Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 21 жовтня 2020, 03:45
4057
8

Фаворити йдуть у відрив зі старту. Ференцварош поступився Барселоні

Єдиний гол на рахунку команди Сергія Реброва записаний на рахунок Ігоря Харатіна

| Оновлено 21 жовтня 2020, 03:45
4057
8
Фаворити йдуть у відрив зі старту. Ференцварош поступився Барселоні
twitter.com/FCBarcelona

По чотири представники з топових європейських чемпіонатів безпосередньо потрапляють на груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА, у той час як футбольним асоціаціям з більш низьким коефіцієнтом в таблиці рейтингів доводиться делегувати окремих своїх представників до кваліфікаційних раундів. Одним з найбільш довгих шлях до заповітної стадії головного клубного турніру Старого Світу був для чемпіона Угорщини, «Ференцвароша», який з найпершого раунду кваліфікації. Як покажуть подальші події, на команду Сергія Реброва в квартеті G вже очікували туринський «Ювентус», каталонська «Барселона», і також київське «Динамо», яке пробилося через сито кваліфікації. Стартували «фроті» грою в рамках першого туру на «Камп Ноу» проти «блаугранас».

Фанати «Ференцвароша» в прямому сенсі готові були в доброму значенні виносити Сергія Реброва на руках за межі стадіону після матчу-відповіді проти шведського «Мьольде» (0:0 після 3:3 на виїзді), проте коронавірусні обмеження не дозволили їм цього зробити. Для клубу зі столиці Угорщини вихід в груповий етап Ліги чемпіонів у поточному сезоні був першим з 1995-го року, тому шанувальників команди можна зрозуміти.

Для «Барселони» участь в даному турнірі – справа звична, але з кожним новим заходом за титулом у останні роки ситуація всередині колективу продовжує погіршуватися. Рональд Куман підібрав вкрай нестабільну команду зі примхливими виконавцями в складі, і тепер нідерландському фахівцеві необхідно було надати перші результати свого короткого періоду роботи, але вже в рамках головного для шанувальників «блаугранас» змагання.

Великим завданням для угорської команди було не перегоріти ще до старту відповідального у всіх значеннях поєдинку. І «Ференцварошу» це вдалося цілком. Більше того! Варто визнати, що колектив Реброва на перших відтинках протистояння виглядав в атаці вкрай гостро і навіть зумів відкрити рахунок, але ривок від центру поля, дриблінг і точний удар в правий верхній кут від блискавичного Нгуена затьмарив оффсайд. Каталонці в атаках у відповідь показали тільки пристрілювання зі штрафних від Мессі, тому ситуація була в динамічній рівновазі аж до середини першого тайму.

В одній з контратак гостей Нгуена знову не вдалося стримати захисникам, після чого форвард з правого флангу штрафний перевірив на міцність ближній каркас воріт Нето. «Лячно!», – зрозумів Мессі, і під час наступу «Барселони» у відповідь заробив пенальті в результаті свого сольного проходу з флангу повз Ковачевіча. Ліонель взявся виконувати покарання самостійно, і не залишив шансів голкіперу ударом в правий нижній кут.

Не пропустити до перерви – такий був план команди Реброва, однак він зазнав невдачі. Ближче до кінця першого тайму угорська команда отримала другий точний удар по своїх воротах. Це Фаті зовнішньою стороною стопи завершив наброс в лівий фланг штрафного від де Йонга. Уже після перерви «Барселона» підняла темп в своїх атаках ще вище, а Мессі і Фаті створили для Коутіньо прекрасну можливість пробити під ближню стійку з лівого флангу штрафного.

Після третього забитого господарями м'яча, певний період часу було стійке відчуття, що каталонці підуть дотискати суперників з подальшим розгромом. Але «Барселона» вирішила відкотитися в оборону, а з боку суперників пішла серія змістовних атак у бік чужого штрафного. І все ж, допомогло забити «Ференцварошу» лише просте закидання в передню лінію від центру поля. Його зробив Олександр Зубков, після чого Піке довелося грубим фолом зупиняти Сомаліа, який недавно вийшов на заміну. Окрім пенальті в ворота Нето, «Барселона» була змушена грати в меншості 23 хвилини основного часу, які залишилися на той момент до кінця зустрічі. З покаранням впорався Харатін, пробивши так само, як і Мессі в першому таймі.

«Ференцварош» був непоганим у позиційних атаках у наступні 10 хвилин після свого гола, але більше не зміг нанести гольових ударів у створ чужих воріт. Замість цього, Куман зловив команду Реброва на контратаках за рахунок швидкісних футболістів із лави запасних. Дембеле від лицьової з правого флангу викотив до центр штрафної для Педрі, а Мессі забезпечив гол і для самого Усмана. Усі ці епізоди стали результатом швидких випадів у вільні зони, що ще раз підкреслює той факт, що «фроті» занадто захопилися атакою.

У наступному турі каталонська «Барселона» зіграє в гостях у туринського «Ювентуса», а угорський «Ференцварош» прийматиме київське «Динамо».

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група G. 1-й тур.

«Барселона» – «Ференцварош» - 5:1

 Мессі, 27 (пен.), Фаті, 42, Коутіньо, 53, Педрі, 83, Дембеле, 89 – Харатін, 68 (пен.)

Ляйдуні, 32, Чівіч, 44 – Харатін, 85, Ковачевіч, 90+2

Піке, 67 (грубе порушення)

«Барселона»: Нето – Дест, Лангле, Піке, Роберто (Фірпо, 62) – де Йонг, Пьяніч (Бускетс, 76) – Фаті (Педрі, 62), Коутіньо (Араухо, 71), Трінкан (Дембеле, 62) – Мессі.

«Ференцварош»: Дибус – Чівіч, Ковачевіч (Хайстер, 63), Блажич, Ботко (Ловренчіч, 77) – Ляйдуні (Сомаліа, 63), Шигер, Харатін – Ісаел, Зубков (Мак, 71), Нгуен (Болі, 71).

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія).

Стадіон: «Камп Ноу» (Барселона, Іспанія).

Удари (у площину): 17 (11) – 8 (2)
Кутові: 5 – 0
Оффсайди: 2 – 5.

БАРСЕЛОНА-ФЕРЕНЦВАРОШ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bassofon
Сладки пряник этот Ференцварош, третье место Динамо вряд ли упустит.
Akella_147
Серёга извини, но это хорошая новость для нас
Comrade Me
А "эксперты" спорт.уа ставили прогноз 1:1
Brian
Ребров уже выполнил план на сезон, команда попала в ЛЧ. Больше от неё никто ничего не ожидает. Будет 6 игр - 6 поражений и разница забитых\пропущенных -20.
pont0017
Где видео?
Barsa_che
Барселона с победой! Если бы не вратарь Ференцвароша, который вытянул 4 мяча, и то что Барселона 25 минут играла в меньшенстве, было бы еще больше. Сказка Реброва закончилась.