раз вижу как фланговый защитник ожидает мяч за спиной у атакующего игрока соперника, после чего тот просто убегает, а Конопля остается зади...
Mac_Gyver
Не показала кадра никакого класса. Затолкали всё что у них было. Шева же обкатал 3й состав.
Oxrannik.ua
Не понимаю за что сидорчука вызывают мля?
Ukraine_Kiev_Fan
В общм ТО Таке. Шева даже снял Зину, чтобы он был свежим к швейцарцам. Ну Бущан меня в воротах больше впечатлил с испанцами. Пожелаем всем удачи)
dd dent
Лунин если такое в Реале покажет то может в сл раз и не выйти, наши конечно бокопоры, начали хорошо могли выиграть, а в итоге как всегда, второй тайм вообще уг
Тарас Чубак
Висновок по матчу: куди краще ніж той же матч зі Швейцарією(я про гру, а не результат). Яремчук може і не забив, але грав дійсно круто, чувак обігрує, комбінує і біжить, а то Мароєс, щось у збірній не пре. Макаренко непогано грає уже другий матч, атаки в принципі перекусував та і техніка на рівні. Циганкова пора робити пріоритетним гравцем на правий фланг, ну і Зіна дуже виділявся, йому треба тікати з Сіті і грати у центрі, ще й краще ближче до правого флангу, тут він максимально крутий. Про Луніна без коментарів поки, і замість Кривцова я б пока ставив Забарного, разом з Матвієнко може вийти досить швидкий захист
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Женя Матийчук
ПЫ.СЫ. да и пропущенные голы больше наша заслуга чем старания поляков.
Тарас Чубак
Мда, срачі на спорт юа походу ніколи не закінчаться. Але найцікавіше, що й подискутувати немає з ким бо об'єктивності із за своєї ворожнечі нуль. Як наприклад, ну як можна вважати, що Миколенко не тягне основу, якщо ну очевидно ж що це кращий лз в Україні, це все одно що сказати, що Степаненко не тягне основу збірної, та різниця лише у тому що одного є ким замінити, а замінити іншого проблема. + Коваленко окрема тема, хлопця шкода, але ну як можна не бачити, що чувак за 4 роки у збірній ну майже нічого не показав, а викликається і, головне, грає регулярно, у той же час коли умовний Буяльський шансів майже не отримував, а грає пару останніх сезонів на досить непоганому рівні.
Футбол в квадрате
Ну главное что была игра, а вот реализацию надо подтянуть!
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Волков
СПОРТ ЮА, ваша страница превратилась в базар, а не в полемику по поводу игры ФУТБОЛ. Забаньте этих недоразвитых "экспертов", и интересней будет выходить на вашу страницу.
футфан
Гра була досить непоганою, за моментами нічим не поступились полякам. Госпожа удача сьогодні не на нашому боці. Але це товарняк. Хочу ще добавити, ау народ коли грає збірна то грає збірна!!!! Немає ніяких кротів, хомячків, мусорів і т.д.
Mac_Gyver
Хотелось бы, чтобы в центре обороны вместо Кривцова играл кто-то пошустрее и помоложе. Тот же Забарный.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
неплохо вроде бы играли, но....а Мораес шлак!