Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 грудня 2020, 09:32
4252
13

Маріуполь в Києві упустив перемогу над Олімпіком

Два м'ячі «азовці» забили з пенальті, господарі відігралися на 4-й компенсованій хвилині

| Оновлено 01 грудня 2020, 09:32
4252
13
Маріуполь в Києві упустив перемогу над Олімпіком

Перед матчем суперники були сусідами по турнірній таблиці, причому «олімпійці» випереджали майбутнього суперника на одне очко. Цікавим фактом була безкомпромісність підопічних Климовського, які жодного разу не зіграли внічию. Передбачити результат поєдинку було вкрай важко, проте можна було з упевненістю очікувати, що у грі двох атакуючих команд будуть забиті м'ячі.

Донецька команда активно почала гру, пресингуючи маріупольців великою кількістю гравців уже на чужій половині поля. Однак, в обороні номінальні господарі діяли не найкращим чином. Уже в перші 10 хвилин матчу азовці створили два просто вбивчих моменти для взяття воріт, але незбагненним чином ворота Кичака залишились недоторканими. Спочатку Сікан після прострілу партнера залишився один перед порожніми воротами, але пробив настільки невдало, що захисник «Олімпіка» зумів вибити м'яч практично з стрічки. Через кілька хвилин мав забивати вже Бондаренко, з п'яти метрів пробивши прямо в голкіпера.

Моменти маріупольців належним чином подіяли на господарів, які уважніше стали грати в обороні і в центрі поля, поступово вирівнявши гру. В середині тайму чудовий шанс вийти вперед вже мав «Олімпік», але Шахаб могутнім ударом метрів з десяти струсонув поперечину. Хіт-парад нереалізованих можливостей продовжив Сікан, який після подачі кутового головою пробив у штангу.

Гол назрівав, причому в будь-які ворота, а відкрили рахунок «олімпійці». На 36-й хвилині Гальчук не кращим чином відбив м'яч після дальнього удару Шахаба, першим на добиванні виявився Беніто, який з району кута воротарської вразив ближній нижній кут. Однак, хороші новини для господарів у першому таймі на цьому закінчилися. Кінцівка першої половини виявилася шокуючою для «Олімпіка». На 44-й хвилині Горбунов здорово відкрився на межі офсайду і після відмінної вертикальної передачі партнера, увірвався в штрафний, де його збив Кичак, а пенальті впевнено реалізував Сікан. А вже в компенсований арбітром час вкрай невдало в своєму штрафному зіграв Бабенко, який збив Сікана, після чого вже Мишньов точно пробив з 11-ти метрової позначки.

Свято атакуючого футболу продовжилося і після перерви. Суперники грали практично без центру поля, один за другим створюючи моменти для взяття воріт. На 56-й хвилині м'яч у черговий раз влучив у каркас воріт, коли після подачі кутового помилився на виході Кичак, але «Олімпік» після удару головою Горбунова врятувала поперечина.

Тільки в останній третині матчу темп гри впав, почала простежуватися втома, а господарі все рідше і рідше з'являлися біля володінь Гальчука. Було помітно, що віра донеччан в позитивний для них результат матчу потихеньку випаровувалася. Маріупольці впевнено контролювали хід подій, зовсім непомітними на полі стали лідери «Олімпіка» Шахаб і Тейшейра, яких Климовському довелося замінити задовго до закінчення матчу. На 72-й хвилині провал в опорній зоні «Олімпіка» завершився проходом Танковського, який з 20-ти метрів пробив точно в ближній нижній кут.

Здавалося, що «Маріуполь» може спокійно засушити гру і довести її до логічного закінчення. Однак, за 10 хвилин до закінчення зустрічі азовці знову пропустили необов'язковий гол, причому в цьому випадку спрацювала заміна Климовського. Гальчук зумів відбити удар Каргбо з близької відстані, але м'яч відскочив до Політила, який з 15-ти метрів пробив вже по порожніх воротах.

Час, що залишився до фінального свистка, гості провели в обороні, і практично до закінчення компенсованого арбітром часу нічого не дозволяли супернику. Але вже на 94-й хвилині Беніто скористався пасивністю захисників «Маріуполя», проскочивши до лінії воротарського, і віддав передачу Каргбо, якому залишалося закотити м'яч у порожні ворота.

Перемога дозволяла маріупольцям обійти в турнірній таблиці сьогоднішнього суперника і, як мінімум на кілька годин, піднятися на 5-е місце з відставанням всього в 2 очки від «Шахтаря», що йде другим. Однак, нічийний результат залишив команди на 6-му і 7-му місцях. У наступному турі «Маріуполь» проведе свій десятий виїзний матч поспіль, у Львові суперником азовців буде «Рух», а «Олімпік» на своєму полі зіграє проти «Зорі».

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Олімпік» - «Маріуполь» – 3:3

 Беніто (36), Політило (79), Каргбо (90+4) - Сікан (44, з пенальті), Мишньов (45+2, з пенальті), Танковський (73).

 Беніто (33), Завійський (58), Драме (62), Бабенко (75) - Мишньов (65).

«Олімпік»: Кичак, Ксьонз (Цимбалюк, 78), Драме, Снурніцин, Пасіч, Бабенко, Завійський (Романовський, 84), Тейшейра (Чогадзе, 70), Політило, Беніто, Шахаб (Каргбо, 70).

«Маріуполь»: Гальчук, Кирюханцев (Сагуткін, 90+1), Чоботенко, Биков, Стасюк, Чех, Танковський, Бондаренко (Біблік, 88), Мишньов, Сікан (Кулаков, 46), Горбунов (Очеретько, 57).

Стадіион: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)..

Арбітр: Денис Шурман (Київська область).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Вест Хем – Байєр – 1:1. Зрівняли рахунок та встановили рекорд. Відео голів
Футбол | 19 квітня 2024, 04:23 0
Вест Хем – Байєр – 1:1. Зрівняли рахунок та встановили рекорд. Відео голів

Дивіться відеоогляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Шевченко
Браво, киевские олимпийцы. Камбек из реал. Жаль, шавку до конца в будку не смогли зганать, но и так хорошо, что псина только чуть-чуть кость погрызла
True
Щось мало,пенальті для Маріуполя 🤔
Сергей Лукашук
Браво Олимпик, так подстилкам и надо
Robert Monroe
Олимпик красавцы. Подстилкам кротов даже помощь судей не помогло.
Поручик Ржевский
Оце так рубилово!
Александр Шевченко
Лол, максимку забанили, чи шо?)
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vasya_sachko
Надеюсь, Цыганкова продадут следующим летом миллионов за 25 куда-нибудь в Италию или Германию, а ему на замену придут вмотивированные Каргбо и Бенито
Владимир Коновалец
Як про мене - типовий договорняк.