Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 листопада 2020, 21:31
26310
20

ДЕНИСОВ: «Трансляція Усик – Чісора вийшла скандальною через її формат»

Не було пояснення, чому людина купила підписку, а з неї знову хочуть грошей

| Оновлено 09 листопада 2020, 21:31
26310
20
ДЕНИСОВ: «Трансляція Усик – Чісора вийшла скандальною через її формат»
Matchroom Boxing

Директор телеканалів Футбол 1/2/3 Олександр Денисов у програмі Денисов Time розповів деталі скандальної трансляції боксерського поєдинку між Дереком Чісорою і Олександром Усиком:

«Це питання, яке стрясало інтернет-простір. Скандальною ця трансляція вийшла через її формат. Я розповідав, що наші відносини з компанією MEGOGO охололи. Однак це бізнес–- тут думки як швидко розходяться, так і сходяться. Не думайте, що я хочу їм насолити. Просто був великий резонанс, і я хочу все роз'яснити.

Даний тип трансляції називається PPV (pay per view), іншими словами – ти платиш за перегляд. Окрема плата і викликала нарікання у багатьох. Чому в MEGOGO зробили саме так? Відповідь зрозуміла і очевидна. Я спілкувався з Володимиром Артеменком, і він мої доводи підтвердив. Вся справа в тому, що правовласник бою саме в такому вигляді продав права.

Структура таких угод виглядає наступним чином. Правовласник оплачує якусь фіксовану, базову ціну, а всі інші доходи діляться між мовником (MEGOGO) і правовласником. MEGOGO придбав саме такий тип прав на бій Чісори і Усика. Це також пояснює, чому бій не з'явився в ефірі національних ефірних каналів. Дані канали просто не можуть створити PPV, коли ви зайшли, заплатили, і у вас включилася трансляція.

Але це питання до правовласника. Ми з MEGOGO конкуренти, але не треба лити бруд. Такі правила, по-іншому ринок не працює. Вони так придбали і так показали. Точно так бій показувався і в Англії. Там ціна перегляду становила 18 фунтів. Придбали підписку близько 200 тисяч глядачів. Тобто, канал Sky Sports зібрав близько 4 мільйонів. Плюс були і спонсорські відрахування.

До слова, MEGOGO лаяли і за те, що були спонсори. Ринок слабкий, і вони хотіли максимізувати дохід від підписок і спонсорства. Напевно, потрібно порадити колегам, щоб наступного разу вони пропонували трансляцію без спонсорства, яка буде трохи дорожче, і зі спонсорством.

За моєю інформацією, на MEGOGO зібралося близько 100 тисяч підписників. Так, у них були технічні проблеми. Але це показує рівень складності трансляції спортивного контенту. Ви пам'ятаєте, що було в минулому році з Oll.tv. Зараз у нас все добре, але для MEGOGO це нова історія. Чув, у них і Ліга чемпіонів почалася досить складно. Іноді так трапляється.

Чому не треба ганьбити українські канали, MEGOGO або когось ще. Дивіться, це гроші, які заробляє агентство, що представляє інтереси боксерів. Це їхній заробіток. Не потрібно думати, що хтось на цьому спекулює. Це завжди дорого, завжди непросто і коштує дуже багато.

Але є один мінус. Напевно, MEGOGO після покупки прав такого формату потрібно було включитися в PR-площині і дати якомога більше інформації. Для багатьох все це було незрозуміло. Не було пояснення, чому людина купила підписку, а з неї знову хочуть грошей. Напевно, для цього їм не вистачило досвіду і ресурсу».

 
Оцініть матеріал
(121)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
Деньги научились брать - а товар не умеют красиво подать!!! Это просто не проффесионально...
lenares85
Не знаю платить за наш Чемп чтобы смотреть ну они за дураков нас считают, езнаю никого чтобы платил, кто его вообще смотрел и для кого тот футбол тогда. И бокс не смотрел и ничего все равно они для Американцев боксируют и для Европы, бо там деньги платят
Муґунот Уух
когда сами монополизировали и еврокубки, и топ-чемпионаты, и сборную, и тем самым лишили футбола огромное число болельщиков, то ничего - бизнес есть бизнес, а когда мегого поступает, как считает нужным, то ай, нехорошо
bassofon
Не было смысла платить Мегого, когда можно было бесплатно посмотреть в интернете трансляцию с российского и белорусского канала.
SAD1969
Уже на українських каналах спорт не показують просто так, треба платити. Сумно.
john2222
С лохов состригли)) аахахаха! ватные ебланы!
Юрий Морюшкин
По РенТВ ничего не тормозило. Смарт-тв iptv трансляцию показал без проблем.
Voxa Hvedyk
Я на IPTV безплатно смотрел бокс на канале Беларусь 5 все нормально а футболы смотрю тоже безплатно на плейлистах и не жалуюсь...
А кому нужно это гогого?...
Андрей Шаповалов
Очень интересно. А я смотрел, например, прямой эфир по российскому каналу РЕН ТВ, в интернете и БЕСПЛАТНО. КАК ЖЕ УКРАИНСКОЕ ТВ НЕ МОЖЕТ ПОКАЗАТЬ БОЙ СВОЕГО БОКСЕРА, А РАШКА ПОЖАЛУЙСТА????? ДЛЯ НИХ СКИДКИ НА ТРАНСЛЯЦИЮ? ИЛИ НАШИ ТАКИЕ БЕДНЫЕ? ЛИШЬ БЫ БАБКИ С ЛЮДЕЙ КАЧАТЬ.
Василий Будник
А по телеку смотреть бокс уже низзя?
pricolist
И свой дерьмовый Олл тв вспомнил, который почти никто не смотрит. Мегого на порядок круче, цены удовлетворительные, каналов много
Ukraine_Kiev_Fan
Я купил бой Усик с Чисорой за 25 грн. Сама трансляция подтормаживала и 31 числа в качестве компенсации мне сделали перерасчет + 1 месяц максимальной подписки.
kh_ua
я уже давно смотрю все это за деньги - и футбол по олл.тв, и бокс и все, что мне нужно и считаю, что это нормально. Ну в самом деле - за финал лиги чемпионов я заплатил сотню гривен (подписка на месяц, кажется) и заодно посмотрел еще полуфиналы и четвертьфиналы. Это типа дорого? - да не смешите меня. Зайти в паб попить пивка вдвоем и съесть по куску мяса стоит в несколько раз дороже. Даже просто два пива стоят сотню гривен.Это одна поездка на такси. За хороший развлекательный контент надо платить - а говно вам и бесплатно покажут по российским каналам (пропаганда всегда бесплатна) или нашим типа медведчуковских.
Другое дело, что бой усика я смотреть не стал ни за бабки - не хочу спонсировать этого ватного парня. И бесплатно смотреть тоже не буду.
Pro100ecspert
Ахаха МЕГОГО топ і ціни низькі. А цей пенісов вже навіть в бокс лізе щоб обісрати конкурентів