Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 вересня 2022, 08:15
16277
31

Німецькі ЗМІ: «Твою ж мати! Гладбах захопив Донецьк!»

Sport.ua представляє огляд німецької преси після принизливої поразки «Шахтаря» від «Борусії»

| Оновлено 07 вересня 2022, 08:15
16277
31
Німецькі ЗМІ: «Твою ж мати! Гладбах захопив Донецьк!»
Kicker

Донецький «Шахтар» у домашньому матчі третього туру групового раунду Ліги чемпіонів на київському НСК «Олімпійському» зазнав принизливої ​​поразки від менхенгладбахської «Боруссії» з рахунком 0:6. Пропонуємо вашій увазі реакцію німецьких ЗМІ на такий несподіваний результат.

«Гладбах» забиває донецькому «Шахтарю» півдюжини голів. Завдяки вражаючій грі, «Боруссія Менхенгладбах» заслужено виграла у «Шахтаря» 6:0 і тим самим здобула свою першу перемогу в цьому сезоні Ліги чемпіонів», - зазначає видання Kicker.

«Жеребці в люті! Гладбах розібрав Донецьк!», - починає свій звітний матеріал про матч портал Sport.de. - Вихром атак, як за підручником, п'ята команда Бундесліги змела з поля одинадцять дуже відомих гравців донецького «Шахтаря» і відсвяткувала найбільшу перемогу після 7:0 над «Сараєво» в Лізі Європи шість років тому.

І хоча тренер донеччан Луїш Каштру після матчу з «Інтером» практично не змінив успішний стартовий склад, за винятком Тайсона, який зіграв свій 100-й матч в Лізі чемпіонів, знаменита команда, яка навіть обіграла «Реал Мадрид» 3:2, взагалі не увійшла в гру і була повалена раннім штурмом «Гладбаха».

Після двох вражаючих нічиїх з міланським «Інтером» і «Реалом», «Гладбахери» змогли взяти перші три очки і перехопити попереднє лідерство в групі B. Завдяки ідеальному атакуючому футболу і, ймовірно, найкращій грі у всьому сезоні, «Боруссія» тепер може навіть мріяти про наступний раунд. «Гладбах» став першою німецькою командою, яка виграла матч проти «Шахтаря» в Україні за 19 років.

А ось в іншому матеріалі, де зібрані найяскравіші реакції німецьких уболівальників, Sport.de не посоромився вжити матюк: «Твою ж мати! Що трапилося з Гладбахом?».

«Яка гра в Лізі чемпіонів! «Боруссія Менхенгладбах» блискучою грою буквально розібрала донецький «Шахтар» на всі частини і легко виграла груповий матч з рахунком 6:0 в 3-му турі. Вже до перерви було 4:0. Алассан Плеа вистрелив хет-триком. Завдяки перемозі «Гладбах» також виходить на перше місце в групі B, випереджаючи Донецьк, міланський «Інтер» і «Реал Мадрид», - радіє Sportbuzzer.de.

Видання Reviersport вирішило впустити всю красу моментів і коротко описало шість забитих м'ячів своєї команди:

«Боруссія» розпочала матч дуже цілеспрямовано, зробила ставку на напад і з самого початку не спала. Перша небезпечна атака на правому фланзі призвела до голу. Після пасу правого захисника Стефана Ляйтнера, Плеа відправив м'яч у сітку воріт з одинадцяти метрів точним ударом у лівий кут.

Крістоф Крамер відправив у ворота «гірників» другий м'яч ударом з 20-ти метрів, але був зарахований автогол, тому що, влучивши в Бондаря, м'яч неприємно зрикошетив для воротаря. Лише через вісім хвилин Плеа знову забив з 18-ти метрів у лівий кут, зробивши рахунок 3:0. Потім після подачі кутового перед перервою зумів відзначитися Бенсебайні. У другому таймі Штіндль показав себе у всій красі після помилки воротаря Анатолія Трубіна, а фінальним акордом став третій гол Алассана Плеа».

«Гладбах захопив Донецьк!» - говорить заголовок звіту видання Bild.

«Гладбах, це був вищий клас! «Боруссія» провела грандіозний матч в Лізі чемпіонів з донецьким «Шахтарем», вигравши з рахунком 6:0 у чемпіонів України, яким на внутрішній арені немає рівних з 2017 року. «Боруссія» захопила Донецьк!

Багато хто після жеребкування передбачав «Гладбаху» швидкий кінець, коли вони опинилися в одній групі з європейськими суперважковаговиками, мадридським «Реалом» і міланським «Інтером», а також українцями, які можуть похвалитися великим досвідом виступів на міжнародній арені. Але після двох нічиїх 2:2 з «Інтером» і «Реалом», «Боруссія» також показала вражаючу гру в Києві.

Цього достатньо, щоб остаточно здолати донецьке прокляття для німців: у одинадцяти іграх з «Шахтарем» тільки «Дортмунд» виграв кваліфікацію Ліги чемпіонів 2001 року. В інших випадках німецькі команди ніколи не йшли з українського поля переможцями.

До тих пір, поки Гладбах не проїхався по українцях...» - резюмує Bild.

Ну, а ми нагадаємо, що «Шахтар» продовжує боротьбу за єврокубкову весну. 25 листопада, після міжнародної паузи, команда Луїша Каштру зіграє з «жеребцями» в Менхендглабаху. І навіть мінімальна перемога дозволить чемпіону України обійти німецьку команду в турнірній таблиці після чотирьох турів. Так що, як то кажуть, «не поспішайте нас ховати».

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєр знову переміг. Банда Алонсо повторила абсолютний рекорд усіх часів
Футбол | 05 травня 2024, 21:13 2
Баєр знову переміг. Банда Алонсо повторила абсолютний рекорд усіх часів

Леверкузенці у матчі 32-го туру розгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 06:00 4
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Шевченко
Если бы немцы захватили Донецк, глядишь бы и культурные люди там появились, но его захватили боевички прорассейские
Alex86 1
Да, немцам есть чем гордится, а шахте опять позор в историю
Alex323
"Твою ж мати!"
Як боляче.
Вата згадує окопи і каже ,
що "можем павтаріть"
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Помню у Ленина(Ульянова) была такая статья -Головокружение от успехов.... Как о шахтерах написал, один к одному. Они уже были мечтами в плей-офф по весне, размечтались... Им еще немцы отгрузять троечку дома, Интер тоже порвет их на фашистский знак, и очень сомневаюсь, что заслуженные горняки одолеют Реал дома еще раз...При таком раскладе и в ЛЕ не попадут... Колосс на глиняных ножках оказался....
SandroKing
По ходу они не знают что некоторые игроки Шахтера и Донецк в глаза не видели и никогда не увидят.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Чёрный
Это была порнуха по немецки, в которой была групповая оргия защиты Шахтёра
Ilya G
Это просто неправильный перевод. В этом контексте словосочетание "uberrollt Donezk" означает "смели" или "раскатали Донецк", то есть команду а не город.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
Они сравнили этот матч с глумлением над Сараево? Испанский стыд...
Alehandro
Немцы продолжают думать, шо летали в Донецк?
Newvlad
После 41-го года опять. Без сопротивления. Стыдно кроты, на всю Европу унизились. Зато 23 очка, автобус, шубы, Кипр... Правда, гниды?
Yamamisha1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
В очередной раз позорят страну, засранцы.
Alexey Antonenko
Это ж не Шальке. Или у них тоже Газпром спонсор?😅
dima.krot
Каштру должен сам уйти. Пока его настоятельно не попросили.
andreypoltava234
а хто так переклав заголовок? дєніс шаховцев? чи то просто з якогось іншого московського ресурсу взяли?)
Алексей Голяченко
Немцы офанарели в край. Такие высказывания пренадлежат только болельщикам Динамо Киев, кроты наши. Нужно нагнуть их в Германии что-бы это не стоило. Хоть дручком в нору тыкать, но чтоб кроты злые на поле вышли и накидал им по самое не хочу
Артур Смайл
Идиоты