Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 жовтня 2020, 14:39
75912
36

Іспанські ЗМІ: «Кошмар. Криза. Найгірший Реал за десятиріччя»

Sport.ua представляє огляд іспанської преси після перемоги «Шахтаря» над «вершковими» в ЛЧ (3:2)

| Оновлено 22 жовтня 2020, 14:39
75912
36
Іспанські ЗМІ: «Кошмар. Криза. Найгірший Реал за десятиріччя»
Mundo Deportivo

У середу, 21-го жовтня, донецький «Шахтар» на виїзді обіграв мадридський «Реал» з рахунком 3:2 у поєдинку 1-го туру групового раунду Ліги чемпіонів. Іспанські ЗМІ активно прокоментували несподівану поразку «вершкових» на старті турніру.

«Від смішного до Класіко», — заголовок AS натякає на матч з «Барселоною», який наближається.

«Мадрид дорого заплатив за найгірший перший тайм у своїй новітній історії і за екстравагантний склад Зідана. Відсіч, яку надали Вінісіус співтовариші, виявилася недостатньою.

«Реал» уникнув гарячої реакції фанатів через пандемію, що спустошила трибуни. Команда Зідана провела найгірші 45 хвилин у своїй новітній історії проти ослабленого «Шахтаря». Цей ганебний епізод може мати серйозні наслідки, адже «Інтер» і «Боруссія» з Менхенгладбаха зіграли внічию. Кавалерія в результаті прибула, але битва вже була програна.

У складі «Реала» дуже не вистачало Рамоса, з яким команда відчуває себе набагато спокійніше. Єврокубки радикально змінюють стиль гри «Шахтаря»: в чемпіонаті України він монополізує м'яч, а в Лізі чемпіонів — женеться за ним. «Гірники» намагалися позбавити «Реал» простору в атаці.

Натуралізований український бразилець Марлос міг відкривати рахунок вже в першу чверть години гри. Команду Зідана врятував Куртуа, який був безсилий зупинити гольову зливу, яка за цим послідувала.

Під впливом безмовних трибун «Реал» грав на диво неспішно. Раніше в таких випадках команду будили трибуни «Сантьяго Бернабеу». Але зараз це неможливо.

Ніхто не завадив українському лівому захиснику Корнієнку перетнути майданчик ледь не перпендикулярно. Потім він побачив на іншому фланзі Тете, а той скористався своїм шансом. Через чотири хвилини Тете знову вистрілив. Куртуа врятував, але помилився Варан, відправивши м'яч у свої ворота. Третій м'яч забив Соломон.

Ані до, ані після «Реал» не подавав ознак життя. Найгірший «Реал» за десятиріччя.

Перерва теж не надала господарям відчутного поштовху. Бензема вийшов замість Родріго, але це було схоже на лікування відкритої рани подорожником.

Ситуація змінилася після зміни ставлення до гри. Модріч забив чудовим ударом, але у Тете також було два приголомшливих моменти.

Але гол Модріча змінив динаміку гри. Багато що дала і поява на полі Вінісіуса, який літав як ракета і забив гол. Ноги гравців «Шахтаря» були важкими, але вони мужньо утримували рахунок. «Реал» міг вирвати нічию, але суддя відмінив гол через офсайд у Вінісіуса», — пише про матч AS.

«Реал» у вільному падінні. А в суботу з Барселоною може бути ще гірше», — під таким заголовком вийшла друкована версія авторитетного видання Marca.

«Він не присів жодного разу за весь перший тайм. Трохи підказок, які підбадьорювали гравців — цілком в стилі Зідана. Але з голами «Шахтаря» його обличчя стало змінюватися. Після першого гола в тиші, що панувала на практично порожньому стадіоні, були чутні тільки хлопки його долонь. Те ж саме відбулося і після другого голу, хоча за Зіданом сиділи всі запасні «Реала».

Саме разюче те, що ніхто з них не кричав і не аплодував, коли все ще було можливо звести до нічиєї. Зідан і гравці вийшли на матч із розгубленими очима. «Реал» на порозі безодні.

У другому таймі Рамос спробував розбудити команду прямо зі свого місця. Його підбадьорливі підказки були добре чутні. «Реал» прокинувся, а гол Модрича підняв команду з місць. Ще краще стало після голу Вінісіуса. Навіть в спірних моментах, таких, як можлива рука в штрафному «Шахтаря» і попередження Мілітао, запасні гравці «Реала» продовжували активно сперечатися. Нічого спільного з першим таймом, але «Реал» знову з поразки почав свій шлях у Лізі чемпіонів», — розповідає Marca про атмосферу на лавці запасних «вершкових».

«2:3. «Шахтар» залишає «Реал» у кризі перед Ель Класіко», — говорить заголовок на офіційному сайті Mundo Deportivo. «Кошмар перед Ель Класіко», — ще більш різка друкована версія видання.

«Реал» йде від поразки до поразки. І те, що в найближчу суботу на них чекає Ель Класіко — погані новини для «вершкових». Після програшу «Кадісу» підопічні Зінедіна Зідана зазнали поразки від «Шахтаря» в Лізі чемпіонів. Українська команда не упустила свої шанси в першому таймі.

Мадридці були впевнені, що візьмуть реванш в Лізі чемпіонів після поразки від «Кадіса». Під кінець першої чверті години тільки гра Куртуа врятувала «Реал» від пропущеного голу. Зідан знову поставив Марсело у стартовий склад, залишивши на лаві запасних Бензема, Вінісіуса і Крооса.

Всі пропущені голи «Реала» на совісті Мілітао і Марсело. На 29-й хвилині Мілітао не догледів за Тете, на 33-й хвилині Марсело дав пробити Тете, після чого Варан зрізав м'яч у свої ворота. Катастрофа «вершкових» продовжилася на 42-й хвилині. Соломон скористався пасивністю Марсело і Мілітао, забивши третій м'яч.

Модрич зробив рахунок 1:3 на 54-й хвилині, пробивши здалеку крізь всіх гравців. На 59-й хвилині Вінісіус першим же дотиком зробив рахунок 2:3.

За п'ять хвилин «Реал» зробив більше, ніж за весь перший тайм. Мадридці могли забити і більше, але могли і пропустити — виручав Куртуа. «Реал» пресингував до останнього, але дива не сталося. Підопічні Зідана з поразки розпочали виступи в Лізі чемпіонів, що не вселяє оптимізму перед матчем з «Барселоною» на «Камп Ноу», — скептично налаштоване видання Mundo Deportivo.

Іспанські ЗМІ більше схильні лаяти «Реал» за слабку гру, ніж хвалити «Шахтар» за несподівану перемогу. Команда Зінедіна Зідана знаходиться в кризі, і їй буде дуже непросто грати з «Барселоною» в найближчу суботу.

Михайло Шаповалов
Оцініть матеріал
(313)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки отримає Тухель за розторгнення контракту з Баварією
Футбол | 29 березня 2024, 03:16 1
Стало відомо, скільки отримає Тухель за розторгнення контракту з Баварією

Повідомляється, що мюнхенці будуть зобов'язані виплатити Томасу 10-12 мільйонів євро

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zhyr
Рамос почув, що знов грати з українською командою і вирішив, що ну його нах знов позоритись, краще не вийду на поле)))
Юрий Карпенко
Да шо ви такое говорите испанцы выучили фамилию Корниенко, учите, думали к вам тут колхоз приехал, зажравшиеся европейцы
Игорь Стецик
Українці вдруге за місяць обіграли команду Іспанії, а поваги як не було (ситуація в аеропорті зі збірною в Мадриді, прізвища наших гравців перед матчем в Києві, пресконференція перед цим матчем), так і нема (недоліки Реала, а не досягнення Шахтаря). Високомірні ублюдки
vok_vok
Правильно сказал один испанский журналист: если перед матчем Лиги чемпионов наши журналисты только обсуждают матч "Кадис" – "Реал", тогда "Шахтар" пусть выиграет и все резко проснуться.
Сергей Чёрный
Привыкли что перед ними ещё до матча соперники становятся в позу и сливочные их имеют , а тут получилось наоборот .
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
odiniznashih
Не успела Испания пережить проигрыш
своей сборной Украине, как опять украинская команда дерет чемпиона и на его же поле.
Кошмар...
pike1
І знову вся увага іспанських змі не до шахтаря, а до майбутнього ель-класіко, неповага продовжується, Каштру правий
Богдан Саженко
З Рамосом іспанци теж відлетілы від України в свій час
Michel
Корниенко - играл с грандами мирового футбола, как со сверстниками в школьном дворе - уверенно и без мандража. Корниенко - открытие сезона. И "кирпичей в штанах" у футболистов Шахтера, как предполагали тут некоторые - не наблюдалось. Шикарный был матч.
Trasher311987
Лошпеты из марки ну ше вы подавились?
Прошли времена те которые типо клубы из восточной Европы это типо кал, а западные типо круть.
Теперь вы будете и фамилии правильно писать, и пресуху делать.
Гггггг
Kevko
Реал выглядел очень плохо. Но Шахтер сыграл очень хорошо. На поле был не "дубль", на поле были игроки, которых уже сейчас нужно формировать как новый Шахтер.
Ва Са
Тут очевидна помилка Зідана , він надіявся на легку перемогу над дублем Шахтаря , і залишив в запасі ударну силу - Бензема , Кросса , Вінісіуса .Очевидно маючи на думці суботній поєдинок з Барсою , дав їм ще один вихідний . І прогадав . Хоча логічно було б - випустити їх спочатку , і замінити вже по ходу поєдинка , в залежності від ходу матча . Ну то таке .. То вже його проблеми .
Artyom_I
Украинская команда не упустила свои шансы в первом тайме. Пишет Mundo Deportivo.
Я считаю, что Шахтёр упустил как минимум 2 голевых момента (шанса) в первом тайме
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Слушай Книгу
Зливають Зідана
bolela11111
Чтг интересно, по коммандному и с соблюденными установками, насьроем самоотдачей выиграли как в СБУ так и в Шахтере, не те кто уже забронировал место, а те кому выпал наконец-то шанс. Так и где здесь теперь мерило готовности играть в основном составе?
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nicksaf
Іванка Пригода, а сколько раз марлос толстожопый выходил один на один и сколько забил? Нисколько, его доганяли и забирали мяч.
nicksaf
А может сливали Зидана? Какая разница, что с ним выиграли 3 ЛЧ? Это Реал, там другие проблемы.