Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 листопада 2020, 07:37
16125
5

Завершена гегемонія Росії! Українець Анікєєв став чемпіоном світу з шашок

У турецькій Анталії українець виграв ЧС з шашок-100 у швидкій програмі

| Оновлено 11 листопада 2020, 07:37
16125
5
Завершена гегемонія Росії! Українець Анікєєв став чемпіоном світу з шашок
Facebook. Юрій Анікєєв (у центрі) - чемпіон світу з шашок-100

У турецькому місті Анталья відбувся чемпіонат світу 2020 по шашок-100 у швидкій та блискавичної програмах. Грандіозного успіху домігся український спортсмен Юрій Анікєєв, який став чемпіоном світу та порушив гегемонію російських спортсменів у цьому виді спорту.

Про те, як проходив турнір, спеціально для Sport.ua розповів головний суддя ЧС-2020, міжнародний арбітр FMJD Віталій Попруга з Кам'янського:

«Не дивлячись на ряд складнощів, що виникли через всесвітню пандемію, в чемпіонаті світу з шашок-100 взяло участь чимало сильних та досвідчених гравців. Протягом двох днів, 7 і 8 листопада, 34 спортсмена з України, Росії, Латвії, Естонії та Туреччини розігрували по два комплекти медалей серед чоловіків і жінок у турнірах з швидкої (рапід) та блискавичної (бліц) гри. Кількість країн могла б бути більшою, але в останній момент у багатьох бажаючих приїхати виникли труднощі на кордоні їх країн. Швидше за все, у зв'язку з цим ми стали свідками рідкісного для шашок випадку, коли жінок-учасниць було більше ніж чоловіків.

Україну на цих змаганнях представили гросмейстер Юрій Анікєєв (Харків), а також майстри спорту Юрій Бобков, Денис Меженін, Анна Дмитренко (всі – із Запоріжжя) та Василь Пікіняр (Вінниця). Найкраще виступив один з провідних спортсменів країни Юрій Анікєєв. У турнірі з бліцу він розділив 2–3 місця, ставши бронзовим призером тільки за додатковими показниками.

А в рапіді Юрій Анікєєв [на фото ліворуч] і зовсім перевершив усіх суперників! Ключовою стала перемога в партії з неодноразовим чемпіоном світу з Росії Алєксандром Георгієвим [на фото праворуч]. Після цього результату українського спортсмена було вже не зупинити! Він по праву став чемпіоном світу 2020 року».

Після турніру міжнародний гросмейстер Юрій Анікєєв спеціально для Sport.ua розповів про свою перемогу в Туреччині:

«Турнір пройшов на хорошому рівні. Туреччина строго дотримується антивірусних заходів, тому на даний момент це одна з небагатьох країн, де проходять спортивні змагання. У турнірному залі грати було комфортно. До речі, цікаво, що одним рейсом до Туреччини наша збірна летіла з українськими легкоатлетами на чолі із стрибуном у висоту Богданом Бондаренко.

Виступом на турнірі я дуже задоволений. У стокліткові шашки результати мені даються складніше ніж на малій дошці, тому радий, що вдалося перемогти. Це вже друга моя золота медаль у швидкій програмі. На шляху до золота вдалося обіграти чинного чемпіона світу з шашок-100 Алєксандра Георгієва з Росії, що додає ще більше позитивних емоцій. У зв'язку з ситуацією навколо коронавіруса, в цьому році, схоже, це були мої останні змагання вживу.

Перемогу на чемпіонаті світу зі швидких шашок-100 у Туреччині присвячую моєму першому тренеру Сергію Михайловичу Бойко, який нещодавно через коронавірусну хворобу пішов у кращий світ. Бувши моїм тренером з 1993 по 2008 роки, він заклав в мене головне – щиру любов до шашок, сприяв моєму вихованню як шашкіста високого класу та зростанню як особистості».

Турнірна таблиця ЧС-2020 (швидка програма)

 
Микола Степанюк
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
Молодець - вітаємо!!!!!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Никоненко
Молодец. Поздравляю
Алексей Никоненко
Молодец. Поздравляю
Robert Monroe
У россиян теперь комплекс Турции после последних событий в Азербайджане