Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 листопада 2020, 12:19
35754
13

Не здалися! Збірна України зіграла внічию зі збірною Росії

Наша команда стартувала у відборі на гандбольний чемпіонат Європи з нічиєї

| Оновлено 06 листопада 2020, 12:19
35754
13
Не здалися! Збірна України зіграла внічию зі збірною Росії

Важко переоцінити значення стартового матчу у відборі на чемпіонат Європи. Тим більше, якщо цей «домашній» поєдинок проходить на нейтральному полі. Тим більше, проти настільки принципового і сильного суперника.

За домовленістю, обидва матчі зі збірною Росії - домашній і виїзній - команда України проведе на нейтральному полі, в Мінську. Ми стартували з «домашньої» зустрічі. І стартували, якщо чесно, непогано - на тлі проблем зі складом, викликаних коронавірусом і травмами.

Зустріч команди почали обережно, явно роблячи акцент на оборону. Тож рахунок було відкрито лише під кінець третьої хвилини, і зробили це «гості». Проте, українці прагнули відповідати атакою на атаку. Робили це цілком успішно, але все одно перший тайм програли - 13:16. Звідки взялися ці «-3»? Все дуже просто. Наша команда тричі залишалася в меншості - і пропустила 3 ​​голи. У росіян було 1 вилучення - ми закинули один м'яч. Ну і воротар збірної Росії зробив на 1 сейв більше.

Хоча насправді, все вирішилося в останні хвилини перед перервою: наша команда відставала на 1 м'яч, проте кілька втрат дозволили росіянам піти в роздягальню в ролі лідерів.

Другий тайм пройшов інакше. Українцям вистачило десяти хвилин, щоб зрівняти рахунок. А потім і вийти вперед. Після цього почалися «гойдалки». То команди обмінювалися вдалими атаками, то по кілька хвилин не могли закинути. В результаті все вирішувалося в останні хвилини, що коштували чималих нервів і літрів валідолу.

За 4 хвилини до закінчення поєдинку росіяни вели в рахунку - 26:24. Козакевич скоротив відставання - 26:25. За дві хвилини Денисов зрівняв рахунок - 26:26. І тут же Ільченко заробив двохвилинний штраф, за що нас моментально покарали.

26:27, ми в меншості за 100 секунд до фіналу. Але 100 секунд - це багато! Козакевич зумів зрівняти рахунок. А за 40 секунд головний сейв зробив наш воротар: 7 з 7-ми закинув Фокін в ворота збірної України, але 8-й його кидок відбив В'юник! На останню атаку у нас залишалося ще кілька секунд - на жаль, не вдалося вирвати перемогу. Втім, з огляду на всі фактори, такий результат слід визнати відмінним. 7 листопада тут же, в Мінську, відбудеться зустріч-«відповідь».

Що стосується решти матчів в групі, то поєдинок між національними командами Чехії та Фарерських островів перенесено через пандемію.

Відбірковий турнір чемпіонату Європи. Група 3. 1-й тур.

Україна - Росія – 27:27 (13:16)

Збірна України: Юрій Шамрила, Максим Вьюник - Іван Бурзак, Дмитро Тютюнник, Дмитро Ільченко, Сергій Онуфрієнко, Євген Буйненко, Дмитро Горіга, Станіслав Жуков, Олександр Кириленко, Тарас Міноцкій, В'ячеслав Садовий, Захар Денисов, Євген Жук, Едуард Кравченко, Артем Козакевич.

Збірна Росії: Віктор Кірєєв, Дмитро Павленко, Денис Заболотін - Сергій Ніколаєнков, Ігор Сорока, Олексій Фокін, Павло Андрєєв, Олександр Єрмаков, Денис Васильєв, Сергій Іванов, Олександр Котов, Тимофій Масленников, Михайло Виноградов, Ілля Белевцов, Павло Атман, Дмитро Житников.

Площадка: ДС «Уруччя» (Мінськ, Білорусь).

Арбітри: Марко Борічіч, Деян Маркович (обидва - Сербія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МТАЧУ

Оцініть матеріал
(133)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 20:17 0
Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна

Бельгієць розповів, що нікуди не поспішає

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
Молодцы!Рубились
Поручик Ржевский
Респект.
Мы их ненавидим, но раз суждено было сыграть с сильным соперником, хорошо, что так.
Я думаю, мы им тоже, как кость в горле.
Sunrise
Понравилась игра. Было несколько прям красивых мячей!
nicksaf
Да ещё в Беларуси и с сербскими судьями.
Alexander Fandeev
Закрили Житнікова-молодці. Дуже сподобалась самовіддача,,в меншості не пропустили під кінець гри. Жаль,що для Онуфрієнка це був передостанній матч за збірну
Standard
А що це за форма на українській збірній якась червоно-синюшно-чорна, як в динири. Боялися потривожити москалів емблемою тризуба і національними жовто-блакитними кольорами?
І скажіть хтось нашим ватяним гандбольним керманичам, що Мінськ для рашки аж ніяк не "нейтральна" територія.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил