Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2020, 20:24
1828
0

Десна впевнено обіграла в гостях Олімпік

Обидва м'ячі гості забили в першому таймі

| Оновлено 24 жовтня 2020, 20:24
1828
0
Десна впевнено обіграла в гостях Олімпік
ФК Олімпік

«Олімпік» жодного разу в історії не міг обіграти «Десну» на своєму полі. Не став винятком і поєдинок 7-го туру нинішнього чемпіонату. Хоча починалося все для донецької команди (яка грала в Києві) не так погано.

Команди почали без розвідки, гра йшла на зустрічних курсах. Суперники обмінювалися атаками. За в цілому рівної гри, можливо, трохи гостріше виглядав напад «сіверян». І до середини першого тайму ця гострота втілилася в гол. Мудрик в боротьбі із захисником прорвався в штрафну і примудрився пробити навіть не коліном, а стегном. М'яч влучив у штангу, відскочив у центр воротарського - а там виявився абсолютно один Шевцов, який спокійно послав м'яч у порожні ворота. Як тут не похвалити проникливість Олександра Рябоконя? Тренер «Десни» вперше випустив 20-річного форварда в основі - і той забив свій перший гол в сезоні!

Команда Ігоря Климовського продовжувала атакувати, Тейшейра непогано пробив зі штрафного - трохи неточно. І тут же чернігівській команді вдалася зразкова контратака. Калитвинцев запустив у відрив Шевцова, той вийшов сам на сам, але не став бити, а прострілив у центр штрафного, а Тотовицький забивав знову ж в порожні ворота - 0:2! Відзначимо, що за весь перший тайм Кічак не зробив жодного сейву - обидва удари гостей у площину завершилися взяттям воріт. Ось таку ефективність продемонструвала «Десна». Слід зазначити, що після другого пропущеного гола «Олімпік» ще посилив тиск, проте Шахаб і Беніто промахнулися з вигідних позицій, а з ударом Тейшейри впорався Паст.

В цілому ж статистика першої половини зустріч була за донецькою командою: 52:48% за володінням м'ячем, 8:4 за ударами, 3:2 за кутовими. Але, як то кажуть, рахунок - на табло.

Другий тайм видався не таким багатим на події. Номінальні господарі намагалися атакувати, але якось одноманітно. Все зводилося до флангових подач, з якими легко справлялася оборона «Десни». Скоріше, гості повинні були забивати третій гол у ворота Кічака, ніж «Олімпік» відквитати хоча б один м'яч. Футболісти донецької команди виглядали приреченими: всього лише 2 удари в бік воріт суперника після перерви є тому підтвердженням.

А ось «сіверяни» не просто тягнули час, хоча і за це їх ніхто не став би засуджувати. «Десна» атакувала, і, наприклад, Тотовицький зобов'язаний був робити дубль, але не зумів обіграти голкіпера після виходу сам на сам. Впорався Кічак і з ударом Калитвинцева. Загалом, якщо результат першого тайму виглядав дещо нелогічним, то за підсумками зустрічі можна сміливо говорити: рахунок по грі. До слова, безнічийна серія «Олімпіка» продовжилася до 10-ти матчів - це новий клубний рекорд.

0:2, і «Олімпік» з 9-ма очками залишився на 7-му місці. Через тиждень команда їде в гості до «Колоса». «Десна» набрала 12 балів і піднялася на 4-й рядок турнірної таблиці. 31 жовтня «сіверяни» зіграють в гостях з «Олександрією».

Украинська Прем'єр-ліга. 7-й тур

Олімпік - Десна - 0:2

 Шевцов (24), Тотовицький(37)

 Беніто (26), Шахаб (61) - Імереков (30), Гітченко (48), Тотовицький (79)

«Олімпік»: Кічак, Лебеденко, Пасіч (Ксьонз, 62), Гришко, Драме, Бабенко, Завійський (Романовський, 62), Тейшейра (Чогадзе, 78), Политіло (Каргбо, 78), Беніто (Альваренга, 89), Шахаб

«Десна»: Паст, Мостовий, Гітченко, Імереков, Конопля, Огіря, Арвеладзе (Єрмаков, 82)  Мудрик (Домбровський, 68), Тотовицький (Дегтярьов, 82), Калітвінцев (Гуцуляк, 89), Шевцов (Картушов, 68)

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон: «Динамо» імені В.Лобановсього

ОЛІМПІК - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 00:40 3
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.