Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 06 жовтня 2020, 18:02
22707
113

Подороска зупинила Світоліну у чвертьфіналі Ролан Гаррос

Українка знову не зуміла вийти до півфіналу грунтового мейджора

| Оновлено 06 жовтня 2020, 18:02
22707
113
Подороска зупинила Світоліну у чвертьфіналі Ролан Гаррос
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила боротьбу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу.
 
У матчі 1/4 фіналу українка програла Наді Подоросці з Аргентини (№131 WTA, Q).
 
Ролан Гаррос. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Надя Подороска (Аргентина) - 2:6, 4:6

Складно сказати, скільки важила корона, в якій Світоліна вийшла на цей матч, але була вона важкуватою. Та ще й з першого розіграшу стало зрозуміло, що суперниця не зовсім проста, але черга помилок аргентинки в першому геймі, мабуть, ще більше посилила впевненість українки в тому, що перемога буде легкою. Хоча після брейка свою першу подачу Еліна захистити не зуміла, а на другому прийомі не змогла реалізувати три брейкпойнти. Це вселило неймовірну впевненість в Подороску, вона почала буквально літати по корту і показувати дуже високий рівень класичного грунтового тенісу.
 
Світоліна виявилася до цього абсолютно не готовою. Довгий час вона ледь перебивала м'ячі на хавкорт, за що, звісно, їй відразу ж прилітали сюрпризи. Обіграти в такому стилі навіть не найбільш топову грунтовичку шансів немає. Глибини ударам Світоліної дуже не вистачало, подача зовсім не дарувала легких очок, та ще й з рухом по корту були явні проблеми. Давно не було стільки зривів під час ударів в найгірших традиціях Даяни. Результатом стало тотальне побиття в першому сеті без будь-яких видимих ​​шансів. Подороска активно виграла 17 м'ячів, у це було б неможливо повірити перед початком матчу.


 
У другому сеті найкраща українська тенісистка повинна була продемонструвати, чи є вона справжнім топом і чи зможе витягнути матч з такої важкої ситуації. Зміни були зроблені: українка заграла глибше, через що суперниця перестала кожен другий-третій розіграш закінчувати своїм віннерсом, і стала грати акуратніше. Цього цілком вистачило для того, щоб вести боротьбу на рівних, але ось додати якоїсь родзинки, яка допомогла б виглядати краще, Еліна не змогла.
 
Ми багато говорили про подачу. Сьогодні сильна і націлена подача дуже легко могла перевернути цей матч, але її не було. Через це Світоліну буквально били на своїх геймах, потенційна перевага перетворилася на недолік. А що ж Подороска? Вона грала так, як їй дозволяла Еліна, через сильний вітер також ледве справлялася на своїх геймах, але все ж зуміла реалізувати геймбол в дев'ятому геймі. Це був вирішальний момент після якого стало ясно, що Світоліній вже час пакувати валізи.
 
Після таких поразок прийнято критикувати спортсменів, але сенсу від цього небагато. Еліна цей матч програла сама і їй тепер з цим жити, а не нам. Поки складно сказати, чим така поразка може допомогти в подальшій кар'єрі Світоліної, але крім надій на світле майбутнє нічого не залишається.
 
У півфіналі Подороска змагатиметься проти Іги Свьонтек з Польщі (№53 WTA) або Мартіни Тревізан з Італії (№159 WTA, Q).
 
Нагадаємо, це був третій чвертьфінал українки на Ролан Гаррос. Раніше вона програла обидві зустрічі даного раунду (Ані Іванович в 2015-му і Симоні Халеп в 2017-м).

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же
Футбол | 27 березня 2024, 14:39 6
ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же

Вболівальники дуже хотіли отримати спільну фотографію з капітаном збірної України

Коментарі 113
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Мда, такой шанс пройти в финал и возможно наконец то взять шлем... И тут такое, так играть на своей подаче 5 ракетка мира не должна!
сергей богданов
Если быть честным, Элина показывала очень слабую игру на этом турнире, все закономерно закончилось!
olya403
я, чесно кажучи, ледь стримуюсь, щоб не написати дуже поганого. Вийшла на матч, думаючи, що їй віддадуть його. Це замість готуватися до суперниці. Винесли, як не знати кого...ОДНУ, ОДНУ свою подачу за матч взяла. Кого їй ще треба по сітці? Позор..
Недарма в мене хвилювання було, а тут всі дружно шапками аргентинку позакидали..отак, мабуть, і Еліна, до матчу поставилась. А коли дійшло, що пахне смаженим, то пізно стало
alex55
А была такая возможность выиграть турнир БШ. Такого шанса уже наверное не будет.
axylinam
Это ужас и позор,теннис жуткого качества продемонстрировала Свитолина,после этого матча становится ясно,почему Свитолина не может выиграть турнир большого шлема или стать первой ракеткой мира
Дима Чуйко
По делу Свитолина сегодня без шансов
Stanislav Matusevych
Взагалі всі більш-менш передтурнірні фаворити у жіночій сітці закінчилися. Зрозуміло, що у такому вітряному дощовому посткарантинному турнірі величезна кількість сенсацій і повинна була статися, але все одно, дуже шкода. Не можна виходити на чвертьфінал Шолома з такою самовпевненістю. Проти кого завгодно не можна. А коли виявилося, що суперниця добре вміє грати у теніс, взагалі все перестало виходити. Повний відхід у захист навіть при перевазі у розіграшах, і навіть по вітру, коли просто легенько м'яч покласти треба, вітер сам додасть йому необхідної для вінерса швидкості. Черговий раз, коли Еліна розвалюється на Шоломі, отримавши прекрасну сітку до кінця турніру. А їй уже 26, молодь підпирає з великою силою, далі буде ще важче.
А Подоросці мої вітання. Не знітилася перед першим топом на турнірі, більш-менш пристосувалася до вітру. Не ідеальний матч, але проти розбалансованої Еліни і такого цілком достатньо.
Алексей Голяченко
Задрал этот позор на таких стадиях. 5я против 131й. Е6аный стыд
sv_2000
Мда... И писать даже ничего не хочется.... Это реально ошеломляющий провал Элины... Так пр.срать такой шанс
Barsa2019
Эля в своём стиле награла. Нет слов
K_Sarioglo@i.ua
Cвитолина слишком много ставит на отсутствие у себя невынужденных и слишком мало на активную игру. Активно выигранные мячи 8-30 это ни в какие ворота не лезет! И главное что она может активно играть, во 2-м сете у нее прошло несколько просто шикарных ударов! Но почему так редко?Нет, с такой игрой Шлемы не выиграть...
Александр Сурков
Если таким соперницам проигрывать, то некогда ей не видеть победы на турнире большого шлема. Всю игру она надеялась, что соперницы начнет ошибаться, так и не дождалась. Такая легкая сетка и все равно она обделалась, что ей еще надо для победы на большом турнире.
zeka23
Как такое ... держится в топ-5 столько времени??? Эта уткуданивозьмись взявшаяся аргентинка смотрелась как гроссмейстер против первоклашки на ее фоне
vital
Щоб ми там із розпачу через поразку Еліни не написали, чи лише подумали, неприємного на її адресу, треба розуміти що Елі ще набагато гірше, ніж її вболівальникам. Ми то лише глядачі і за деякий час призабудемо ці всі події, а Світоліній з цим не використаним шикарним шансом досягнути фіналу в Парижі доведеться ще довго жити і багато разів прокручувати в голові, що вона зробила в матчі не так, і як цьому можна було зарадити.
Елі перш за все здоров'я міцного, щоб травми не ставали на заваді планам у тенісі, і побажання зробити позитивні висновки, які допоможуть в майбутніх сезонах досягнути ще більших вершин.
Алексей Журавель
Из года в год, из турнира в турнир одно и тоже... Бузарнески, Подорожки... нет слов... Вторая сотня рейтинга, уже седьмая игра на турнире... да пусть она хоть ест этот грунт, но нужно было просто выйти и сделать свою работу - выиграть! Это просто мрак...
Sashamar
Пост буде взагалі не про Еліну. Ну нещасний випадок, що тут поробиш. Мабуть те саме, що трапилось з Халеп в минулому колі, раптово сіли акумулятори. Ось де Страсбург дався взнаки.
Я про несподіванки після відновлення сезона. Корона зрівняла шанси!
Уявіть собі потяг, що кружляє без зупинки. У перші, більш комфортні вагони з платформи не зайти, тільки через тамбури, а там вузько, бажаючих багато, та й пасажири перших вагонів не палають бажанням звільняти місця . Якщо ти з якоїсь причини випав (травма, дискваліфікація як у Шараповой, або пологи), назад вже не повернутись (навіть Серена по суті не змогла), з платформи можна зайти тільки у задні вагони з усіма наслідками.
І раптом поїзд зупиняється (тобто всі припиняють грати, тобто втрачають змагальну форму). І з'являється шанс заскочити з платформи. І багато хто цим шансом скористався. І Азаренко, і Піронкова, і Подороска з Тревізан. За звичайних умов не було б у Віки двох фіналів, у Цвєтани чвертьфіналу мейджора і так далі. А хто не скористався - сам винен.
Michael Savchyn
Подорошка, як пишуть експерти, є грунтовичкою і, дійсно, вона непроста суперниця.
Вчора Світоліна дала якесь самовпевнене в'ю, тому тут ще явна недооцінка суперниці
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sinichkin
Такого шансу перемогти на Ролан Гаросс більше не буде, Еліна якась зачумалена була. А переможе Кенін, вона вчора доказала, як треба перемагати.