Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2020, 05:58
6803
3

Тренування Шахтаря, Динамо зміцнює лідерство, несподівана поразка Ворскли

Найцікавіші події восьмого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 03 листопада 2020, 05:58
6803
3
Тренування Шахтаря, Динамо зміцнює лідерство, несподівана поразка Ворскли
ФК Динамо

Тур через погіршення епідеміологічної ситуації з коронавірусом пройшов без глядачів. «Шахтар» і «Динамо» здобули синхронні перемоги, а ось «Ворскла» несподівано поступилася - вперше в сезоні. Команду Юрія Максимова засмутив один з головних невдах чемпіонату - «Львів». Ця перемога дозволила львів'янам покинути останнє місце. А ось «Ворскла» втратила можливість обійти «гірників» в таблиці і залишилася в підсумку на третьому місці.

«Тренування» туру

У стартовому поєдинку туру «Шахтар» зіграв проти «Маріуполя» експериментальним складом, а «Маріуполь» проти «Шахтаря» - справжнім  резервним. І якщо «гірники» таку ротацію затіяли з власної волі, то приазовці - по волі суперника. Через угоду між двома клубами, в матчі проти «Шахтаря» «Маріуполь» не зміг розраховувати відразу на 13 гравців, які донецька команда відрядила в маріупольську в оренду. Крім того, не зміг зіграти дискваліфікований Биков. У підсумку в заявці «Маріуполя» опинилося лише 14 футболістів. Для «Шахтаря» цей поєдинок перетворився в тренування, причому навіть без підвищеної мотивації. «Гірники» без особливих клопотів довели матч до великої перемоги. А могли і до більшої, якби не самовіддана гра в «рамці» гостьової команди Кудрика.

Невдаха туру


ФК Шахтар

У ворота «Маріуполя» в грі проти «Шахтаря» арбітр Новохатній призначив відразу два пенальті. І в обох випадках «винуватцем торжества» був захисник приазовської команди Тищенко. У першому випадку суддя угледів кримінал у діях Ігоря під час подачі «Шахтарем» кутового удару, коли м'яч влучив тому в руку. Другий пенальті в ворота Кудрика суперечок не викликає: Тищенко явно не встигав за Тете і збив бразильця в межах штрафної зони.

Сейв туру

Голкіпер «Маріуполя» відзначився відразу декількома героїчними порятунками в грі з «Шахтарем». Якби не Кудрик, то рахунок в матчі був би набагато більшим. На рахунку Олега - відразу кілька класних сейвів. Але найбільш видовищний, на наш погляд, - на останній хвилині гри, коли він парирував сильний удар головою впритул від Мораеса.

Нічия туру

Дуже класною і за інтригою, і за змістом виявилася зустріч в Олександрії. Спочатку здавалося, що «Десна» підтвердить реноме незручного суперника для команди Шарана: гості і момент перший створили, і гол першими забили. Але далі почалися справжні гойдалки: господарям вдалося не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Проте, втримати перемогу «Олександрії» не вдалося: Будківський врятував для своєї команди нічию. Закономірний результат у видовищному матчі, який, втім, навряд чи порадував наставників: вони явно розраховували на більше.

«Подарунок» туру

За день до матчу «Колос» - «Олімпік» президент клубу з Ковалівки Андрій Засуха відсвяткував день народження. Керманичу «Колоса» виповнилося 34 роки. Його команда хотіла піднести своєму благодійнику подарунок у вигляді перемоги. Але, на жаль, не вийшло: «Олімпік» виграв. Довелося дарувати звичну в таких випадках «краватку».

Пам'ять туру

За чотири хвилини до кінця матчу в Ковалівці господарі отримали право на пенальті. М'яч відразу ж забрав собі Селезньов. Удар Євгена з «точки» вийшов зразковим. Цей гол Євген, як і обіцяв, присвятив пам'яті свого батька, якого нещодавно не стало...


ФК Колос

Дебют туру

Обидва голкіпери з основної обойми «Динамо» - Бущан і Бойко - вибули з ладу у зв'язку з захворюванням на коронавірус. Тому в воротах віце-чемпіонів країни дебютував 18-річний Нещерет. Руслан став другим наймолодшим воротарем в незалежній історії клубу: після Коваля, який дебютував в 17 років. Перший млинець для Нещерета виявився цілком їстівним: його команда перемогла «Дніпро-1».


ФК Динамо

Гол туру

Півзахисник «Дніпра-1» Назаренко якщо і забиває, то виключно красиво. Відмінний гол Олександр вколотив і в ворота «Динамо». «Розхитавши» в різні боки Караваєва на лівому фланзі захисту, Назаренко приголомшливим за красою і точністю дальнім ударом увігнав м'яч у верхню дев'ятку. Без найменших шансів для голкіпера киян Нещерета.

Самостріл туру

Якщо Назаренко в грі проти «Динамо» відзначився красивим результативним ударом по чужих воротах, то Адамюк не менш красиво забив у свої. Після флангового навісу центрбек «дніпрян» вистрибнув у своєму штрафному вище всіх і головою спробував відбити м'яч за лінію поля. Але поклав футбольний «снаряд» якраз в дальній кут воріт Сарнавського, без шансів для воротаря.

Слова туру

Форвард «Динамо» Супряга провів черговий блідий поєдинок. Влад не забиває вже в сьомому матчі поспіль. Проте, тренер «біло-синіх» Мірча Луческу проблеми в такому стані речей не бачить: «Йому потрібен час, щоб вчитися. І він навчається. Всі великі майстри не відразу ними стали. Потрібен час, щоб придбати відповідний досвід. Я довіряю Супрязі. Упевнений в ньому. Альтернатив на цю позицію у нас поки немає. Сподіваємося, що Супряга буде рости, прогресувати як можна швидше».

Сенсація туру

19 матчів без перемог - такою була «чорна смуга» у виконанні «Львова», що тягнеться ще з минулого сезону. Як наслідок - відставка головного тренера Цецадзе і сумне останнє місце в таблиці. В гості до такого розібраного «Львову» прибув один з лідерів - «Ворскла», яка в нинішньому чемпіонаті ще не програвала. Здавалося б, у цій парі все зрозуміло. Але в підсумку вийшло незрозуміло. Львів'яни під керівництвом в.о. тренера Віталія Шумського не тільки дали бій одному з лідерів, а й перемогли. Все вирішив точний удар форварда львів'ян Нича в середині першого тайму і сейв воротаря «Львова» Костика, який відбив пенальті в кінці гри. Як підсумок - перша з лютого цього року перемога «Львова», яка напевно стане хорошим подарунком до дня народження президента клубу Богдана Копитка.

Воротар туру

На останній доданій до часу другого тайму хвилині, а якщо бути точним, на 99-й, півзахисник «Ворскли» Кане пробивав пенальті в ворота «Львова». Полтавчани мали шанс поїхати додому з одним очком, але поїхали, піймавши облизня. Голкіпер господарів Орест Костик вгадав напрямок удару і відбив м'яч. Суддя тут же дав свисток про закінчення матчу. Крім цього сейва, Костик ще кілька разів рятував свою команду від неминучого гола. Зокрема, після ударів Ребенка, Чеснакова і Щербака.

Штрафний туру

На 64-й хвилині матчу «Інгулець» - «Зоря» номінальні господарі отримали право на перспективний штрафний удар. До м'яча відразу підійшов штатний виконавець стандартів в петрівській команді Бартулович, але поступився правом на удар Янакову. І Денису вдався відмінний удар практично з кута штрафного майданчика: м'яч по красивій траєкторії влетів в дальній кут воріт «Зорі». Голкіпер Шевченко хоч і прикривав цей кут, але відбити м'яч не зміг.

Арбітр туру

Після тривалої консультації з арбітром ВАР Балакіним й перегляду «телевізора», суддя зустрічі «Інгулець» - «Зоря» Андрій Коваленко призначив пенальті у ворота клубу з Петрового. Суддівський вирок взявся виконувати Юрченко, але з його ударом Шуст впорався. Але і на цьому історія не закінчилася. По ВАР підказали Коваленку, що в момент удару Шуст не був на лінії воріт, а трохи вище. Коваленко призначив перебити удар. З другої спроби Юрченко зумів забити.

Збірна туру

Костик - Конопля, Драме, Махмутович, Сіпріано - Політило, Банада - Циганков, Тайсон, - Шахаб, Нич.

 
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1
Футбол | 06 травня 2024, 12:08 6
Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1

Відомий тренер вважає, що коуч розраховує отримати роботу в «Поліссі»

УАФ ухвалила покарання захиснику Динамо перед матчем з Шахтарем
Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10
УАФ ухвалила покарання захиснику Динамо перед матчем з Шахтарем

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Turnok
меня возмутили слова Луческу о Супряге. И вообще, по моему мнению, рано Игорю Суркису хвалить Мирчу Луческу. Минусов в его работе пока больше чем плюсов. Проанализируем: плюсы я вижу в прогрессе Бущана и Забарного. Но есть и минусы: игроки пришедшие при Луческу, по Белуце ничего не могу сказать - ещё не играл, Супряга начал отлично, забивал, но после травмы как-то сник, вроде-бы и старается парень, но не всё получается, а это как раз недоработка тренера. Идёь дальше - один из лидеров Зари прошлогоднего разлива Леднев греет лавку и выходит только на замены, почему? видимо потому что проигрывеат конкуренцию игроку игравшему не при Луческу, а это тоже недоработка тренера если Леднев неможет создать конкуренцию. Родригес - возвращенец, тоже начал неплохо, но опять же сел на лавку. Всю гру делают игроки, игравшие до Луческу. Линию оборны цементируют Кендзёра, Миколенко, Попов. Впереди игру делают Цыганков, Вербич, Буяльский, Де Пена. Но если защита молодая и есть куда прогрессировать, то линии атаки Луческу ничего дать не сможет, потому как они уже переросли уровень Динамо. Может быть со мной не согласятся болельщики Киевлян, но я оценю Мирчу положительно, когда пришедшие при нём футболисты начнут давать результат.