Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 30 жовтня 2020, 11:14
28984
84

Чому Динамо не перемогло Ференцварош

Валерій Василенко - про суперечливу нічию команд Луческу і Реброва

| Оновлено 30 жовтня 2020, 11:14
28984
84
Чому Динамо не перемогло Ференцварош
ФК Динамо

У першому таймі в Будапешті все було добре. Настільки, наскільки взагалі може бути добре для нинішнього «Динамо». Але в другому таймі спочатку потихеньку, потім швидше все почало рухатися в протилежну сторону. І переможний, по суті, матч для команди Луческу перетворився ледь не в програний. Особливо після вилучення Сидорчука. Чому сталася така метаморфоза? Давайте розберемося спокійно і без емоцій.

1. Стартовий склад. Головні кадрові пробоїни віце-чемпіонів України були відомі заздалегідь: Миколенко і Бущан, які здали позитивні тести на коронавірус, на виїзд не вирушили. В принципі, особливою ​​головоломкою рішення цього завдання для Луческу не стало: у воротах зайняв своє, колись звичне місце, досвідчений Бойко, на лівому фланзі захисту зіграв Караваєв, для якого ця позиція теж не є терра інкогніта. Ці двоє зіграли на нормальному рівні.


ФК Динамо

2. Клас суперника. «Ференцварош» виявився не настільки страшним, як його малювали. Так, ця команда в кваліфікації чемпіонської Ліги пройшла хороших суперників (наприклад, «Селтік» і загребське «Динамо»), її тренує один з найкращих українських тренерів в режимі «прямо зараз», але «Фраді» не сильніше, як мінімум, киян. Дозволяю собі стверджувати подібне не тільки на підставі порівняння трансферної вартості найдорожчих гравців цих двох команд (Циганкова і Зубкова), але і індивідуальних показників абсолютно всіх гравців чемпіона Угорщини. Якщо в сухому залишку, добротна, але посередня команда.

3. Сергій Ребров. Наставник «Фраді» перед матчем не один раз повторював, що гра проти «Динамо» - це саме гра проти «Динамо», а не тренерська дуель Ребров - Луческу. На мій погляд, Сергій Станіславович темнив. Він явно хотів обіграти свого старого знайомого. Саме для нинішнього тренера «Ференцвароша» гра 28 жовтня була важливішою, ніж для нинішнього тренера «Динамо». Тому що у Реброва все ще є, причому непоганий, шанс повернутися до Києва. А ось для Луческу нинішня робота - напевно лебедина пісня. Так ось, Ребров не зміг в результаті показати «товар обличчям». У що саме грала його команда в першому таймі, так і залишилося загадкою. Давайте відверто: Ребров і його підопічні перший тайм провалили.

4. Мірча Луческу. Спочатку план на гру київського Містера був правильним. Дуже дисципліновано в обороні, активно на флангах, без зайвої імпровізації, просто тиснути в центрі поля. Такий нехитрий набір опцій спрацював. Гості придивлялися до суперника хвилин 15-ть, після чого забрали ініціативу, усвідомивши, що перед ними трохи поліпшена копія «Олександрії». Ну правда ж, в першому таймі «зелені орли» були схожі, швидше, на зелених курчат: кожен бігав сам по собі, загальної картини гри не було. І якщо в моменті з першим забитим голом нам десь пощастило - пенальті, взагалі-то, випадковий, то м'яч Де Пени - зразково-показова контратака. Причому в «роздягальню». Залишалося просто добити суперника після перерви.

5. Другий тайм. Наскільки я можу судити, в другій половині зустрічі кияни більше дбали про збереження статус-кво, ніж думали про третій забитий м'яч. Так це чи ні, справа смаку кожного. Особисто я вважаю, що Мірча Луческу програв своєму візаві «перерву». Якщо гості виходили на другий тайм вальяжно і не мотивованими, то Ребров, судячи з усього, зумів «накрутити» підопічних.

6. Швидкий перший гол «Ференцвароша». Нгуен, якого в першому таймі практично не було видно, і другу половину матчу почав не найкращим чином. Але суть в тому, що у «Фраді» збільшилася загальнокомандна швидкість. «Динамо» не запропонувало опоненту навіть середній пресинг, намагаючись зіграти на контратаках, з закидами на Супрягу. Елементарна розконцентрація «Динамо» в захисті, навіть натяку на яку не було в першому таймі, дозволила господарям відквитати один м'яч. Якщо Зубкову дають на рівному місці віддати передачу, а Нгуену на ще більш рівному пробити, то лаври в цьому епізоді потрібно ділити порівну між атакуючою стороною і тією, що захищається.

7. «Запах крові». Сто разів правий динамівський голкіпер Бойко, який сказав після матчу, що, забивши перший гол, «Ференцварош» відчув запах крові. Це правда. Навіть якщо команда явно без приставки «супер», але досить мотивована, тоді як суперник після перерви «забув» вийти на поле, гру можна перевернути. Команда Реброва посилила натиск. Ну, наскільки могла. Ні, високого пресингу так і не було, бо «робити» його там немає кому. Але високі швидкості у деяких гравців таки були. А ось київські футболісти перебудуватися по ходу другої половини зустрічі не змогли.

8. Ковдру на себе. Зловив себе на думці, що кияни в другому таймі грали так само розрізнено, як і їхні опоненти в першій половині зустрічі. Тобто, команда начебто і була, але єдиного колективу не було. Кожен грав сам по собі: чи то «продавали» себе таким ось безглуздим способом, чи справді не знали, як додати.

9. Заміни. Перша заміна у «Динамо» - на 82 хвилині: Буяльського замінив Гармаш. Віталій явно втомився, і його заміна читалася ще раніше. Як і гіпотетична заміна раніше Циганкова і Супряги. Але Луческу чомусь «заворушився» лише після червоної картки Сидорчука. Динамівці, котрі вийшли на поле в екстреному порядку, не змогли як слід увійти в гру, не кажучи вже про її посилення. На мій погляд, вихід Гармаша і особливо Белуце був помилкою.

10. Супряга. Не хотілося б зайвий раз «топтатися» по пацану, але він провалює вже другу поспіль гру в ЛЧ. Розумію, що йому немає альтернативи зараз, але, все одно, його треба було міняти раніше.

11. Вилучення Сидорчука. Претензій до другої жовтої картки динамівського капітана немає - арбітр правий, все по ділу. Є претензії до самого Сидорчука: навіщо було так небезпечно грати, причому в ситуації, що того не вимагає, тобто не біля власного штрафного. У мене є відповідь: якщо диригент не влучає у ноти, то чого вимагати від його підопічних? Вони теж не потрапляли. Чи не встигали. Ось і догралися. Той момент став переломним у матчі.


ФК Динамо

12. Чисельна більшість. Господарі дуже швидко використали «зайвого» гравця. Можливо, їм трохи пощастило з рикошетом, але можна говорити і про те, що футбольний Бог просто повернув їм борг за пенальті на Харатіні.

13. Перспектива. В принципі, катастрофи в Будапешті не сталося. Просто ми всі ще раз побачили, що навіть такий досвідчений тренер, як Луческу, може помилятися. І що як команда «Динамо» ще не сформувалося, сирувате. З іншого боку, ми розуміємо, що боротися за вихід до плей-оф ЛЧ у цій групі нам нереально. Але ось боротися за третє місце ми повинні. Більш того, перспективи на євровесну кращі саме у киян. Хоча б тому, що матч-відповідь з «Фраді» в Києві. Але ось роботу над помилками Луческу і його підопічним все одно потрібно зробити.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(118)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна
Футбол | 19 березня 2024, 00:31 7
Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна

21 березня о 21:45 відбудеться півфінал плей-офф кваліфікації Євро-2024

Премія, через яку гравці Зорі розпочали бойкот, не прописана у контрактах
Футбол | 19 березня 2024, 06:48 8
Премія, через яку гравці Зорі розпочали бойкот, не прописана у контрактах

Нещодавно лідери луганського клубу відмовились грати проти «Динамо»

Коментарі 84
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ilya
Потому что:
1) Физическая форма в ж@пе. Играть 2 раза в неделю одним составом сил не хватит, будут травмы через тур-два.
2) Хватить петь оды про "перспективную" молодёжь, говорил, говорю и буду, там таких на пальцах одной руки пересчитать (Цыганков, Миколенко, через пару лет сюда можно будет добавить Сироту, Забарного и Шапаренко).
3) Я не понял, а когда Попов почувствовал себя супер звездой? Еще в середине 1 тайма мог жёлтую получать за не спортивное поведение , да и игра желает лучшего, Ференц толком ничего не сделал, а 2 гола пропустили.
4) Супряга, мой любимчик, хвалите и дальше его скоро заиграет этот молодой Шевченко, а Супкис глупый еврей, который хотел за полено получить 20 млн, а теперь и за 10 он даром никому не нужен.
Никакого движения по полю, ходит будто играет за дворцовую команду, а старшие ребята его обидели.
Откройте тепловую карту и убедитесь сами.
Sauron
Не понятно, почему Ференцварош считают гавном.
Они собрали пачку скальпов по пути в группу ЛЧ и уже 2 года - бессменные чемпионы Венгрии со стабильным составом и тренерским штабом.
Селтик и Динамо З - серьезные команды, которые могли пошуметь в ЛЧ, но были выбиты венграми.
Ну и скорее всего на турнирную ситуацию потеря нами 2 очков вчера никак не скажется.
Lion
10. Супряга. Не хотелось бы лишний раз «топтаться» по пацану, но он проваливает уже вторую подряд игру в ЛЧ. Понимаю, что ему нет альтернативы сейчас, но, все равно его нужно было менять раньше.
----------------------------
Больше всех радуются Болонья......
Liberty_
проиграли
-слишком рано уверовали в хороший результат для себя
-Луческу протупил с заменами
-вторая часть ,второго тайма провалена и это не заслуга Ференца,Динамо само создало себе проблемы!
Andre Petlyra
Луческу затянул с заменами и выпускать белуце который создал момент для Венгров не выдержав линию выпустить нужно было Родригеса вместо Цыганкова а Шепаренко не трогать Луческу сам проиграл игру и удаление это косвенная причина фланги не свежие мяч не держат Луческу плюнул в лицо
pricolist
Супряга в этом матче запомнился приемом мяча и пасом к своим воротам, очень плохой матч для него. Игроки вышли на 2 тайм расслаблены, недоработка Мирчи. Нелепое удаление Сидорчука. Поздние замены. Это все привело к ничьей, хотя команда должна была уверенно побеждать.
Alehandro
я б ответил на этот вопрос, но его цензура не пропустит)
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Если серьезно
1. Удаление Сидорчука
2. Не забитый 3 гол ференцварошу
3. Замены сделаны поздно.
Абсолютно спокойно смотрю на команду.
Играли хорошо.
Обидно терять победу
bolela11111
Классная статъя. Хорошо разложил. Удовольствие читать.
Istm
не планували вигравати.
Vaso
Чемпионат Венгрии сильнее ?
fifadinamo
Лидеры в Европе по набраным очкам в текущем сезоне:
1. Ференцварош 10.5
2. Динамо Киев 8.5
......
12 Шахтер 7.0
Киевляне играли с лучшей (на даный момент) командой Европы
ALud
Чоловік сам собі назадавав купу питань, дав на них відповідь,але... як би він ці запитання поставив до гри, це ще могло бути цікаво (давно відомо - всяк бачить себе стратегом зі сторони), а після гри, при даному результаті все це виглядає на рівні дитячого садочку, я такий розумний)...
mpa_dn
Ответ на вопрос прост: потому что лашары!
Вячеслав Самойлов
Кстати! Еще одно объяснение, почему Динамо не обыграло Ференцварош, - отчасти учитывающее их еврокубковые достижения. Ференц. в рейтинге находится очень недалеко от нашей Зари (в первом десятке второй сотни). Причем этот и предыдущий сезон - он в еврокубках набирает (и набрал) очков БОЛЬШЕ, чем набирала Заря в любой из последних 5 сезонов. Т.е. Ребров ЯВНО построил клуб более успешный на евроарене, чем Заря Вернидуба и Скрипника.
П.С. А теперь вспомните, как сыграло Динамо в этом сезоне с Зарей? 1-1! Т.е. у венгров МОГЛИ найтись аргументы против своего существенно более мастеровитого и именитого соперника. И нашлись...
руслан халитов
Потому что пока выговоришь ференцварош.....так те уже и забьют гол.
Kiziak
Почему? Потому что ЛОХИ!
Тарас Чубак
Стандартна ситуація для Динамо, обісратися у кінці, не відомо чи це лікується, при чому незалежно від складу. Але якщо дивитися реалістично, не очами хейтера або оптиміста, то очевидно, що Динамо фаворит і команда трохи вищого рівня ніж Ференцварош, про це каже і ціна складу і індивідуальні показники команд і сильніший чемп. АЛЕ це різниця як у умовній Севільї і Вільяреалу, номінально Севілья дійсно майстерніше команда, але ця різниця не суттєва коли ці клуби зустрічаються у чемпіонаті і виграти може хто завгодно. А те що було вчора на полі, то це прям ганьба, але очевидно хвалити немає за що, з такою перевагою майже до середини другого тайму і так обісратися треба вміти. Короче від любові до ненависті пів тайму