Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 листопада 2020, 00:37
26350
25

Польща – Україна. Прогноз і анонс на товариський матч

Генеральна репетиція напередодні вирішальної сутички в Лізі націй

| Оновлено 12 листопада 2020, 00:37
26350
25
Польща – Україна. Прогноз і анонс на товариський матч
УАФ

Одинадцятого листопада збірна України зіграє контрольний поєдинок зі збірною Польщі. Гра відбудеться в Хожуві на стадіоні «Шльонський». На жаль, поєдинок відбудеться без глядачів - через епідемію коронавірусу.

Для обох збірних «товарняк» стане останньою репетицією напередодні вирішальних матчів Ліги націй. Після «побачення» з поляками українці зіграють зі збірними Німеччини і Швейцарії. В принципі, українці після чотирьох турів не втратили шансів навіть на перше місце (у нас, як і у німців, шість очок, на один бал менше, ніж у іспанців). Але якщо реально дивитися на речі, то головна наша задача - зберігати елітну прописку в цьому турнірі і надалі. А ось поляки в своїй групі Ліги націй лідирують. Після гри з Україною їм належить два важливих поєдинки - проти національних команд Італії та Нідерландів. За великим рахунком, навіть чотири здобутих бали можуть гарантувати «червоно-білим» підсумкове перше місце.

Суперники до очної зустрічі підходять на тлі помітних кадрових проблем. У зв'язку з цим тривожним рефреном знову звучить СOVID-19, але і не тільки він: травмованих по обидва боки «барикад» вистачає. Однак, за словами наставника поляків Бжечека, незважаючи на різного роду труднощі, в грі з українцями він дасть перепочинок лідерам «репрезентації». Крім того, тренер не зможе розраховувати на півзахисника Кандзьора з «Ейбару»: у Даміана зараз проблеми в клубі, і футболіст попросив не викликати його на найближчі поєдинки збірної. Через коронавірус не зможуть зіграти голкіпер «Фіорентини» Дронговськи і захисник «Легії» Карбовник.

У візаві Бжечека проблеми куди серйозніші. Не такі, звичайно, як перед грою проти збірної Франції, але колір настрою Андрія Шевченка напевно далекий від райдужного. Головні втрати - динамівці, які захворіли на коронавірус. До того ж, багато і травмованих. Як наслідок, мінімум лінія захисту нашої національної команди в грі з поляками буде експериментальною.

Навряд чи Шевченко виставить звичну пару центрбеків Матвієнко - Кривцов, оскільки Сергій останнім часом взагалі не має ігрової практики. Швидше за все, в парі з Матвієнком вийде його одноклубник Бондар. Непросте питання і щодо правого крила захисту. З доступних гравців на цій позиції - лише Конопля. Не надто великий вибір і на протилежному фланзі - Соболь або Михайличенко.

А ось серед півзахисників проблеми вибору немає. Є швидше справжній головний біль - кого ж вибрати, адже на кожну позицію є фактично по два кандидати. З одного боку, серед гравців середини поля є, скажімо так, більш звичні і традиційні кандидати з претензією на основний склад, а є «дублери». Однак не факт, що Андрій Миколайович виставить відразу всіх лідерів у Хожуві: швидше за все, деяких гравців побереже для матчів Ліги націй.

Матч обіцяє бути конкурентним і бойовим. Суперники - приблизно одного рівня. Та й за манерою гри схожі. Експериментальний вид нашого захисту нівелюється відсутністю в стартовому складі господарів їхньої головної зірки Роберта Левандовскі. Тому, швидше за все, поєдинок не буде рясніти небезпечними моментами, і буде мати швидше «закритий» характер, а долю протистояння може вирішити один результативний удар.

Матч в Хожуві стане дев'ятим за ліком поєдинком збірних України і Польщі. Поки що у взаєминах повний паритет: команди здобули по три перемоги, ще два поєдинки завершилися внічию.

Єжи ЖЕЧЕК, головний тренер збірної Польщі:

- Ті виконавці, які брали участь в матчах Ліги чемпіонів і Ліги Європи, а також багато грали за свої клуби в національних чемпіонатах, в грі з Україною будуть відпочивати. І це стосується не тільки Роберта Левандовскі. Як і в жовтні, ми будемо тасувати склад, і навряд чи хтось проведе на полі всі три матчі. В цілому, це буде залежати від стану здоров'я футболістів. Незважаючи на це, у всіх трьох поєдинках ми будемо прагнути до перемог.

Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер збірної України:

Я радий, що ми зіграємо проти збірної Польщі. За останні десять років команда сильно додала. Чудова збірна, і ми раді зіграти з цим суперником. Можливо, час не найкращий, що пов'язано з коронавірусом. Думаю, як і мій колега, ми плануємо дати шанс зіграти тим, хто мало грав, дати шанс проявити себе. Упевнений, матч буде напруженим.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Орієнтовні склади:

Збірна Польщі: Щенсни, Кендзьора, Глік, Беднарек, Реца, Гросицьки, Кліх, Лінетті, Гуральськи, Южвяк, Мілік.

Збірна України: Лунін, Конопля, Матвієнко, Бондар, Соболь, Макаренко, Зінченко, Зубков, Циганков, Ярмоленко, Яремчук.

 

11 листопада, середа

Польща — Украина
Хожув. Стадіон «Шльонський». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Мануель Шюттенгрубер (Австрія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
 
  • 2.34
  • 3.32
  • 3.13
Сделать ставку
 
  • 2.31
  • 3.45
  • 3.15
Сделать ставку
 
  • 2.33
  • 3.45
  • 3.15
Сделать ставку

Опитування

Голосів 215
Спрогнозуйте результат товариського матчу між збірними Польщі та України, який відбудеться 11 листопада в Хожуві.

Велика перемога збірної Польщі

23 голоса 10.7 %

Мінімальна перемога збірної Польщі

49 голосів 22.79 %

Нічия

72 голоса 33.49 %

Мінімальна перемога збірної України

55 голосів 25.58 %

Велика перемога збірної України

16 голосів 7.44 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Ждем победы!
По составу, убежден, многое окажется совсем иначе
StrikeX
А всі забули мабуть, що Макаренко теж може лівого захисника грати. А Соболь недавно в Бельгії грав у обороні справа. Так що варіації є
mayakovskiy2
Жесть, какой блин Бондарь? Этого перепуганный Шахту плавит в каждом матче. С Рухом обосрался, с Ворсклой 1 привез и еще 3 чудом из-за него не забили. Гладбах это вообще бенефис Бондаря. Я хоть и болею за ШД но это чудо в перьях можно изредка ставить в чемпионате. Какая блин сборная?
Алексей Голяченко
Думаю будет победа Украины
UKRAINE FAN
У Лунина может быть дебют в сезоне. Так и будет до 2024 года играть только в сборной!
валерий андриенко
НУ СКАЖИТЕ, ПЛИЗ, ЗАЧЕМ В ТАКОЙ ЭПИДЕМ ОБСТАНОВКЕ ТАКИЕ ИГРЫ, ИЛИ МЫ СМОТРИМ НА ДРУГИЕ СТРАНЫ, ГДЕ МЕДИЦИНА НА ПОРЯДДОК ВЫШЕ НАШЕЙ, ДА И ЗАБОТА ГОСУДАРСТВ О ЛЮДЯХ НЕ ЧЕТА НАШИМ. НУ РАЗ ТАКОЕ СЛУЧИЛОСЬ, ДАВАЙТЕ ПОБЕРЕГЕМ СЕБЯ И ОКРУЖАЮЩИХ, ЭТО ВСЕ ПРИХОДЯЩЕЕ И УХОДЯЩЕЕ, А ЖИЗНЬ БЛИЗКИХ И НЕ БЛИЗКИХ ЛЮДЕЙ ДОРОЖЕ!!!
футфан
Хороший спаринг перед матчами ліги націй. На мій погляд будь-який результат буде позитивним крім розгромної поразки...
Тарас Чубак
Хотілося б побачити у центр і поля Малиновського, і Зінченка враховуючи що не буде Степаненка, бо ця парочка скоріше за все буде основною на декілька років, а без Степана вони майже і не грали разом. Насправді позиція опорника у збірній дуже крихка, крім Степана є лише Сидор, та і як показала практика обидва ще ті дуболоми, а дургий ще менш надійний у цьому плані, червоних карток аж за край. Інші за профайлом не такі і класні руйнівники і взагалі невисокого рівня. Плюс залишив би у пару до Матвієнка Забарного, по перше є вже досвід та і перетасовувати постійно центр оборони до надійності не призведе, хай вже дограє ЛН. А дебют Бондаря відтягнув до того як повернеться Попов, хотілося б побачити цю зіркову парочку у дії разом, бо порізно поки не все виходить, плюс на звичних для них лцз і пцз відповідно
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
99460
Если Цыганков будет играть , счёт 3-1 , если нет 3-0 !!!
Trasher311987
Сыграйте на опережение отправьте игроков Динамо домой, заболеет вся сборная
Trasher311987
Какой Циганков Марлос должен играть.
Нафига у нас игры в лч.
Шева только Шахтер.
Никаких циганковых, сидорчуков забарных.
3 игры 3 игры чтобы они были на лавке.
alekos59
Бондарь - суперстар, охренеть !
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил