Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 жовтня 2020, 14:57
2013
1

Олександр СОПКО: «Шахтар набирає очки за рахунок гри і фарту»

Спеціаліст висловився про нічию «Шахтаря» з «Інтером»

| Оновлено 28 жовтня 2020, 14:57
2013
1
Олександр СОПКО: «Шахтар набирає очки за рахунок гри і фарту»
Футбол 1/2/3. Олександр Сопко

Відомий футбольний експерт Олександр Сопко прокоментував нічию «Шахтаря» з «Інтером» (0:0) в матчі 2-го туру Ліги чемпіонів.

««Інтер» напевно буде розчарований цим результатом, оскільки по грі міг розраховувати на більше. З огляду на те, що гості володіли ініціативою, мали моменти, з більшою гостротою діяли біля воріт господарів поля, а також виставили повноцінний склад - це не просто розчарування для «Інтера», а справжня невдача.

Для «гірників» це дуже хороший результат, враховуючи ресурси Луїша Каштру, стан команди, жорсткий графік і коронавірус. «Шахтар» поки ще штормить. Але навіть за такого розкладу, подивіться, як зіграли «помаранчево-чорні». За самовіддачею - це найкращий зразок «Шахтаря» останнього п'ятиріччя.

Клас міланської команди відчувався. Гольові моменти у гостей були, але десь Трубін виручив, десь удача була на боці «Шахтаря». Після перерви «Інтер» підсів і не зміг запропонувати щось неординарне, не зміг перебудуватися. Другий тайм був трохи легшим для «гірників», хоча до 70-ї хвилини напруга ще відчувалася. Однак в останні 20 хвилин господарям поля стало легше. Хочу відзначити той факт, що «Інтер» тактику на матч з «Шахтарем» непогано пропрацював, врахувавши промахи «Реала». Гості діяли за схемою 3-4-3 і намагалися атакувати широко, іноді навіть в п'ять нападників, і «гірникам» доводилося важко. Але «Інтер» перетримував м'яч, що не дозволило йому діяти гостріше.

Про шанси зараз я б не говорив. Тільки десь після четвертого поєдинку можна про це розмірковувати. Жеребкування для «Шахтаря» цього разу було жорстким, і по ходу турніру все дається дуже важко. Очки «гірники» набирають і за рахунок своєї гри, і за рахунок фарту. Але фортуна може й відвернутися. До того ж, суперники «Шахтаря» будуть в своїх чемпіонатах ще набирати форму. Важливо, щоб укорочений склад «гірників» витримав настільки важку дистанцію. Напружений режим вже позначається - травми отримали Дентіньо і Хочолава, і в молоді можуть бути провали. Однак, головне - у «Шахтаря» є команда - з великої літери, і цей факт вселяє оптимізм», - сказав Сопко.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил