Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 31 жовтня 2020, 19:39
1855
4

Еліна СВІТОЛІНА: «Не сказала б, що цей рік був для мене поганим»

Українська тенісистка - про минулий сезон

| Оновлено 31 жовтня 2020, 19:39
1855
4
Еліна СВІТОЛІНА: «Не сказала б, що цей рік був для мене поганим»
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала свої виступи в сезоні-2020.

- Якщо аналізувати цей дивний рік, в ігровому плані ви можете занести його в актив? З одного боку, виграли турніри в Монтерреї та Страсбурзі, а з іншого, знову зазнали невдачі на Roland Garros.
- Закінчила я позитивно - зберегла п'яте місце в рейтингу WTA. Виграла два турніри в цьому році. Це удвічі цінно, тому що я перебувала не в суперформі, коли грала Монтеррей. Також після перерви вдалося добре зіграти в Страсбурзі і набрати непогану форму перед Roland Garros. Це було дуже важливо для мене, там були хороші суперники. Звичайно, завжди хочеться більшого, перемоги на Великому Шоломі, але я на такому рівні і переживаю такий період кар'єри, що завжди стоять завдання перемоги на турнірах Великого Шолома, але ти не можеш сильно засмучуватися.

Адже ще є такі турніри. Тому потрібно дивитися вперед, аналізувати і рухатися далі. Психологічно важко грати такий турнір як Roland Garros. Особливо в цьому році, оскільки я пропустила US Open і дуже нервувала після тривалої перерви. Напевно, цей рік був більше психологічно важким. Я не сказала б, що він поганий, адже я фінішую на п'ятій позиції, втримала рейтинг і виграла два турніри. Це непогано.

- Найбільш дивний матч у цьому році?
- Напевно, це матч з Вондроушовою в Римі. Я відчувала себе дуже добре. І навіть коли почався матч, я показувала хороший рівень гри. Але потім почалися рівні гейми, гра йшла на рівних курсах, але я їх всі програла. І матч взагалі скотився вниз. Я взагалі не зрозуміла, що сталося: відчувала себе добре, але вона діставала всі м'ячі, а я буквально в двох розіграшах помилилася, і це вирішило долю матчу. А рахунок склався так, ніби я відіграла середній за якістю матч. Як так вийшло, це для мене досі загадка.

- Ви втретє зіграли в 1/4 фіналу Roland Garros. Наскільки психологічно тисне близькість фіналу на таких турнірах? Адже, по суті, залишається зробити лише два кроки.
- Залишається два кроки до фіналу, вірно. Це начебто близько, але одночасно і далеко. Ці два матчі, які потрібно виграти, а разом з фіналом - три, вони найважчі. Ти підсвідомо вважаєш, що ти вже переміг. Але по той бік сітки також є людина, яка хоче перемогти. Ти повинен бути сконцентрований. Це одні з найважчих матчів. Якщо не справляєшся з тиском, то це може зіграти злий жарт, як сталося у мене в двох півфіналах. Я могла відіграти набагато краще і хоча б дати собі шанс зачепитися за результат. Але цього зробити не вдалося.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sviatoslav Kudelych
Значить, в зоні комфорту. А жаль...
AleksMih
«Ты подсознательно считаешь, что ты уже победил » - это грубейшая мотивационная в ошибка в любой встрече.
AleksMih
« Но потом начались ровные геймы, игра шла на равных курсах, но я их все проиграла. И матч вообще скатился вниз. Я вообще не поняла, что произошло: чувствовала себя хорошо, но она доставала все мячи » … А произошло следующее, Маркета заиграла применяя весь арсенал ударов с любой глубины корта, он у неё практически полный, особенно хороши были дропшоты. В противовес имелся только бэкхэнд и беготня по задней линии. Можно только посочувствовать Лене - за оплаченный впоследствии из своего кармана многолетний тренировочный период так и не получила на вооружение универсальную технику игры. Большой вопрос возможно ли это сейчас даже имея на то желание. Что касается рейтинга, смотрите, Владимир, UTR , он не врет, и Джокович там уже не первый месяц не первый.
Владимир Копяк
То, что она с такими результатами осталась в пятерке, говорит только об одном - система определения мест очень не объективна и давно устарела... Не может теннисистка, входящая в 10-ку лучших, проигрывать теннесистке со второй сотни, это все равно, если футбольная команда 2-й лиги с Каховки, выигрывает у Шахтера или сборной страны.... Так что хвастаться нечем, Леночка... Надо работать по 15 часов в день на корте, а не в кровати....