Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 листопада 2020, 02:17
2212
1

Олександрія та Десна розписали бойову нічию

Чернігівська команда виграла перший тайм, однак ледве врятувалася в другому

| Оновлено 01 листопада 2020, 02:17
2212
1
Олександрія та Десна розписали бойову нічию
fco.com.ua

Перед початком матчу команди розділяли всього три очки в турнірній таблиці. Тому в разі перемоги господарі поля могли наздогнати своїх сьогоднішніх суперників, а ось «Десні» вдалий результат був дуже важливий для того, щоб залишитися в числі лідерів української Прем'єр-Ліги.

Вже на третій хвилині гості створили по-справжньому гольовий момент біля воріт «Олександрії». Під час швидкої контратаки Леван Арвеладзе зліва зробив прострільну передачу в центр штрафного майданчика, де перебував Андрій Тотовицький, і той в дотик спрямував м'яч у бік воріт. Юрій Паньків вже не міг допомогти своїй команді, але його врятувала штанга. Відразу подумалося, що якби стався гол, то всі б відразу згадали минулий сезон, коли тут в Олександрії підопічні Олександра Рябоконя двічі легко вигравали у місцевих футболістів з великим рахунком 3:0 і 5:1.

Втім господарі тут же відповіли гідно своїм опонентам. Це Кирило Ковалець стрімко промчав по правому флангу і під гострим кутом низом пробив в ближній кут, проте Євген Паст вибрав правильну позицію, перевівши м'яч на кутовий.

Обмінявшись такими гострими випадами протягом однієї хвилини, команди різко скинули оберти і стали діяти більш обережно. І навіть зароблені стандарти до небезпечних ситуацій довгий час не приводили. З іншого боку, обидві команди намагалися швидше доставляти м'яч в атаку, віддаючи при цьому багато сил і борючись за ініціативу. Але, повторюся, все це було далеко від воріт і без собою гостроти.

Проте на 38-й хвилині трапився епізод, який став ключовим в першому таймі. У штрафному майданчику господарів поля в боротьбі за м'яч зійшлися Роман Вантух і Юхим Конопля. Перший вибивав м'яч з-під ніг у другого, після чого Конопля впав. Арбітр матчу Ярослав Козик з Мукачева тут же показав на одинадцятиметрову позначку. До м'яча підійшов Андрій Тотовицький і точно пробив в лівий від себе кут воріт. Юрій Паньків стрибнув у той же кут, але м'яч не дістав. А ще за дві хвилини Тотовицький міг оформити дубль, але після передачі Мостового з лівого флангу головою пробив повз ворота.

Після перерви «Олександрія» зробила дві заміни і пішла вперед великими силами. Причому один з тих, хто вийшов на поле, Євген Банада вже на 49-й хвилині бив головою з близької дистанції, втім в ціль не влучив. В той же час «Десна» на 57-й хвилині мала хорошу нагоду збільшити свою перевагу, коли після швидкої контратаки повинен був забивати Ілля Шевцов. Але, перебуваючи прямо перед воротами, він головою пробив неточно.

Потім були відразу два епізоди на 61-й хвилині, коли гравці «Олександрії» хапалися за голову. У першому з них Кирило Ковалець, перебуваючи у штрафному майданчику суперників, справа робив дуже небезпечний простріл уздовж лінії воріт. М'яч зачепив коліно Андрія Гітченка, але полетів в сторону, а Євген Банада не встиг підправити його у ворота. І тут же, після подачі кутового, в штрафному майданчику «Десни» впали два футболісти господарів поля, вимагаючи пенальті, але арбітр порушень правил не побачив. По м'ячу, який відскочив, пробив Валерій Бондаренко і знову повз ворота.

І все ж підопічні Володимира Шарана зуміли відігратися на 72-й хвилині. Знову в центрі уваги опинилися Ковалець і Банада. Цього разу Кирило вже зліва увірвався до штрафного майданчика, обіграв Владислава Огірю та видав ідеальний пас на вільного партнера. Євгену в цьому моменті вже ніхто не заважав метрів з п'яти вразити порожні ворота.

На 79-й хвилині Кирило Ковалець міг вже сам стати автором забитого гола, пробивши під поперечину. Однак Євген Паст не дозволив йому цього зробити. Втім через три хвилини і він вже був безсилим врятувати свою команду, коли в упор з лінії воротарського пробивав Сергій Сітало.

Здавалося, що господарі поля вже не упустять перемогу і порадують своїх вболівальників позитивним результатом. Але з цим явно не були згодні гравці «Десни». На 84-й хвилині Андрій Тотовицький справа зробив точну передачу на кут воротарського майданчика, де вище за всіх вистрибнув Пилип Будківський і головою спрямував м'яч у сітку воріт.

Додам, що гості догравали матч у меншості, адже на 90-й хвилині другу жовту картку в цій грі отримав Максим Імереков.

Ось таким бойовим і насиченим на події вийшов цей поєдинок, в якому суперники ніяк не хотіли поступатися один одному. В підсумку нічия 2:2.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Олександрія» – «Десна» – 2:2

 Банада (72), Сітало (82) - Тотовицький (39, з пенальті), Будківський (84).

 Імереков (89, 2 ЖК).

 Мишенко (43), Третьяков (50), Пашаєв (69), Сітало (83) - Мостовий (25), Гітченко (28), Огіря (33), Імереков (65).

«Олександрія»: Паньків - Бабогло (Банада, 46), Бондаренко, Дубра - Пашаєв, Гречишкін, Ковалець, Вантух (Стецьків, 73) - Лучкевич (Безбородько, 70), Сітало, Мишенко (Третьяков, 46; Грицук 86).

«Десна»: Паст — Конопля, Гітченко, Імереков, Мостовий - Огиря, Арвеладзе (Будківський, 78) - Калитвинцев (Гуцуляк, 77), Тотовицький (Хльобас, 86), Мудрик (Картушов, 68) - Шевцов (Домбровський, 68). 
 

Стадіон: «Ніка» (Олександрія).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті анонсував кабмек Куртуа і розповів, у якій грі він може зіграти
Футбол | 25 квітня 2024, 13:49 0
Анчелотті анонсував кабмек Куртуа і розповів, у якій грі він може зіграти

Бельгійський воротар може скоро повернутися на поле

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
y-grec
Щось Десна трохи просіла
Видно, що в захисті все ще є проблеми і дається взнаки відсутність форварда такого класу як Філіпов
Бо на Тотовицького, Будківського та Хльобаса ледве один гол нашкребли