Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 жовтня 2020, 03:12
6335
11

ЗІДАН: «Відповідальність беру на себе. До гри з Барселоною є пару днів»

Головний тренер «Реала» прокоментував програш «Шахтарю»

| Оновлено 22 жовтня 2020, 03:12
6335
11
ЗІДАН: «Відповідальність беру на себе. До гри з Барселоною є пару днів»
ФК Шахтар Донецьк. Зінедін Зідан

Головний тренер «Реала» Зінедін Зідан прокоментував програш «Шахтарю» (2:3) в домашньому поєдинку Ліги чемпіонів:

– Перший тайм з «Шахтарем», в якому «Реал» пропустив тричі, став одним з найгірших з тих пір, як ви тренуєте команду.

– Я згоден. Зійшлося багато факторів, ми допускали чимало помилок. Нам не вистачило впевненості та інших якостей. Разом з тим, я радий, що в другому таймі мої гравці відреагували на ситуацію і намагалися виправити становище. Вони поміняли гру, але це футбол. Ми зазнали поразки, тому що грали погано. На мені, як на тренері, лежить відповідальність, і я повинен знайти рішення.

– Поразки «Кадису» в чемпіонаті і «Шахтарю» в Лізі чемпіонів – ланки одного ланцюга?

– Думаю, так. Дуже важка поразка і дуже поганий для нас матч. Буде непроста ніч, але вже завтра ми станемо думати про наступного суперника і готуватися до важливого суботнього поєдинку в чемпіонаті з «Барселоною».

– Чого не вистачало вашій команді в першому таймі? Може, відповідальності і бажання?

– Майже всього. Перша помилка призвела до пропущеного голу, і після цього матч складався ще гірше. Багато чого не вистачало, але перш за все не було впевненості, а в футболі це найголовніше.

– Дивно, коли «Реал» поступається в двох матчах поспіль і не показує гри. Причина криється в якихось відносинах в команді або проблема з фізикою? Ви впевнені, що зможете знайти рішення?

– Так, я впевнений в собі, впевнений, що ми знайдемо рішення. І футболісти також постараються зробити все можливе, щоб вийти з цієї ситуації. Сьогоднішня поразка «Шахтарю» нічого не змінює, ми обов'язково знайдемо вихід. Знаємо, що зараз складна ситуація, ми провели погані матчі. Але вже в суботу наступний поєдинок, – потрібно добре підготуватися і зіграти гідно.

– Після поразки «Кадису» ви говорили правильні речі про пресинг і інтенсивність ведення гри. І ось ваша команда знову провалює перший тайм. Можливо, ваші слова не доходять до футболістів?

– Я згоден з тим, що ми зіграли погано, і відповідальність беру на себе. Перший тайм – абсолютний негатив. І в цьому також моя вина. У чотирьох стартових матчах сезону ми один раз зіграли внічию і здобули три перемоги, а тепер терпимо вже другу поразку. Дуже незадоволені, але не будемо опускати руки, постараємося разом змінити ситуацію, щоб рухатися далі.

– У діях гравців «Реала» не проглядалося бажання. Чи згодні?

– Ні, я так не думаю. Перші хвилини ми почали добре, але потім зробили помилку, пропустили м'яч, і з того моменту впевненість зникла. Друга поразка поспіль, але це футбол. Такі складні моменти були у нас й в минулому. Треба підніматися і продовжувати працювати разом. Ми повинні бути готовими до наступного матчу. Бути максимально сконцентрованими, і тоді у нас все вийде.

– Якщо порівнювати поєдинок «Барселони» з «Ференцварошем» і ваш із «Шахтарем», то складається враження, що «Реал» в майбутньому «класико» пропустить багато м'ячів.

– Ні-ні. До гри з «Барселоною» є пару днів, і ми зробимо все можливе, щоб бути готовими. Продовжуємо працювати. Найважливіше зараз – спокій. Сьогодні поганий вечір, але в наших силах все змінити. Для мене це велике розчарування, адже ми завжди хочемо перемагати, але потрібно рухатися далі. Був похмурий день, а завтра вийде сонце. Це футбол, і іноді він приносить випробування. Важкий вечір для нас, але я налаштований позитивно і вірю в нашу команду.

 
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex13
Хоть бы одно доброе слово о сопернике сказал, падло!
presburg
дивлюсь огляд ЛЧ в Швейцарії так тут гість в студії говорить про проблеми Зідана що не грав Рамос і що грають не на Стадіо Бернабеу...блін а про то що в Шахтарі грали 8 гравців які моложе 21 року і майже точьно б не грали в випадку якби не була корона так ні слова...а при появі таблиці і слів ведучого що Шахтар на першому місці сказав тьху!!!... вот дебіли бл..ть..😅😅
PS всіх з перемогою!!💪💪🍺🍺🍺🎉
Поручик Ржевский
"Первая ошибка привела к пропущенному голу"
До первого гола у Шахты были 2 момента: один атакой 3 в 3, а второй - выход Марлоса 1 на 1.
Юрий Карпенко
Сколько раз вспомнили Шахтер, а перед матчем слабо было, учитесь уважать соперника тогда и вас может будут)
scorpio16
По ходу Реал будет ещё долго трусить , смена поколений + нужно время пока молодые окрепнут. В ближайшие 2-3 года Реал дальше 1/4 максимум проходить не будет , тоже самое ждёт и Барселону
Sonnenaufgang
Зидан никогда не был хорошим тренером. Все прежние достижения Реала делал Криштиану Роналду.
DSH88
Мабудь Зидана пора на выход. Спасибо и ...