Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
1560
0

Ігор ЖАБЧЕНКО: «Шахтар був організований, кожен гравець знав свій маневр»

Спеціаліст висловився про нічию «гірників» з «Інтером»

Ігор ЖАБЧЕНКО: «Шахтар був організований, кожен гравець знав свій маневр»
pfl.ua. Ігор Жабченко

Екс-гравець донецького «Шахтаря» і збірної України Ігор Жабченко поділився своїми враженнями про поєдинок другого туру групового турніру Ліги чемпіонів між «гірниками» і італійським «Інтером» (0:0).

«Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прийняв сміливе рішення, довіривши місце в старті тим молодим футболістам, які здобули сенсаційну вікторію над «Реалом» на старті групового турніру. І це незважаючи на те, що через кілька днів вони мали непереконливий вигляд у матчі проти «Ворскли» в чемпіонаті. Значить, португальський фахівець вірив у зміну, знав, що вона не підведе в скрутну хвилину. Втім, не виключено, що ті ключові виконавці «Шахтаря», які перебували на самоізоляції, просто ще далекі від потрібних фізичних кондицій.

Зі стратегічної точки зору «Шахтар» влаштовувала навіть нічия, тому важливо було не пропустити швидкий гол, що додало б впевненості в своїх силах. І «гірники» добилися потрібного результату, хоча моментами «Інтер» атакував дуже потужно. В цілому ж, «Шахтар» постав добре організованою командою, коли кожен гравець чітко знав свій маневр. Дуже сподобалися крайні захисники Віктор Корнієнко і Додо, які не дозволили гостям розгулятися на флангах. Також відчувалося, що Луїш Каштру тонко реагує на те, що відбувається на полі і в разі виникнення проблем, своїми рішеннями швидко би усунув прогалини.

Думаю, ніхто не очікував такої прудкості від «Шахтаря» в поєдинках з фаворитами групового турніру. Але «гірники» порадувавши високою технікою, тактичної виучкою і терпінням, домоглися блискучого результату. Тепер важливо не зменшувати темп і набрати вже обов'язкових три очки в наступному протистоянні з «Боруссією», яка, на мій погляд, все ж нижче за класом, ніж «Шахтар». Тільки після цього шанси на вихід з групи різко зростуть», - сказав Жабченко.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами
Футбол | 11 травня 2024, 01:30 0
Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами

10 травня «червоно-білі» втратили перемогу в поєдинку 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.